[html] bb-code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 16:03:00
Quote Anchor link
Hoi allen,

Wanneer ik een tekst toevoeg aan mijn pagina zorg ik dat hij al door de htmlspecialchars wordt heen gehaald. Nu wil ik door middel van [html][/html] zorgen dat die beveiliging eraf gaat, dat heb ik zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
     $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>


Dat werkt opzich goed, als ik alleen de functie met de tekst aanroep. Maar wanneer ik met eregi_replace de functie wil gebruiken, gaat hij wel door de functie heen, maar wordt er niets aangepast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
eregi_replace("\\[html\\]([^\\[]*)\\[/html\\]", BbHtml("\\1"),$ret);
?>


Hopelijk kan een van jullie mij uit de brand helpen.

Edit: Ik zei dat ik gebruik maakte van htmlentities, ik bedoelde htmlspecialchars.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 08:18:15
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

24/11/2008 17:23:00
Quote Anchor link
Waarom met eregi_*? Ik zou preg_* gebruiken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#";
$string = preg_replace($regexp, BbHtml("\\1"), $string);
?>
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

24/11/2008 18:09:00
Quote Anchor link
Kijk hier eens http://be2.php.net/preg_replace
Naar de post van 21-Jun-2008 08:09
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/11/2008 18:21:00
Quote Anchor link
Omdat preg niet op meerdere regels kan worden toegepast bleek in de praktijk..
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

28/11/2008 15:46:00
Quote Anchor link
bump
 
GaMer B

GaMer B

28/11/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Je moet dan ook wel de s en i modifier gebruiken. De 's' modifier is voor het matchen op meerdere regels en de 'i' modifier is voor de case-insensivity.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:23:00
Quote Anchor link
Kijk, hij pakt de regex wel, de [html] bb-code verdwijnt letterlijk, ik houd een de html codes over. Maar dat is allemaal met die &gt; en &lt; dus ik dacht, ik schrijf een functie om die weer om te zetten in 'plain html' te zetten. Ik heb gechecked, als ik de return weghaal, dan laat hij niets zien. Zet ik de return terug, dan gaat de tekst de functie door, maar hij vervangt niets..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function BbHtml ($string) {
    $string = trim($string);
    $string = str_replace("&amp;", "&", $string);
    $string = str_replace("&quot;", "\"", $string);
    $string = str_replace("&#039;", "'", $string);
    $string = str_replace("&lt;", "<", $string);
    $string = str_replace("&gt;", ">", $string);
    return $string;
}

?>
 
--

--

30/11/2008 13:32:00
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Je moet bij je regexp de e-modifier meegeven (e van eval) waardoor de vervangende string als PHP code wordt uitgevoerd. Uiteraard moet je de PHP code, de aanroep naar de functie BbHtml, dan ook als string meegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$regexp
= "#\[html\](.*?)\[\/html\]#e";
$string = preg_replace($regexp, "BbHtml('\\1')", $string);
?>


(sneller) alternatief is preg_replace_callback, maar dan moet je even opletten dat je het tweede element van de array die de callback-functie als argument krijgt neemt :)
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
koud
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Jelmer -

Jelmer -

30/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
hier
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

30/11/2008 13:59:00
Quote Anchor link
Bedankt Jelmer! Hij doet t nu perfect, als ik vragen mag, heb je toevallig een aanrader als tut over regex voor mij? Ik heb in het verleden een poging gedaan, maar ik vind het zo ongrijpbaar..
 
--

--

30/11/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Is het niet handiger om gewoon de functie van PHP te gebruiken die ik je net gaf?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.