HTML color in echo

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Devin janssen

devin janssen

17/06/2010 13:55:00
Quote Anchor link
Ik ben nog maar een beginner op het gebied van php.

Nu heb ik een contact formulier ontworpen. Alleen nu wilt de gebruiker de naamgeving van de velden in een kleur. Nu wilde ik dit zo doen hoe ik dit normaalmet html doe. alleen dit pakt die niet. Het gaat om de volgende code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    // form + tabel
    echo "<table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\" >";
    echo "<form method=\"POST\" ACTION=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
      
    // naam
    echo "<tr><td><color=#FF80FF>Naam:</color</td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"naam\" value=\"" . $_POST['naam'] . "\"></td></tr>";
      
    // space
    echo "<tr><td>&nbsp;</td></tr>";
      
    // mail
    echo "<tr><td><color=#FF80FF>Uw e-mail adres:</color></td></tr>";
    echo "<tr><td><input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"" . $_POST['mail'] . "\"></td></tr>";


Zoals je ziet heb ik bij het veld "Naam" color= gebruikt alleen hier reageert hij hier niet op. Welke manier kan ik wel gebruiken?

Topic verplaatst naar "Beginnen met PHP". Gelieve in het vervolg bij code, code tags te gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 17/06/2010 16:20:55 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:44:29
 

17/06/2010 14:15:21
Quote Anchor link
CSS.
Zou je in het vervolg ook effe willen opletten waar je een topic plaatst?

@Een mod: Verplaats dit topic eens.

Edit:
Woeps, niet zo snel. Je moet / mag geen tabellen gebruiken om forms of een website mee te positioneren (lay-out te maken). In tabellen horen alleen data zoals resultaten.
Gewijzigd op 17/06/2010 14:17:58 door
 
Maestro Roboroads

Maestro Roboroads

17/06/2010 16:53:55
Quote Anchor link
Devin janssen op 17/06/2010 13:55:00:
Nu heb ik een contact formulier ontworpen.


Niet liegen.. Een vrij te downloaden script ontwerp je niet zelf :)
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

17/06/2010 18:56:10
Quote Anchor link
Als ik het goed heb moet je als je het werkende wil hebben de quotes("") veranderen naar ''.
Nogmaals, ik weet het niet zeker. Maar volgens mij kun je wel gewoon HTML in PHP gebruiken.
 

17/06/2010 19:05:42
Quote Anchor link
Moderator Roderik op 17/06/2010 18:56:10:
Als ik het goed heb moet je als je het werkende wil hebben de quotes("") veranderen naar ''.
Nogmaals, ik weet het niet zeker. Maar volgens mij kun je wel gewoon HTML in PHP gebruiken.


Ja, natuurlijk werkt html in php. Html is gewoon tekst. Je maakt er gewoon een string van. Verder klopt het opzich gewoon wat hij doet, namelijk escapen van de quotes ("). Het werkt dus zo gewoon, alleen is het qua html niet juist, zie mijn post.
Als je niet weer waar je het over hebt reageer dan niet of bestudeer eerst de documentatie: string.
En verander je naam eens naar iets normaal.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

17/06/2010 19:06:44
Quote Anchor link
Als je je code tussen php tags zet zie je al vaak wat het probleem is, ook is het fijner lezen.
Ook vraag ik me af waar je die color tag vandaan hebt gehaald?
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

17/06/2010 19:21:25
Quote Anchor link
Karl Karl op 17/06/2010 19:05:42:
Als je niet weer waar je het over hebt reageer dan niet of bestudeer eerst de documentatie: string.
En verander je naam eens naar iets normaal.

Tuurlijk weet ik dat wel. Ik had de vraag van TS niet goed begrepen. Bovendien is het al weer een tijd geleden voor mij dat ik aan PHP deed.
Alle (kleine) beetjes helpen!


Karl Karl op 17/06/2010 19:05:42:

En verander je naam eens naar iets normaal.

Ja, je hebt gelijk. Dit is een kut naam.


EDIT:
Als ik mij niet vergis moet het <font color=".."></font> zijn.
Gewijzigd op 17/06/2010 19:28:13 door Roderik Roderik
 

17/06/2010 19:28:41
Quote Anchor link
------- Roderik op 17/06/2010 19:21:25:
Karl Karl op 17/06/2010 19:05:42:
Als je niet weer waar je het over hebt reageer dan niet of bestudeer eerst de documentatie: string.
En verander je naam eens naar iets normaal.

Tuurlijk weet ik dat wel. Ik had de vraag van TS niet goed begrepen. Bovendien is het al weer een tijd geleden voor mij dat ik aan PHP deed.
Alle (kleine) beetjes helpen!

Dan nog het heeft niks met de vraag te maken waar jij het over hebt. Het is gewoon iets standaards, simpels, wat je gewoon moet weten van php.
Zelfde geldt voor honderden andere talen. Javascript, C#, VB, weetikveelwatnogmeer.
 

17/06/2010 19:28:49
Quote Anchor link
------- Roderik op 17/06/2010 19:21:25:
Karl Karl op 17/06/2010 19:05:42:
Als je niet weer waar je het over hebt reageer dan niet of bestudeer eerst de documentatie: string.
En verander je naam eens naar iets normaal.

Tuurlijk weet ik dat wel. Ik had de vraag van TS niet goed begrepen. Bovendien is het al weer een tijd geleden voor mij dat ik aan PHP deed.
Alle (kleine) beetjes helpen!

Dan nog het heeft niks met de vraag te maken waar jij het over hebt. Het is gewoon iets standaards, simpels, wat je gewoon moet weten van php.
Zelfde geldt voor honderden andere talen. Javascript, C#, VB, weetikveelwatnogmeer.
 
Roderik Roderik

Roderik Roderik

17/06/2010 19:44:43
Quote Anchor link
Karl Karl op 17/06/2010 19:28:49:
Dan nog het heeft niks met de vraag te maken waar jij het over hebt.

Over welke 'vraag' hebben we het precies? Of bedoel je over mijn misvatting?

IK DACHT dat hij bedoelde dat <color=".."> werd weergeven.

EDIT:
Niet bumpen hè lol.
Gewijzigd op 17/06/2010 19:45:12 door Roderik Roderik
 

17/06/2010 19:49:15
Quote Anchor link
------- Roderik op 17/06/2010 19:44:43:
Karl Karl op 17/06/2010 19:28:49:
Dan nog het heeft niks met de vraag te maken waar jij het over hebt.

Over welke 'vraag' hebben we het precies? Of bedoel je over mijn misvatting?

IK DACHT dat hij bedoelde dat <color=".."> werd weergeven.

EDIT:
Niet bumpen hè lol.

De vraag die jij niet begrepen had.....
En ik bump niet. Dat is gewoon een stomme bug van phphulp die er al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren is, zelfs in deze nieuwe versie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.