HTML / CSS Uitdaging, krijg het maar niet voor elkaar.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milo S

Milo S

11/01/2015 14:19:49
Quote Anchor link
Zoo! Das een tijd geleden zeg! Zonder dollen, veel meegelezen maar weinig actief geweest.

Echter, ik zit met een probleem waar ik even niet uit kom. Misschien omdat ik minder actief bezig ben geweest met programmeren, maar hoe dan ook het zit dwars.

Wat ik wil doen.

De pagina opdelen in 2 delen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
+-----------+
|  content  |
+-----------+
|   menu    |
+-----------+



Echter wil ik niet dat mijn menu steeds en steeds kleiner wordt. Deze moet dus gewoon volledige breedte, 70px hoog en dat soort dingen.
Verder is het menu transparant over de achtergrond heen, dus de tekst daarachter laten rollen is ook geen plan.

Ik had als eerst in gedacht van 80% content 20% menu, maar dan zit je dus met je hoogte als je browser klein staat of als er een kleiner scherm is.

Als er een voorbeeld afbeelding bij gewenst is maak ik die met liefde...

Hoe zouden jullie het oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:12:13
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2015 14:34:14
Quote Anchor link
Milo S op 11/01/2015 14:19:49:
Als er een voorbeeld afbeelding bij gewenst is maak ik die met liefde...


Misschien wel even handig.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

11/01/2015 15:42:07
Quote Anchor link
Dat is niet zo heel erg moeilijk, maak er 2 divs van waarbij je in div1 via css een;

#div1{
position: absolute;
top: vul maar wat in;
left: vul maar wat in;
width: vul maar wat in;
height: vul maar wat in;
overflow-y:auto; <!-- De truuk, een scrollbalk automagisch toegevoegd//-->
}

#div2{
position: absolute;
top: vul maar wat in;
left: vul maar wat in;
width: vul maar wat in;
height: vu;l maar wat in;
}

Het enig nadeel van css, vind ik, dat je rekening moet houden met de minimale maat van een beeldbuis c.q. lcd scherm
Gewijzigd op 11/01/2015 15:48:26 door Yoop Overmaat
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2015 18:27:53
Quote Anchor link
Je kunt calc() gebruiken: http://jsbin.com/gokaxukewi/1/watch

Alleen Opera ondersteund dit niet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.