html doet raar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 17:10:58
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik had iets heel vreemds:

op mijn website krijg ik dit tezien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div class="home-title"> <center>Support</center> </div> <div class='content'> <h1>admin panel</h1><br /><br /> <h2>Here you can manage the site<br /> Be carefull everything will be logged!</h2><br /> <br /> <br />login:<br /><br /> <form action='' method='post' > naam: <input name='naam' type='text' /><br /> pass: <input name='pass' type='password' /><br /> <input type='submit' /><br /> </form> </div>


En als je bronweergave doet krijg je op dat stuk dit tezien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<div class='home'>  <div class="home-title">

    <center>Support</center>

  </div>

  

  <div class='content'>

     <h1>admin panel</h1><br /><br />

     <h2>Here you can manage the site<br />

     Be carefull everything will be logged!</h2><br />

     <br />

     <br />login:<br /><br />

    

       <form action='' method='post' >

         naam: <input name='naam' type='text' /><br />

         pass: <input name='pass' type='password' /><br />

               <input type='submit' /><br />

       </form>

  </div>

  

  



  
  </div>


En ik snap dus niet hoe dit komt
Het is gewoon pure html
Gewijzigd op 12/02/2011 17:13:12 door Jordi Kroon
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:13:06
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

12/02/2011 17:13:28
Quote Anchor link
Verkeerde character encoding. Hij verwacht iets wat hij niet krijgt. Denk hierbij aan utf-8 naar ISO-8991 ofzo.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 17:15:21
Quote Anchor link
het is utf-8 maar op alle andere paginas werkt het wel

Toevoeging op 12/02/2011 17:16:36:

ik hoop het eigenlijk niet dat het daaraanlicht want me index ziet er dus zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'header.php';
if( $_GET['page'] == 'support' ) {
Include 'pages/support.php';
}
Else if( $_GET['page'] == 'admin' ) {
Include 'pages/admin.php';
}
Else if( $_GET['page'] == 'join' ) {
Include 'pages/join.php';
}
Else if( $_GET['page'] == 'contact' ) {
Include 'pages/contact.php';
}
Else if( $_GET['page'] == 'member' ) {
Include 'pages/member.php';
}
Else if($_GET['page'] == 'support' && $_GET['contact'] == ''  ) {
Include 'pages/join.php';
}
else {
Include 'pages/home.php';
}

include 'footer.php';
?>
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

12/02/2011 17:16:53
Quote Anchor link
Weet je dat zeker? Want als je ergens een PHP header forceert dat geen UTF-8 geeft, kan dat in je HTML wel zo staan, maar krijg je dus die rare blokken.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 17:19:13
Quote Anchor link
dit werkt ook niet krijg hetzelfde

<meta content="text/html;charset=ISO-8991" http-equiv="Content-Type"/>

Toevoeging op 12/02/2011 17:19:41:

als ik bronweergave doe krijg ik allemaal rare blokken te zien ja
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

12/02/2011 17:22:41
Quote Anchor link
Nou, hier zie je dus dat hij ISO verwacht, maar ondertussen geef je UTF, wat een probleem veroorzaakt. Als je die meta verandert, of eigenlijk alleen de ISO-8991-1, naar UTF-8 moet het opgelost zijn.

Hmm die code kan ook anders:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
if(isset($_GET['page']){
   $page = $_GET['page'];
}
else{
   $page = 'home';
}

if(file_exists('pages/'.$page.'.php'))
{

  // pagina bestaat.
   include('pages/'.$page.'.php');
}

else{
// page bestaat niet, laad dan een error pagina in of de home..
   include('pages/home.php');
}
[
/code]


[
size=xsmall][i]Toevoeging op 12/02/2011 17:28:20:[/i][/size]

Trouwens, ik weet niet of die ISO-8991 ofzo wel bestaat. vandaar ook de ofzo er achter. Je moet even opzoeken wat de goede encoding is in ISO formaat. Maar nog beter, je zorgt ervoor dat alle content en tekst terug komt in UTF, dan kun je die dans ontspringen.

Ik voelde me al best wel nerd toen ik dacht dat ISO-8991 de default enocoding was, en dat ik het nog goed geraden had ook...
Gewijzigd op 12/02/2011 17:24:15 door Pieter Jansen
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 17:28:26
Quote Anchor link
@merijn dat werkt niet ik blijf dat krijgen
Preview: http://www.sficlan.com/page/admin
Gewijzigd op 12/02/2011 17:28:39 door Jordi Kroon
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

12/02/2011 17:28:30
Quote Anchor link
Trouwens, ik weet niet of die ISO-8991 ofzo wel bestaat. vandaar ook de ofzo er achter. Je moet even opzoeken wat de goede encoding is in ISO formaat. Maar nog beter, je zorgt ervoor dat alle content en tekst terug komt in UTF, dan kun je die dans ontspringen.

Ik voelde me al best wel nerd toen ik dacht dat ISO-8991 de default enocoding was, en dat ik het nog goed geraden had ook...

Mare: <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

doe deze er eens in..
Gewijzigd op 12/02/2011 17:31:18 door Pieter Jansen
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 17:32:41
Quote Anchor link
Dat had ik al standaart werkt allemaal niet
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

12/02/2011 17:36:44
Quote Anchor link
Heel vreemd, maar ik zie ook dat het echt om tags etc gaat. En het is puur html ? Heel vreemd, misschien een verdwaalde statement ergens welke elke character bij langs gaat ofzo? Misschien een escape string op elke character of iets dergelijks?
Gewijzigd op 12/02/2011 17:37:15 door Pieter Jansen
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

12/02/2011 18:13:14
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost door de code nog eens te herschrijven , Ik denk dat hij ergens door in conflict kwam.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.