HTML DOM

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  paul

peter paul

23/05/2011 15:08:13
Quote Anchor link
Ik probeer het volgende te zoeken in een HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<a href='....jpg'><img scr='...'></a>
Of
<a href='....gif'><img scr='...'></a>
Of
<a href='....png'><img scr='...'></a>


Het is mij aan geraden te werken met DOM maar ik begrijp er niets van. En Ik kan geen goede tutorial vinden om het te leren. Kan iemand mij helpen?

Hoe vind ik alle boven staande strings in een HTML bestand en krijg ik dan als resultaat wat er op de puntjes moet komen te staan?

Met vriendelijke groet,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:46:00
 
Arjan -

Arjan -

23/05/2011 15:19:43
Quote Anchor link
Verdiep je hier eens in: http://simplehtmldom.sourceforge.net/

Daar staan ook veel voorbeelden hoe je hetgeen kan bereiken wat je graag wilt.
 
Peter  paul

peter paul

23/05/2011 17:29:38
Quote Anchor link
Ik heb wat rond gekeken en getest. maar ik heb geen voorbeeld gezien voor wat ik zoek. Maar hoe kan ik bijvoorbeeld alle <img scr='...'> binnen <a href='....jpg'>???</a> vinden.
 
Wouter J

Wouter J

23/05/2011 17:44:54
Quote Anchor link
Misschien iets meer moeite doen? Met dat wat arjan geeft kan je dit precies doen, je moet je er zelf alleen wat in verdiepen.
 
Arjan -

Arjan -

23/05/2011 17:46:03
Quote Anchor link
Of je hebt het gewoon niet gezien of je leest niet goed, want het staat duidelijk op de website vermeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach( $html->find('a img') AS $element) {
echo $element->src.'<br />';
}

?>
Gewijzigd op 23/05/2011 17:46:56 door Arjan -
 
Peter  paul

peter paul

23/05/2011 18:11:09
Quote Anchor link
Ik zie al waarom het bij mij niet werkte, ik probeerde de href te pakken maar dan returned hij niets. Doe ik dan iets fout of geeft hij kijkt hij alleen naar de img? zo ja hoe kan ik dan ook de href gereturned krijgen?


kan ik ook zo iets zeggen als.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$html->find('a[href=.jpg]OR[href=.gif] img')


en dan moet href eindige op .jpg of .gif.
 
Arjan -

Arjan -

23/05/2011 18:53:54
Quote Anchor link
Probeer het uit zal ik zeggen. Ik kan je wel zeggen dat dat niet gaat werken.

Zoiets zal het dan worden:

$html->find('a[href$=.jpg] img, a[href$=.gif] img')

Test gewoon het één en ander om er achter te komen hoe het precies werkt en houdt de documentatie bij de hand.
Gewijzigd op 23/05/2011 18:55:21 door Arjan -
 
- Roland -

- Roland -

23/05/2011 20:03:04
Quote Anchor link
DOM is niet -> scr Maar -> src

Ik zou het zo doen:

$(function(){
var str='';
$('a > img').each(function(){
str+=' href: '+$(this).parent().attr('href')+ ' , ';
str+=' src: '+$(this).attr('src')+ ' | ';
});
alert(str);
});
</script>
</head>
<body>
<a href='A....jpg'><img src='a..'></a>
<a href='B...gif'><img src='b..'></a>
<a href='C...png'><img src='c..'></a>

Alert ==>> href: A....jpg , src: a.. | href: B...gif , src: b.. | href: C...png , src: c.. |
 
Arjan -

Arjan -

23/05/2011 20:10:08
Quote Anchor link
Quote:
DOM is niet -> scr Maar -> src


Wat bedoel je hier mee?

En waarom wil je het oplossen met javascript? Meestal gebruik je DOM om serverside elementen te filteren / wijzigen, waardoor Javascript niet de beste oplossing is.
 
- Roland -

- Roland -

23/05/2011 20:23:07
Quote Anchor link
Peter stelt een open vraag hoe je iets kan vinden.....

Weet verder niet wat de bedoeling is ..., maar jquery kan goed zoeken

Met SouRCe bedoel ik dat het src is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.