html formulier met php verzenden naar database(linux)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Serge ban

Serge ban

22/02/2012 09:11:03
Quote Anchor link
Ik heb op school een project en werk met linux. Ik moet zorgen dat ik op linux een html form kan maken en deze gegevens versturen dmv een php code naar een database. Vervolgens moet ik op een andere pagina de gegevens met een knop weer kunnen laden en weergeven in een andere internetpagina.

mijn vraag is wat er fout is aan dit formulier? en of iemand weet hoe ik dit het beste kan doen? wat moet er met de rechten gebeuren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
//we zetten error report aan voor als er een foutje in de code zou zitten, deze kan als alles optimaal werkt uitgezet worden. Dit doe je door de 1 te veranderen in een 0.
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
 
//we includen het bestand config.php zodat we verbinding hebben met de database
include ("config.php");
 
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //kijken of het formulier gepost is
    $naam = mysql_real_escape_string($_POST['naam']);
    $adres = mysql_real_escape_string($_POST['adres']);
 
    //velden controleren
    $errors = array();
    if(strlen($naam) < 2) {
        array_push($errors, "Je hebt geen of  een te korte naam ingevuld");
    }

    if(strlen($naam) > 30) {
        array_push($errors, "Je hebt een te lange naam ingevuld");
    }

    //kijken of  er een naam is ingevuld, zo nee onderbreek het proces, anders ga verder
    if(count($errors) >0){
            foreach($errors as $error){
                echo $error;
            }
    }
 
    }
else {
        //alles mooi in de database zetten
        mysql_query ("INSERT INTO offerte (naam,adres) VALUES ('". $naam ."', '".$adres."')") or die (mysql_error());  
        echo 'Je gegevens zijn opgeslagen in de database';
    }
}

else {
    // het formulier en we zijn klaar
    ?>

<form action="registreren.php" method="post">
naam :<input type="text" name="naam" size="45">
adres : <input type="text" name="adres" size="60">
<input type="submit" value="verzenden" />
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:57:15
 
Cake Masher

Cake Masher

22/02/2012 09:30:59
Quote Anchor link
Wat is nou precies je vraag?
Wat gebeurt er niet wat je wel wilt?

Probeer zo duidelijk mogenlijk je vraag uit te leggen, wat je wilt, wat je geprobeerd hebt en wat niet werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/02/2012 10:56:41
Quote Anchor link
Netjes scripten. Dan zie je dat de structuur niet klopt.
Dit is wat je hebt. Je doet een INSERT als er geen formulier is verzonden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // controles
}
else
{
    //alles mooi in de database zetten
    mysql_query ("INSERT INTO offerte (naam,adres) VALUES ('". $naam ."', '".$adres."')") or die (mysql_error());  
    echo 'Je gegevens zijn opgeslagen in de database';
}


// waar hoort dit bij?
}
else
{
?>
 
Serge ban

Serge ban

22/02/2012 13:03:32
Quote Anchor link
Cake Masher op 22/02/2012 09:30:59:
Wat is nou precies je vraag?
Wat gebeurt er niet wat je wel wilt?

Probeer zo duidelijk mogenlijk je vraag uit te leggen, wat je wilt, wat je geprobeerd hebt en wat niet werkt.


Dit is mijn eerste post, kreeg de tip van de leraar dus weet niet precies hoe het werkt met duidelijk vermelden enzo, maar ik zal het zo goed mogelijk uitleggen.

Wanneer ik de pagina al wil laden(via localhost) dan krijg ik een fout melding(} in line 30) maar ik snap niet wat ik dus hieraan moet doen? verder heb ik hulp nodig van ervaren/meer ervaren mensen die mij kunnen vertellen hoe het moet.

Vraag: Hoe bouw ik het script zo op dat ik een mooi registratie formulier krijg en dat als ik op de knop -> verzenden/registreren klik, de gegevens geupload worden naar de database.

Middel: Html en PHP, ik gebruik een LAMP server op linux ubuntu.


Toevoeging op 22/02/2012 13:04:13:

- SanThe - op 22/02/2012 10:56:41:
Netjes scripten. Dan zie je dat de structuur niet klopt.
Dit is wat je hebt. Je doet een INSERT als er geen formulier is verzonden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // controles
}
else
{
    //alles mooi in de database zetten
    mysql_query ("INSERT INTO offerte (naam,adres) VALUES ('". $naam ."', '".$adres."')") or die (mysql_error());  
    echo 'Je gegevens zijn opgeslagen in de database';
}


// waar hoort dit bij?
}
else
{
?>




Toevoeging op 22/02/2012 13:05:50:

- SanThe - op 22/02/2012 10:56:41:
Netjes scripten. Dan zie je dat de structuur niet klopt.
Dit is wat je hebt. Je doet een INSERT als er geen formulier is verzonden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // controles
}
else
{
    //alles mooi in de database zetten
    mysql_query ("INSERT INTO offerte (naam,adres) VALUES ('". $naam ."', '".$adres."')") or die (mysql_error());  
    echo 'Je gegevens zijn opgeslagen in de database';
}


// waar hoort dit bij?
}
else
{
?>


Wanneer moet ik dan de INSERT doen?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/02/2012 13:35:57
Quote Anchor link
Serge ban op 22/02/2012 13:03:32:
Wanneer moet ik dan de INSERT doen?


Wat denk je zelf? Voordat het formulier gepost is? Zou het dan werken/zin hebben? :s

Met logisch nadenken kom je bij php al heel ver. ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.