html in mail via php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Arendse

Peter Arendse

25/01/2008 14:25:00
Quote Anchor link
Ik loop aan tegen het volgende:
Ik probeer mail teversturen waar html in zit.
Doe ik het met de volgende code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
session_start();

if(isset($_GET['sResultaat']))
{

$sResultaat = $_SESSION['sResultaat'];
$sInvoer = $_SESSION['sInvoer'];

      
       $recipient ="[email protected]";
       $subject ="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf\r\n";
       $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
       $headers = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
       $headers ="From: " . $sResultaat['emailadres'] . "\r\n";
        
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .         $sResultaat['naam']  ."\n\n";
      foreach($sInvoer as $sKey => $sValue)  
        {

        if(trim($sValue) != '')
          
      $mail_body.="<li>".$sKey.":<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">".$sValue."</font></li>\n";
                  
           
           }
  
       mail($recipient,$subject,$mail_body,$headers);
      
  
?>

Dan krijg de email binnen met email afzender maar met platte tekst en zie alle html code!

Draai ik de $headers om:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
session_start();

if(isset($_GET['sResultaat']))
{

$sResultaat = $_SESSION['sResultaat'];
$sInvoer = $_SESSION['sInvoer'];

      
       $recipient ="[email protected]";
       $subject ="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf\r\n";
       $headers ="From: " . $sResultaat['emailadres'] . "\r\n";
       $headers = "MIME-Version: 1.0\r\n";
       $headers = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
      
        
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .         $sResultaat['naam']  ."\n\n";
      foreach($sInvoer as $sKey => $sValue)  
        {

        if(trim($sValue) != '')
          
      $mail_body.="<li>".$sKey.":<font face=\"Verdana\" size=\"2\" color=\"#000000\">".$sValue."</font></li>\n";
                  
           
           }
  
       mail($recipient,$subject,$mail_body,$headers);
      
  
?>


Dan krijg ik als emailafzender [email protected], maar is de html in de mail wel mooi verwerkt?
Hoe krijg ik het werkend?
Op sommige sites zie ik dat ze achter de tweede en derde $headers een puntje zetten, als ik dat doe krijg ik een error over een onverwacht = teken.
Ik ben jullie dankbaar als ik het werkend krijg.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:59:50
 
Richard

richard

25/01/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Probeer eens SwiftMailer
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/01/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Mijn tip: vergeet de mail() functie van PHP en gebruik een klasse als Swift Mailer. Het versturen van (HTML) mailtjes wordt vele malen makkelijker aangezien de klasse het meeste werk al voor je doet...
 
Peter Arendse

Peter Arendse

25/01/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Dat ga ik zeker proberen, want dit is zo zonde van mijn tijd, en mijn 44 jarige hoofdje klapt bijna uit elkaar van het turen naar het scherm.
Ik zal het downloaden, en installeren.
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2008 14:34:00
Quote Anchor link
Je overschrijft steeds $headers.
Jij doet
$headers = .....;
$headers = .....;
$headers = .....;

Moet zijn
$headers = .....;
$headers .= .....;
$headers .= .....;
 
Peter Arendse

Peter Arendse

25/01/2008 14:39:00
Quote Anchor link
Ja, maar dan krijg ik een error, zie mijn eerste tekst!
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Wel de .= tegen elkaar dus.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

25/01/2008 14:46:00
Quote Anchor link
Tsssssssssssssssssssssssss, nu werkt het wel Santhe!
Maar als dat swiftmailerzo goed is ga ik me daar maar eens in verdiepen.
Dank allemaal voor jullie hulp uit een zonnig Zaandam!
 
Peter Arendse

Peter Arendse

25/01/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Beste Blanch en Richard,
Ik heb Swiftmailer gedowload en de map lib gerenamed naar swift zoals aangegeven in de documentatie.
Deze map geupload naar de server en op aanwijzing de engels documentatie op http://www.swiftmailer.org/wikidocs/v3/tutorials/html gaan lezen.
Ben misschien wel een grote sukkel, maar snap niet wat ik nu moet doen.
Moet ik een aparte pagina maken met een class en die steeds aanroepen of iets in mijn pagina veranderen.
Ik heb gezocht op php hulp voor een nederlandse uitleg(omdat iedereen er zo mee wegloopt zou die toch te vinden moeten zijn) maar ik vond hem niet.
Hoe werkt die swiftmailer nu werkelijk???
 
Marcel

Marcel

29/01/2008 10:12:00
Quote Anchor link
Ik heb een soortgelijk script gebruikt en heb gemerkt dat hij op bepaalde mailadressen als HTML en op andere als tekst binnenkwam.
is opgelost door in de headers \r te verwijderen (anders pakte hij alleen de eerste 2 regels van de headers).
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/01/2008 11:15:00
Quote Anchor link
Peter Arendse schreef op 25.01.2008 19:00:
Hoe werkt die swiftmailer nu werkelijk???
Contactformulier met Swift Mailer

Zie dit voorbeeld script waarin ik Swift Mailer gebruik voor een contact formulier. Het komt er in essentie op neer dat je de benodigde onderdelen van de swift library include en vervolgens een nieuwe instantie van de klasse Swift aanmaakt. Vervolgens kun je daar mee gaan werken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.