html in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

18/03/2011 12:33:05
Quote Anchor link
Hallo,

even een heel erg simpel vraagje voor jullie waarschijnlijk,

$error1 = "U heeft nog niet alle velden ingevuld <br> volgende regel"

hoe zorg ik ervoor dat de <br> wordt gelezen als html en dat 'volgende regel' op de volgende regel komt?
thanx!

Timor
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:43:33
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

18/03/2011 12:41:12
Quote Anchor link
$Toelichting = "U heeft nog niet alle velden ingevuld \r\n volgende regel\r\n";

of een UBBParser maken er voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$Toelichting
= "U heeft nog niet alle velden ingevuld [br] volgende regel[br]";

$Toelichting = htmlspecialchars($Toelichting);
$Toelichting = str_replace("[br]", "<br>\n", $Toelichting);  
$Toelichting = nl2br($Toelichting);

echo $Toelichting;
?>
Gewijzigd op 18/03/2011 12:47:33 door Robert dat ben ik
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/03/2011 12:47:32
Quote Anchor link
uhhh, ik snap de vraag misschien niet.

Gewoon echo'en.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error1
= "U heeft nog niet alle velden ingevuld <br> volgende regel";
echo $error1;
?>


Wil je eens schetsen in welke context dit gebeurt?
Gewijzigd op 18/03/2011 12:48:34 door Kris Peeters
 
Robert  dat ben ik

Robert dat ben ik

18/03/2011 12:49:35
Quote Anchor link
tja simpel weg een echo kan ook ;)
 
Timor bos

Timor bos

18/03/2011 13:35:37
Quote Anchor link
Thanx voor de replies!
@Kris: Het gaat om een bericht dat weergegeven wordt als iemand een formulier niet helemaal correct heeft ingevuld.

ik wilde alleen maar even weten hoe ik html in zo'n string kan laten werken vandaar het simpele <br> voorbeeldje. Eigenlijk wil ik dus zoiets hebben:

$error1 = "U heeft nog niet alle velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Back" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM> ";

dat er een terugknop verschijnt.. weet iemand hoe ik dat dan voor elkaar krijg?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 13:42:44
Quote Anchor link
Zoals reeds gezegd. Gewoon echo $error1;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error1
= 'U heeft nog niet alle velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Back" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM> ';
echo $error1;
?>
Gewijzigd op 18/03/2011 13:44:16 door - SanThe -
 
Timor bos

Timor bos

18/03/2011 13:43:51
Quote Anchor link
ja dat heb ik geprobeerd maar dan lees hij het niet als html, maar gewoon als letterlijke tekst, snap je?

Ik krijg dan op mn pagina letterlijk dit:

U heeft nog niet alle velden ingevuld! <br> <FORM><INPUT TYPE="button" VALUE="Back" onClick="history.go(-1);return true;"></FORM>

ipv echt een knop



Toevoeging op 18/03/2011 13:45:14:

ik begrijp het principe van echo wel.. gaat me even om die string waarin html niet wordt gelezen als html
 
- SanThe -

- SanThe -

18/03/2011 13:46:53
Quote Anchor link
Werkt hier gewoon. Dan doe je iets anders blijkbaar.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

18/03/2011 13:51:09
Quote Anchor link
Doe eens bronweergave en kijk een wat je ziet als je van die rare tekens ziet dan zit waarschijnlijk je unicode niet goed
 
Timor bos

Timor bos

18/03/2011 13:52:42
Quote Anchor link
owja shit, zag even iets heel doms over het hoofd, hij werkt idd.
Thanx!
 
Yea Rupie

Yea Rupie

18/03/2011 15:04:19
Quote Anchor link
MaDHouSe xxxx op 18/03/2011 12:41:12:
$Toelichting = "U heeft nog niet alle velden ingevuld \r\n volgende regel\r\n";

of een UBBParser maken er voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$Toelichting
= "U heeft nog niet alle velden ingevuld [br] volgende regel[br]";

$Toelichting = htmlspecialchars($Toelichting);
$Toelichting = str_replace("[br]", "<br>\n", $Toelichting);  
$Toelichting = nl2br($Toelichting);

echo $Toelichting;
?>


Waarom 4 regels voor enkel een enter, heb je hier wel over nagedacht?
Gewijzigd op 18/03/2011 15:05:16 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

18/03/2011 15:59:55
Quote Anchor link
Madhouse heeft waarschijnlijk de vraag niet/verkeerd gelezen.
@Madhouse: de replace zal nooit plaatshebben, omdat de < en de > al vervangen zijn door &gt; en &lt;
 
Bram Boos

Bram Boos

18/03/2011 16:40:47
Quote Anchor link
Is het niet beter om error's in een array() te doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$error
= array();

$error[] = 'Blaat';
$error[] = 'Blaat2';

if(!empty($error))
{

   foreach($error as $melding)
   {

     echo '<b>Error:</b> '.$melding.'<br />';
   }
}

?>

Output:
<b>Error:</b> Blaat<br />
<b>Error:</b> Blaat2<br />
Gewijzigd op 18/03/2011 17:07:32 door Bram Boos
 
Pim -

Pim -

18/03/2011 16:42:08
Quote Anchor link
Ik zou er wel if(!empty($error)) van maken.
 
Bram Boos

Bram Boos

18/03/2011 16:57:12
Quote Anchor link
Pim - op 18/03/2011 16:42:08:
Ik zou er wel if(!empty($error)) van maken.


Verbeterd!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.