HTML in Query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henke van der bunt

Henke van der bunt

11/07/2011 18:34:18
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben bezig met een php script, nu kom ik een fout tegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="?p=aanvraagafkeuren2&id=<?php echo $_GET['id'] ?>&reden=<?php echo $_POST['reden'] ?>">
Reden:
<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
<input type="submit" id="login-submit-button" class="submit" value="Verzenden"/></form>  


Ik heb dit, ik ga eerst naar aanvraagafkeuren.php?id=7

Dus die geeft hij daarna mee aan aanvraagafkeuren2 maar de reden die ze intikken moet ook mee, de id komt wel in de adresbalk maar de reden niet.

Hoe kan dit?

ook heb ik bovenin dit staan:
if($lnFetch['type'] = 'Aanmelding') {
maar die werkt niet, als type iets anders is laat hij query gewoon doorgaan

Hoe kan dat?
Gewijzigd op 11/07/2011 21:13:14 door Henke van der bunt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:58:38
 
Serge Girard

Serge Girard

11/07/2011 21:34:40
Quote Anchor link
==
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

11/07/2011 21:55:12
Quote Anchor link
Dankje.
Weet je antwoord op vraag 1 ook?
 
Tjerk Vroon

Tjerk Vroon

11/07/2011 22:02:02
Quote Anchor link
Je gebruikt in het ene geval een $_GET en in het andere geval een $_POST. Maak er bij beide maar eens $_GET van.

Of juist andersom (weet het even niet zeker meer)
Gewijzigd op 11/07/2011 22:02:35 door Tjerk Vroon
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

11/07/2011 22:03:00
Quote Anchor link
Dat klopt toch?
Ze vullen de reden in het veld in, en die post ik in de url?

Toevoeging op 11/07/2011 22:06:18:

<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
 
Gerhard l

gerhard l

11/07/2011 22:07:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
//dit helemaal bovenaan je pagina...
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if($_POST['reden']){
        header('Location: ?p=aanvraagafkeuren2&id='.$_POST['id'].'&reden='.$_POST['reden']);
    }

    else{
        //geen reden ingevuld
    }
}
    
?>

<form method="POST" action="">
    Reden:<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
    <input type="hidden" name="id" value="<? echo $_GET['id'];?>"/>
    <input type="submit" id="login-submit-button" class="submit" value="Verzenden"/>
</form>  


zoiets, niet getest


volgens mij kan het zo ook wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
//dit helemaal bovenaan
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if($_POST['reden']){
        header('Location: ?p=aanvraagafkeuren2&id='.$_GET['id'].'&reden='.$_POST['reden']);
    }

    else{
        //geen reden ingevuld
    }
}
    
?>

<form method="POST" action="">
    Reden:<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
    <input type="submit" id="login-submit-button" class="submit" value="Verzenden"/>
</form>  
Gewijzigd op 11/07/2011 22:10:00 door gerhard l
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

11/07/2011 22:09:03
Quote Anchor link
Header wil niet in mijn cms, krijg ik altijd:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/efferinie/domains/public_html/index.php:11) in /home/efferinie/domains/gratiswallies.nl/public_html/pagina/aanvraagafkeuren.php on line 9
Gewijzigd op 11/07/2011 22:09:17 door Henke van der bunt
 
Gerhard l

gerhard l

11/07/2011 22:10:17
Quote Anchor link
zorg dat de controles helemaal bovenaan staan
 
Tjerk Vroon

Tjerk Vroon

11/07/2011 22:10:46
Quote Anchor link
Als je een formulier via POST laat verzenden kan je de waarden toch ook weer aanroepen via $_POST['reden'] etc etc.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<meta name="generator" content="PSPad editor, www.pspad.com";>
<title></title>
</head>
<body>
<form method="post" action="?p=aanvraagafkeuren2&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['id'] ?>
&reden=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['reden'] ?>
">
Reden:
<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
<input type="submit" id="login-submit-button" class="submit" value="Verzenden"/></form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
 print_r($_POST);
?>


</body>
</html>
 
Henke van der bunt

Henke van der bunt

11/07/2011 22:11:32
Quote Anchor link
ik include pagina met ?p=
 
Gerhard l

gerhard l

11/07/2011 22:14:28
Quote Anchor link
????
Heb je mijn ding al geprobeerd? Volgens mij heb je sowieso geen aanvraagafkeuren en aanvraagafkeuren2 nodig het kan oo kwel op 1
 
Tjerk Vroon

Tjerk Vroon

11/07/2011 22:18:47
Quote Anchor link
Als je je methoud post vervangt voor GET dan wordt $_POST['reden'] dus $_GET['reden']

<form method="get" action="?p=aanvraagafkeuren2&id=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['id'] ?>
&reden=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_GET['reden'] ?>
">
Reden:
<input class="reden" id="reden" type="text" name="reden" value=""/>
<input type="submit" id="login-submit-button" class="submit" value="Verzenden"/></form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.