html laten zien afhankelijk van value in de database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Vels

Johan Vels

28/05/2013 13:50:09
Quote Anchor link
Hallo Users,

Ik zou graag willen weten hoe ik een icoon enkel kan laten zien als een bepaalde value in de database bijvoorbeeld "1" is.
In dit geval is het icoon een klikbaar plaatje. Nu is het dus zo dat achter elk ID het icoon staat.
Weten jullie hoe je dit oplost?
Afbeelding
Ik heb de volgende code:
Kortingsbon.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
{
$html .= '<li class="innen"><a href="kortingsbon_invoeren.php?id='.$id.'" title="Innen"></a></li>';
$numIcons++;
}

?>

Kortingsbon_invoeren.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
mysql_connect("localhost", "root", "") or die("Connection Failed");
mysql_select_db("db")or die("Connectie mislukt");
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : '';
$query = "UPDATE employees SET kortingsbonnen_in = kortingsbonnen_in + 1 WHERE code = '$id'";
$query2 = "UPDATE employees SET korting = korting -10 WHERE code = '$id'";
$query3 = "UPDATE employees SET kortingsbonnen = kortingsbonnen -1 WHERE code = '$id'";
if(mysql_query($query)){
echo "De bon is geind";}
Gewijzigd op 28/05/2013 14:37:35 door Johan Vels
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:22:39
 
Ch th

ch th

28/05/2013 14:41:58
Quote Anchor link
met een if else zou dit wel moeten lukken volgens mij

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (krotingsbonnen > 0) {
//afbeelding tonen
} else {
//niks doen
}
?>
Gewijzigd op 28/05/2013 14:43:00 door ch th
 
Johan Vels

Johan Vels

28/05/2013 16:00:25
Quote Anchor link
Bedankt ch th voor het antwoord.

Krijg nu echter de volgende melding: Use of undefined constant kortingsbonnen - assumed 'kortingsbonnen'
En als ik de quote '' er tussen zet. Verdwijnen alle icoonen
 
Victor -

Victor -

28/05/2013 17:41:07
Quote Anchor link
Het was een typfout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($kortingsbonnen > 0) {
//afbeelding tonen
} else {
//niks doen
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.