HTML naar PDF (FPDF)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ray Mond

Ray Mond

21/02/2021 10:50:52
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik heb FPDF gedownload omdat ik een bepaalde PHP pagina wil laten tonen in PDF zodat het gelijk en makkelijk op te slaan is.

Nu staan er wel voorbeelden (een tutorial) bijgeleverd enkel die geeft geen php bestanden aan hoe je die kunt laten tonen als PDF, enkel wat losse code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
require('../fpdf.php');

$pdf = new FPDF();
$pdf->AddPage();
$pdf->SetFont('Arial','B',16);
$pdf->Cell(40,10,'Hello World!');
$pdf->Output();
?>


Dit geeft dan Hello World! aan in de "online" PDF echter wil ik hier mijn hele pagina oproepen, hoe dit ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 06:45:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/02/2021 11:14:16
Quote Anchor link
Door output-buffering te gebruiken met ob_start(), ob_get_contents(), ob_clean() en ob_flush().

https://notlaura.com/output-buffering/

Maar of dat gewenst is, vanwege menu's en design, is de vraag.

Je kan ook een versimpelde lay-out maken, en die meegeven als output.
Gewijzigd op 21/02/2021 11:17:30 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

21/02/2021 18:54:19
Quote Anchor link
Er is een commando WriteHTML
http://www.fpdf.org/
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/02/2021 15:04:25
Quote Anchor link
Bedoel je dat je de hele PDF wilt laten downloaden?
Dan moet je een linkje (iets als <a href="pdf.php">PDF</a>) maken naar je PHP-script, en in dat script minimaal de volgende HTTP-headers meegeven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
header("Content-type:application/pdf");
header("Content-Disposition:attachment;filename='downloaded.pdf'");
?>
Uiteraard kan je zelf een andere bestandsnaam dan 'download.pdf' verzinnen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.