HTML Nieuwsbrief versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

10/01/2012 14:09:17
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben momenteel bezig met een nieuwsbrief in HTML te coderen. Dit heb ik met behulp van tabellen gemaakt.
Ik heb nadat ik deze heb gemaakt, rond gezocht op het web, voor informatie over het versturen van een nieuwsbrief. Ik kwam er toen achter dat dit mogelijk was met het mail programma van Apple.

Je moest dan de nieuwsbrief op je server uploaden, vervolgens de url in safari openen en command + I drukken, waarna er een nieuw bericht werd geopend met de html email erin. Deze kon je vervolgens nog aanpassen qua teksten.

Wanneer ik heb verstuur naar diverse mail programma's, zoals onder andere Apple mail, webmail etc. ondervind ik geen problemen. Helaas zit er wel een maar aan, en dat is dat de mail raar wordt vertoond in Outlook. Deze rekt de mail als het waren uit.

Kan iemand mij vertellen waar dit aan zou kunnen liggen? Ik heb de tabellen namelijk allemaal een standaard hoogte en breedte mee gegeven en nog wordt de html nieuwsbrief breder als 800px...

Ik hoor graag van jullie!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:42:00
 
Jordy -

Jordy -

10/01/2012 15:29:06
Quote Anchor link
Kun je de code even posten?
 
Jens erd

Jens erd

10/01/2012 15:51:17
Quote Anchor link
Misschien dat dit je verder helpt?

Edit: width="100%" is de oorzaak. verander dit naar het maximale aantal pixels die je nodig hebt.
Gewijzigd op 10/01/2012 16:16:19 door Jens erd
 
Casper B

Casper B

10/01/2012 15:54:11
Quote Anchor link
Ja natuurlijk, hierbij de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<title>Nieuwsbrief</title>
</head>

<body marginheight="0" topmargin="0" marginwidth="0" leftmargin="0" style="margin: 0px; background: #FFF url(/nieuwsbrief/images/bg.jpg); font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; ">

<!-- Begin HTML Newsletter -->
<table cellspacing="0" border="0" bgcolor="#FFF" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;"
width="100%" cellpadding="0">
<tr style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">
<td align="center" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">

<!-- Begin Wrapper center -->
<table cellspacing="0" border="0" style="padding: 0; border: 0; margin: 0;
background: url(/nieuwsbrief/images/bg.jpg);" bgcolor="#797979" width="800" cellpadding="0">

    <!-- Top TR -->
    <tr height="50px" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-1.jpg);" height="50px" width="102px"></td>
        
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-2.jpg);" height="50px" width="600px"></td>
        
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-3.jpg);" height="50px" width="102px"></td>
    </tr>

    <!-- Header TR -->
    <tr height="75px" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-1.jpg);" height="75px"></td>
        
        <td style="padding: 5px 0 0 20px; border-bottom: solid 1px #5d5d5d; margin: 0; background: #FFF url(/nieuwsbrief/images/header.jpg);" height="70px" width="580px">
            <h1 style="padding: 0; margin: 0; font-size: 28px; font-weight: bold; border: 0; color:#f6a924; font:Arial; font-family:Arial, sans-serif">NIEUWSBRIEF</h1>
        </td>
        
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-3.jpg);" height="75px" width="102px"></td>
    </tr>
    
    <!-- Image TR -->
    <tr height="260px" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(/nieuwsbrief/images/top-1.jpg);" height="75px"></td>
        
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #FFF;" height="70px" width="580px">
            <img src="/nieuwsbrief/images/.jpg" alt="" />
        </td>
        
        <td style="padding: 0; border: 0; margin: 0; background: #797979 url(images/top-3.jpg);" height="75px" width="102px"></td>
    </tr>



</table><!-- End Wrapper center -->


</td>
</tr>
</table>
<!-- End HTML Newsletter -->



</body><!-- Check -->
</html>
 
Jordy -

Jordy -

10/01/2012 16:19:48
Quote Anchor link
Inderdaad, dat is denk ik de oorzaak.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2012 16:29:00
Quote Anchor link
<body marginheight="0" topmargin="0" marginwidth="0" leftmargin="0" style="marg…...
Line 8, Column 20: there is no attribute "marginheight"
Line 8, Column 34: there is no attribute "topmargin"
Line 8, Column 50: there is no attribute "marginwidth"
Line 8, Column 65: there is no attribute "leftmargin"

<tr height="50px" style="margin: 0; padding: 0; border: 0;">
Line 21, Column 16: there is no attribute "height"
 
Casper B

Casper B

11/01/2012 09:51:44
Quote Anchor link
Prima, dat ga ik even aanpassen. Ik had nog even rondgekeken en bijv. de codering van een nieuwsbrief van bol.com bekeken.

Hier viel me op dat er vaak 2 keer voor een table de breedte werd geplaatst.
Als voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<table width="550" cellspacing="0" cellpadding="0" style="width:550; background-color:#d6ebff;">


Zoals jullie kunnen zien staat er 1 breedte binnen de table en 1 in de tag style.
Is hier een verklaring voor?

Ook ontdekte ik dat de regels met geen style of dergelijke worden gecodeerd. Is hier toevallig ook een verklaring voor?
Gewijzigd op 11/01/2012 09:54:18 door Casper B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.