HTML of PHP pagina tonen al GIF

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

14/08/2015 19:22:42
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een HTML pagina te tonen als gif bestand, of weer te geven via <img src="">

Ik heb een pagina met Jquery die meerdere afbeeldingen als ware als 1 gif afbeelding laat zien in een div. Het enigste wat de pagina laat zien is de image(s)
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 12:48:59
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/08/2015 19:47:30
Quote Anchor link
Een HTML pagina is een HTML pagina, geen afbeelding.
Een (uitgevoerd) PHP-bestand wordt (standaard) geserveerd als een tekst- of HTML bestand.
Beide varianten uitvoer zijn tekstbestanden.

Een afbeelding is een binair bestand.

Wat je wel kunt doen via PHP is een .gif bestand genereren of een plaatje serveren. Er zijn een heleboel functies in PHP om plaatjes te bouwen, deze vallen oa onder de GD library.

Om een PHP-script te serveren als afbeelding geef je deze een MIME-type header mee:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
header('Content-Type: image/gif');
// en hier bouw/serveer je het plaatje
// ...

?>

Vervolgens kun je dit script aanroepen als ware het een afbeelding:
<img src="script.php" />
 
Ferdi R

Ferdi R

14/08/2015 21:00:35
Quote Anchor link
Ik heb een animerende gif nodig en ik heb begrepen dat het mat GD niet kan, ook heb ik de GIFencoder class geprobeerd maar daarmee krijg ik ruis in de images.

https://gist.github.com/allometry/1438842
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/08/2015 21:16:13
Quote Anchor link
Probeer het anders eens met WebM.
 
Ferdi R

Ferdi R

14/08/2015 21:30:51
Quote Anchor link
Ik kan weinig vinden over WebM, helemaal icm PHP.
 
Eddy E

Eddy E

14/08/2015 22:29:57
Quote Anchor link
Moet de GIF dynamisch worden opgebouwd?
 
Ferdi R

Ferdi R

14/08/2015 23:12:22
Quote Anchor link
jah
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/08/2015 00:17:53
Quote Anchor link
Als je animated GIF'jes wilt maken moet je eens maar ImageMagick kijken.

http://www.imagemagick.org/script/animate.php
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

16/08/2015 11:10:23
Quote Anchor link
Of je moet toch die PHP class gebruiken die ook ruis geeft..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.