.html of .txt laden vanaf een andere site

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Glenn van

Glenn van

20/08/2010 13:59:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik gebruik dit script om te tellen hoe vaak bepaalde woorden voorkomen in een .txt of .html bestand:

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$bestand
= "test.html";
$handelaar = fopen($bestand, r);
$text = fread($handelaar, filesize($bestand));
fclose($handelaar);

print("Aantal keer woord gevonden: ");
$woord = "TEST";
echo preg_match_all("/\b$woord\b/", $text, $matches);
echo '<br />';


?>


Dit script werkt helemaal perfect en doet wat ik wil ik heb alleen 1 probleem en dat is dat ik met dit script alleen maar tekst bestanden kan laden vanaf me eigen site.
Wat moet ik doen en aanpassen om een tekst bestand of html bestand dat zich op een andere site bevind te laden?

Ik hoop dat iemand me kan helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:52:45
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/08/2010 14:13:42
Quote Anchor link
Als je met fopen() een url als bestandsnaam wilt gebruiken, zul je moeten zorgen dat allow_url_fopen in je php.ini ingeschakeld is. Anders zal het niet werken. Zie ook de php.net handleiding: fopen
 
Johan Dam

Johan Dam

20/08/2010 14:30:37
Quote Anchor link
Je kan beter file_get_contents gebruiken, ik meende dat deze minder problemen had om bestanden van een ander domein te laden,

Of gebruik CURL, deze is sneller dan file_get_contents en is specifiek bedoeld voor 'externe' bestanden.
 
Glenn van

Glenn van

20/08/2010 14:32:39
Quote Anchor link
ok ik zal kijken of 1 van de 2 manieren werkt. heb je misschien een voorbeeld willen geven van de manier die jij bedoelt.

Ik heb nog niet zo veel ervaring met php code.
9 van de 10x gebruik ik html voor mijn website.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/08/2010 14:36:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$content
= file_get_contents('http://www.phphulp.nl');
?>


Maar ook dit zal niet werken als allow_url_fopen niet ingeschakeld is. cUrl is dan de beste oplossing die je kunt kiezen :-)
 
Glenn van

Glenn van

20/08/2010 14:39:18
Quote Anchor link
ok ik zal de allow_url_fopen dan nu meteen open zetten in de php.ini dan kan ik meteen zien of het werkte.

Edit:
allow_url_fopen is open in de php.ini

maar ik zal die code die je liet zien even proberen kijken of het nu wel lukt.

Toevoeging op 20/08/2010 14:49:21:

Ok ik krijg deze errors weer.
Kreeg ik de vorige keer ook:

Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/ihadmin/domains/public_html/test5.php on line 4

Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/ihadmin/domains/public_html/test5.php on line 5
Gewijzigd op 20/08/2010 14:42:25 door Glenn van
 
- Ricardo -

- Ricardo -

20/08/2010 17:33:07
Quote Anchor link
Waarom fread en fclose gebruiken als je file_get_contents gebruikt ?

Dit moet het worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$bestand
= "http://www.eenofanderesite.nl";
$text = file_get_contents($bestand);

print("Aantal keer woord gevonden: ");
$woord = "TEST";
echo preg_match_all("/\b$woord\b/", $text, $matches);
echo '<br />';


?>
Gewijzigd op 20/08/2010 17:33:31 door - Ricardo -
 
Thumb nail

Thumb nail

20/08/2010 23:56:43
Quote Anchor link
gebruik curl, tot 40% sneller (windows7, apache2)
 
Glenn van

Glenn van

21/08/2010 15:20:43
Quote Anchor link
bedankt allemaal voor jullie hulp.
Ik heb de code die ricar do heeft gepost uitgeprobeerd en die werkt perfect.

bedankt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.