HTML opslaan...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert

Robert

15/11/2004 11:09:00
Quote Anchor link
Ik zal even uitleggen wat ik bedoel...

Ik wil in een form een nieuwsbrief aanmaken met behulp van een WYSIWYG-editor

je moet allereerst een keuze maken uit de nieuwsbrieven, dan een titel aangeven, dan is de editor aan de beurt en dan of ie actief moet zijn of niet. Dit gebeurt op 1 pagina.

Wat ik dus wil is, dat dit opgeslagen wordt in de database (dat gebeurt al) EN als HTML in een remote map met de datum of een nummer van de nieuwsbrief (doet er even niet toe). De titel en de inhoud staan dus los van elkaar, dat is het enige lastige, denk ik....
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:15:23
 
Shocker

Shocker

15/11/2004 11:28:00
Quote Anchor link
Wat is je vraag nu?
 
Robert

Robert

15/11/2004 11:42:00
Quote Anchor link
oke...ik heb deze code....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
checkpermission(131072);
if($_POST["isSubmitted"]){
    extract($_POST);

  // Error control!
    if($id_mailinglijsten=="0")
      $error.="<li>Kies een mailinglijst</li>";            
    if(!isset($titel))
      $error.="<li>Kies een titel</li>";
    if(!isset($active))
      $error.="<li>Kies een status bij actief (ja of nee)</li>";        
    
    if(!$error){
      $insert="INSERT INTO nieuwsbrieven (id_mailinglijsten,id_format,titel,inhoud,active,entrydate) VALUES (
                         '$id_mailinglijsten',
                         '$id_format',                        
                 '"
.$titel."',
                         '"
.$inhoud."',
                         '"
.$active."',
                         Now(''))"
;
      mysql_query($insert)
        or die(mysql_error());
      
        header("Location: overview.php?message=added");
        exit();
    }
else{
      $row=$_POST;
    }
    
}

?>

<html>
<head>
<link rel="StyleSheet" type="text/css" href="../../lib/css/adminstyle.css">
<script type="text/javascript" src="http://212.204.230.90/Admin/nieuwsbrieven/editor/fckeditor.js"></script>
<script type="text/javascript">
window.onload = function()
{
var oFCKeditor = new FCKeditor( 'inhoud');
oFCKeditor.BasePath = "/Admin/nieuwsbrieven/editor/" ;
oFCKeditor.Width = 790 ;
oFCKeditor.Height = 600 ;
oFCKeditor.ToolbarSet = 'Default' ;
oFCKeditor.ReplaceTextarea() ;
}
</script>
</head>
<body>
<h3>Nieuwsbrief toevoegen</h3>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if($error){
  echo "<ul>$error</ul>";
}

?>


<form method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$PHP_SELF?>
" enctype="multipart/form-data">
<input type="hidden" name="id" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_GET["id"]?>
">
<table border="1" width="800" cellpadding="2" cellspacing="0">

<tr class="overview-content">
<td>Voor welke mailinglijst ?</td>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    echo makeDropDown("SELECT * FROM mailinglijsten ORDER BY id asc","id_mailinglijsten","id","titel",$row["id_mailinglijsten"],"","optiontext","<option value=\"0\">Selecteer mailinglijst</option>");
    ?>

</td>
</tr>
<tr class="overview-content">
<td>Titel</td>
<td><input type="text" name="titel" value="" class="inputtext"></td>
</tr>
</table>
<table border="1" width="800" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr class="overview-content">
<td>
<textarea id="inhoud" name="inhoud"></textarea>
</td>
</tr>
</table>
<table border="1" width="800" cellpadding="2" cellspacing="0">
<tr class="overview-content">
<td>Active</td>
<td>
<input type="radio" name="active" value="1" checked> Ja
<input type="radio" name="active" value="0"> Nee
</td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="" value="Sla op" class="button"></td>
</tr>
</table>
<input type="hidden" name="id_format" value="1">
<input type="hidden" name="isSubmitted" value="1">
</form>
</body>
</html>

en ik wil dus dat opgeslagen wordt als html bestand op de remote server in een map die ik zelf als ie hem verstuurt kan aangeven met een datum of volgnummer in de naam erbij, dus bijvoorbeeld in map /
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$bedrijfsmap?>
/naam_nr/data.html
 
Sander D

Sander D

15/11/2004 13:25:00
Quote Anchor link
fopen, fwrite, fclose.. www.php.net
 
Robert

Robert

16/11/2004 11:53:00
Quote Anchor link
opperdepop...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.