html table -> xml -> verkeerde bestandsindeling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

17/06/2013 18:16:36
Quote Anchor link
Hoi,

Ik probeer door middel van PHP een tabel te maken en die te laten downloaden als .xml bestand.

Nu krijg ik helaas een vervelende error bij het openen met excel.

Dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$name
= 'test'.rand(111111,999999).'.xls';
$table = '<table border="1">
<tr>
<td><b>
ID
</b></td>
<td><b>
user ID
</b></td>
<td><b>
Pagina
</b></td>
<td><b>
Tijd
</b></td>
</tr>
</table>'
;
header("Content-type: application/vnd.ms-excel");
header("Content-Disposition: attachment; filename=$name");
echo $table;
?>


Afbeelding

Na veel zoeken kan ik wel veel mensen vinden die het zelfde probleem hebben, maar geen oplossingen.
Iemand die het weet?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 19:50:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2013 18:22:15
Quote Anchor link
Ja, maar een tabel in HTML is niet wat Excel herkent.
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

17/06/2013 18:37:25
Quote Anchor link
Kan je me dan uitleggen, waarom als ik op "Ja" klik, dat hij het wel gewoon doet?

Alleen ik wil die error weg.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/06/2013 18:40:11
Quote Anchor link
Dan lijkt het mij handiger om gewoon de juiste indeling te gebruiken. Er staan op internet vast Excel-classes die array's of andere vormen van data kunnen exporteren naar een goed Excel-formaat.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

17/06/2013 18:54:22
Quote Anchor link
Bv PHPExcel, even googlelen
 
Wouter J

Wouter J

17/06/2013 19:04:02
Quote Anchor link
Of gewoon csv file maken en die in excel openen...
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

17/06/2013 21:13:44
Quote Anchor link
Maar wil je nu een .xml bestand of een .xls/.csv bestand?
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

17/06/2013 21:18:33
Quote Anchor link
Ik had eerst een .csv maar ik wil ook stijlen toevoegen (borders en dikgedrukte tekst), en aangezien dat niet met een .csv bestand kan keek ik naar iets anders.
Gewijzigd op 17/06/2013 21:19:09 door Tom aan t Goor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.