HTML tags ongeldig maken maar toch intact laten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert van der Leest

Robert van der Leest

24/05/2012 13:07:18
Quote Anchor link
Hallo! :) Ik was weer eens bezig met een klein scriptje, dit keer om HTML bestanden te bewerken. Het probleem is, wanneer ik een bestand laadt met '</textarea>' of iets dergelijks erin, dan denkt HTML dat ik het tekstveld wil beëindigen, hetgeen ik dus niet wil. :( Is er een manier waardoor de HTML tags genegeerd worden, maar wel normaal in het tekstveld (textarea) komen (dus niet met '&lt;' enzo). Ik weet dat het mogelijk is aangezien ik het vaker heb gezien, ik heb alleen geen idee hoe.

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 24/05/2012 13:29:16 door Robert van der Leest
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:19:28
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2012 13:21:29
Quote Anchor link
htmlentities()?
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

24/05/2012 13:28:42
Quote Anchor link
Al geprobeerd, maar dat doet hetzelfde. :( Ik had het trouwens over een textarea, ik zie net dat het er een beetje onduidelijk stond. :P
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2012 13:36:40
Quote Anchor link
Dit geeft gewoon een html pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$html
= '<html><head><title>test</title></head><body>dit is een test</body></html>';
echo $html;
?>


En dit zet alles op het scherm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$html
= '<html><head><title>test</title></head><body>dit is een test</body></html>';
echo htmlentities($html);
?>


Dus: Wat werkt er niet?
 
Robert van der Leest

Robert van der Leest

24/05/2012 14:40:28
Quote Anchor link
Ik laat wel even een screenshot zien van wat ik bedoel. :)
Afbeelding

Het zou er zo uit moeten zien binnen het tekstveld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
??????. <br /></div></div></textarea></div></div></div>


En dit is wat hij nu laat zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
??????. &lt;br /&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/textarea&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;&lt;/div&gt;
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 14:42:39
Quote Anchor link
Je HTML is nu gecleaned opgeslagen, daarom krijg je het zo te zien.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2012 14:54:26
Quote Anchor link
Dat is dus precies wat htmlentities() doet.
Die maakt van <br /> dit: &lt;br /&gt;

En op het scherm wordt &lt;br /&gt; weergegeven als: <br />

Dus waarschijnlijk haal jij er nog een of andere extra function overheen waardoor je een ander resultaat hebt.
 
Chris PHP

Chris PHP

24/05/2012 15:10:50
Quote Anchor link
@Robert,

Als je ze met htmlentities() of htmlspecialchars() encode, krijg je dus jou resultaat.

Maar als je daar dus weer <b></b> etc wilt zien zul je ze moeten decoden met html_entity_decode()

Dan krijg je ze weer in beeld zoals je wil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.