HTML toevoegen aan een PHP pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bernard Jansen

Bernard Jansen

16/10/2019 17:23:02
Quote Anchor link
Hallo,

Helaas heb ik helemaal geen kennis van PHP, ik wil er binnenkort mee beginnen.
Met HTML ben ik wel bekend.
Ik probeer een PHP script aan te passen, de index is een PHP bestand.
Hoe kan ik een simpele afbeelding met een link erin plaatsen?

Groeten,

Michiel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:58:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2019 17:31:43
Quote Anchor link
Er zijn diverse manieren:

Via een echo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<strong>Hallo</strong>';
?>


Buiten PHP om, wat ideaal is voor grote lappen HTML.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// doe eens iets leuks, zoals een loop maken die telt van 1 naar 10.
// per iteratie wordt er één bij $i, wat het getal is, opgeteld).

for ($i = 1; $i <= 10; $i++) {
?>

<strong>Hallo, nummer <?=$i;?> </strong>
<?php    
}
?>


Lees ook dit eens:
https://www.w3schools.com/php/php_syntax.asp
Gewijzigd op 16/10/2019 17:33:43 door - Ariën -
 
Bernard Jansen

Bernard Jansen

16/10/2019 17:33:56
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie! :)
Ik ga er naar kijken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/10/2019 17:55:54
Quote Anchor link
Bernard Jansen op 16/10/2019 17:23:02:
Ik probeer een PHP script aan te passen, de index is een PHP bestand.
Hoe kan ik een simpele afbeelding met een link erin plaatsen?


Ik zou zeggen, op precies dezelfde wijze als voorheen?

Het "enige" verschil tussen HTML- en PHP-bestanden zijn in wezen de PHP-blokken (alle code tussen <?php ... ?>). Deze codeblokken worden aan de serverzijde verwerkt tot HTML of andere output zodat het resultaat (meestal) HTML is.

Als je dus een aanpassing moet doen in een bestand die een mix van PHP+HTML bevat dan kun je dit gewoon buiten enig PHP-blok doen op de wijze die je gewend bent.

Het is wel discutabel of dat de "goede" manier is. De code kan namelijk afkomstig zijn uit een versiebeheersysteem waar (andere) programmeurs gebruik van maken. Als jij dus een handmatige wijziging uitvoert in een template ofzo, dan kan het goed zijn dat bij een update in dat template deze wijziging weer ongedaan wordt gemaakt.

Op eenzelfde wijze, als jij een pakket gebruikt (WordPress oid) en je zit in de standaard templates te hacken en je doet een update van WordPress dan kan dus hetzelfde gebeuren.

De vraag is dus (eigenlijk): in welke context doe je deze wijziging? Is dit van een opgeleverd product? Wordt dit product door anderen beheerd? Is dit een of ander pakket?

Als jij de enige bent die op dit moment deze code beheert in een soort van custom product en er verder geen gebruik wordt gemaakt van een of ander versiebeheersysteem dan zie ik verder geen bezwaar om zo'n rechtstreekse aanpassing te doen.

Wel zou je natuurlijk kunnen overwegen om eerst een backup te maken mochten er onverhoopt dingen breken. Dan kun je in ieder geval nog wel "terug".
Gewijzigd op 16/10/2019 17:56:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bernard Jansen

Bernard Jansen

16/10/2019 18:34:06
Quote Anchor link
Ik ben de enige die de code beheert, het is voor een klein project dat niet wordt geüpdatet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2019 18:36:15
Quote Anchor link
Niet updaten is een utopie...
Met nieuwe versies van PHP zijn er altijd dingen die zullen veranderen, waardoor je met regelmaat dingen moet aanpassen. De kans is klein dat de basisfuncties, die je in de eerste hoofdstukken leert, zullen veranderen. Maar de kans blijft aanwezig.
Gewijzigd op 16/10/2019 19:17:24 door - Ariën -
 
Bernard Jansen

Bernard Jansen

16/10/2019 19:15:55
Quote Anchor link
Het is slechts voor een klein eenmalig project dat over enkele weken gewist wordt.
Bedankt voor de hulp!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2019 19:17:43
Quote Anchor link
Graag gedaan, en veel succes ermee!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.