Html5, anyone?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Johan Dam

Johan Dam

05/07/2010 15:50:09
Quote Anchor link
Zoals de meeste van jullie wel weten zit html5 eraan te komen, hoewel de officiele release ergens 2012 verwacht word, worden een aantal features al ondersteund door de modernere browsers, (zelfs IE schijnt niet achter te blijven)

Maar ja, het is nog wel in erg nieuw en welke browser wat ondersteund is niet altijd even duidelijk,

Ikzelf ben wel van plan om ermee aan de slag te gaan, (nadat ik het wat nader heb uitgezocht tenminste)

Hoe zit het met de rest hier, wie gebruikt er al Html5? wat zijn je bevindingen tot nu toe? wie is er in geinteresseerd? wie laat het de komende tijd veeeer links liggen? en waarom?

Ja, ik ben nogal nieuwsgierig misschien ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:26:08
 
Jelmer -

Jelmer -

05/07/2010 16:06:22
Quote Anchor link
Officiële release van HTML5? Ghehehe

Als je op de hoogte wilt blijven kan je Ajaxian.com in de gaten houden, en op Quirksmode.org staan de beroemde lijstjes met wat welke browser ondersteunt. Natuurlijk staan daar niet alle "html5" elementen in, dat verandert momenteel nog te veel. Maar je kan wel nagaan hoe goed bepaalde browsers met CSS overweg kunnen. Want ergens in 2012 zullen niet plotseling Internet Explorer 6/7/8 verdwijnen...
 
Aron K

Aron K

05/07/2010 16:31:06
Quote Anchor link
Ik heb een tijdje geleden (samen met 3 anderen) een project gemaakt met daarin drag-and-drop file upload (gewoon vanaf je desktop bestanden in een divje slepen en daarna werd het geupload). Werkte heel mooi, alleen niet in alle browsers (Chrome, Safari, nieuwe beta van FF ondersteunen het). Dat is mijn enige ervaring tot nog toe met HTML5, maar wel gelijk een goede ervaring.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 09:03:56
Quote Anchor link
Als je ziet wat je ermee kan (of gaat kunnen) dan kan ik er best enthousiast van worden inderdaad, ondersteuning is een redelijk probleem maar het is niet zo dat alle 'bekende' technieken 100% ondersteund worden.

Ben allang blij dat we straks (of iets later) geen flash meer nodig hebben ;)

en ja, officiele release is niet helemaal correct maar wist ff niet hoe k ht anders moest noemen :P
Gewijzigd op 06/07/2010 09:07:04 door Johan Dam
 
TJVB tvb

TJVB tvb

06/07/2010 09:15:29
Quote Anchor link
HEt wordt denk ik momenteel vooral interessant voor projecten met een lange doorlooptijd. Hierbij kun je het gebruiken voor onderdelen die niet van vitaal belang zijn of met een fallback mogelijkheid.
Dan kan het later gebruikt worden andere projecten
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/07/2010 09:32:19
Quote Anchor link
Door dit forum ging ik ff zoeken op HTML5,
en ik vond dit:
http://slides.html5rocks.com/

Hopelijk wordt het ondersteund door alle browsers, want het is zeker weten mooi.
Het is echt gewoon handig (:
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 09:40:27
Quote Anchor link
@joris, ik zat zelf op die website van html5rocks.com ;)

ik kwam erop nadat ik ergens las dat google zwaar ging inzetten op html5 en mede daarom die website heeft opgezet. Google heeft ook door dat iets pas succesvol is als er genoeg mensen het willen gebruiken ;)
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

06/07/2010 09:46:58
Quote Anchor link
Precies, en daarom moet microsoft echt ff mee gaan werken, want het is nog wel 60% van de gebruikers met IE6.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

06/07/2010 10:03:44
Quote Anchor link
Joris Volgens mij moet je ff wat meer research doen.... het waren in mei 2010 7.1% van de mensen met IE6. niet 60%. 32.2% van de mensen gebruikt nog IE.
Gewijzigd op 06/07/2010 10:04:06 door wesley Overdijk
 

06/07/2010 12:04:54
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 06/07/2010 09:46:58:
Precies, en daarom moet microsoft echt ff mee gaan werken, want het is nog wel 60% van de gebruikers met IE6.

Bovendien gaat IE9 gewoon volledig html5 ondersteunen. Daar zijn ze ook al hard mee bezig.

Voor de rest gewoon veel Google-en.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 12:09:52
Quote Anchor link
En voor IE 8 en eronder (zelfs IE6 van wat ik heb begrepen) kan je dit gebruiken

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="chrome=1">

Chrome to the IE rescue?
 

06/07/2010 12:12:32
Quote Anchor link
Johan Dam op 06/07/2010 12:09:52:
En voor IE 8 en eronder (zelfs IE6 van wat ik heb begrepen) kan je dit gebruiken

<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="chrome=1">

Chrome to the IE rescue?


Dat werkt alleen als Google Chrome geïnstalleerd staat (of dat chrome frame ofzo). Er zijn javascript libs. die html5 problemen verhelpen, en er zijn javascript libs. die controleren of html5 dingen mogelijk zijn.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 12:34:47
Quote Anchor link
Als IE de enige browser zou zijn die een prachtige html5 website niet correct kan weergeven, dan is het te overwegen om support voor IE weg te laten.

Kleine Workarounds zijn prima natuurlijk, maar je moet niet een hele speciale website alleen maar voor IE gaan zitten maken,

Dan maar doorverwijzen naar de firefox download pagina.

Maar goed, gezien html5 nog erg aan het veranderen is en er geen browser is die alles ondersteund, zijn zulke 'harde' maatregelen helemaal niet nodig natuurlijk.
 

06/07/2010 12:49:14
Quote Anchor link
Johan Dam op 06/07/2010 12:34:47:
Als IE de enige browser zou zijn die een prachtige html5 website niet correct kan weergeven, dan is het te overwegen om support voor IE weg te laten.

Kleine Workarounds zijn prima natuurlijk, maar je moet niet een hele speciale website alleen maar voor IE gaan zitten maken,

Dan maar doorverwijzen naar de firefox download pagina.

Maar goed, gezien html5 nog erg aan het veranderen is en er geen browser is die alles ondersteund, zijn zulke 'harde' maatregelen helemaal niet nodig natuurlijk.


Ik vind dat je dat niet zo zwart wit kunt stellen.
Je moet kijken wat voor doelgroep je site heeft, en hoeveel IE gebruikers op je site komen.
Blijkt daar beide IE uit te komen, dan zul je het e.e.a. moeten aanpassen dat zij ook gewoon normaal op je site terecht komt.
 
Justin S

Justin S

06/07/2010 13:06:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 06/07/2010 12:49:14:
Johan Dam op 06/07/2010 12:34:47:
Als IE de enige browser zou zijn die een prachtige html5 website niet correct kan weergeven, dan is het te overwegen om support voor IE weg te laten.

Kleine Workarounds zijn prima natuurlijk, maar je moet niet een hele speciale website alleen maar voor IE gaan zitten maken,

Dan maar doorverwijzen naar de firefox download pagina.

Maar goed, gezien html5 nog erg aan het veranderen is en er geen browser is die alles ondersteund, zijn zulke 'harde' maatregelen helemaal niet nodig natuurlijk.


Ik vind dat je dat niet zo zwart wit kunt stellen.
Je moet kijken wat voor doelgroep je site heeft, en hoeveel IE gebruikers op je site komen.
Blijkt daar beide IE uit te komen, dan zul je het e.e.a. moeten aanpassen dat zij ook gewoon normaal op je site terecht komt.


Het hoge gehalte IE gebruikers is juist de rede waarom de HTML5 introductie vrij lang zal duren. Voornamelijk ouderen, leken en bedrijven zullen niet zomaar overstappen naar een andere browser. Er zijn toch ook nog steeds mensen die werken met Internet Explorer 6...

Dus ik sluit mij aan bij de post van Karl, je kan het niet zo zwart-wit stellen. Als webdeveloper kan je niet mensen dwingen een andere browser te gebruiken om jouw website te bekijken, dan wordt de drempel te hoog voor de bezoekers.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 13:23:49
Quote Anchor link
Natuurlijk hangt het af van de doelgroep, maar als een browser niet meegaat met zijn tijd, vind ik dat wel een reden om de support ervoor te laten liggen. (hoeveel websites ondersteunen IE6 ten slotte nog?)

Het is natuurlijk een extreem geval, in zo'n beetje ieder geval kan je het oplossen door goeie terug-val mogelijkheden of een tekst met 'dit onderdeel word niet ondersteund door uw browser' en het vervolgens aan de gebruiker zelf over te laten.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

06/07/2010 13:27:48
Quote Anchor link
Justin Streuper op 06/07/2010 13:06:24:
Karl Karl op 06/07/2010 12:49:14:
Johan Dam op 06/07/2010 12:34:47:
Als IE de enige browser zou zijn die een prachtige html5 website niet correct kan weergeven, dan is het te overwegen om support voor IE weg te laten.

Kleine Workarounds zijn prima natuurlijk, maar je moet niet een hele speciale website alleen maar voor IE gaan zitten maken,

Dan maar doorverwijzen naar de firefox download pagina.

Maar goed, gezien html5 nog erg aan het veranderen is en er geen browser is die alles ondersteund, zijn zulke 'harde' maatregelen helemaal niet nodig natuurlijk.


Ik vind dat je dat niet zo zwart wit kunt stellen.
Je moet kijken wat voor doelgroep je site heeft, en hoeveel IE gebruikers op je site komen.
Blijkt daar beide IE uit te komen, dan zul je het e.e.a. moeten aanpassen dat zij ook gewoon normaal op je site terecht komt.


Het hoge gehalte IE gebruikers is juist de rede waarom de HTML5 introductie vrij lang zal duren. Voornamelijk ouderen, leken en bedrijven zullen niet zomaar overstappen naar een andere browser. Er zijn toch ook nog steeds mensen die werken met Internet Explorer 6...

Dus ik sluit mij aan bij de post van Karl, je kan het niet zo zwart-wit stellen. Als webdeveloper kan je niet mensen dwingen een andere browser te gebruiken om jouw website te bekijken, dan wordt de drempel te hoog voor de bezoekers.


Hier ben ik het juist weer niet mee eens, de mensen moeten met de tijd mee gaan. Als je een auto uit 1970 hebt ga je ook niet zeuren dat hij slechter rijd, en dat alles het niet meer doet etc. Mensen moeten gewoon een beetje met de tijd mee gaan. Voor sommige is het moeilijk (zoals ouderen, maar die hebben vast wel een zoon of kennis die hun kunnen helpen), maar voor bedrijven etc hoe moet is het nou om iedereen even nieuwste IE ofzo te laten installeren?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

06/07/2010 14:01:16
Quote Anchor link
Oetzie en mijn achternaam op 06/07/2010 13:27:48:
maar voor bedrijven etc hoe moet is het nou om iedereen even nieuwste IE ofzo te laten installeren?


Daar sta je nog van te kijken. Ga maar eens na hoeveel sites/applicaties in bedrijven afhankelijk zijn van IE6.

Slecht gecodeerd programma of slecht gecordeerde site, dat wel, maar vaak niet zo maar 1, 2, 3 aan te passen.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 14:28:40
Quote Anchor link
Tja, zwaar verouderde sites zullen er inderdaad wel zijn, maar dat is geen reden voor developers om achterstallige browsers te ondersteunen
 
Justin S

Justin S

06/07/2010 14:40:49
Quote Anchor link
Ik vind niet dat we te hard van stapel moeten lopen en zodra HTML5 uitkomt, we alleen nog maar op die voet verder moeten gaan. Ik heb het idee dat de support voor HTML4 pas over een jaar of 7 echt zal vervallen.. Google laat ook nu pas de support voor IE6 vallen en die browser stamt uit 2002 of langer geleden, het is nu 2010 en mensen werken er nog steeds mee.. Dat is dus 8 jaar later.
 
Johan Dam

Johan Dam

06/07/2010 15:40:18
Quote Anchor link
Ik vermoed ook niet dat er nu (of straks als het uitkomt) er complete html5 driven websites uit de grond worden gestampt, natuurlijk zullen er meer en meer html5 functionaliteiten toegevoegd worden, (denk aan de form validatie)

Maar als een browser die niet ondersteund, nou en? die mooie canvas grafiek is dan niet te zien en de controle of een email adres correct is zal weer naar de server moeten ipv dat de browser dat voor je doet... nou en?

Het is meer werk voor de gebruiker, dat is jammer, maar geen ramp.

Het word pas een ramp als zo'n beetje alle afbeeldingen op een website uit een canvas komen... als web workers allerlei belangrijke taken gaan verrichten die cruciaal zijn voor de website, enz, enz, enz,

Dit zit er voorlopig gewoon weg niet in.

Als er duizenden websites komen die wel zwaar vertrouwen op html5 en er is een browser die het niet ondersteund, dan is dat pech.

Ja, IE6 word nog steeds ondersteund, niet zoveel meer. Je mag rustig zeggen dat de support voor IE6 weggevallen is, als het met IE6 werkt is dat meer een kwestie van toeval dan bewuste support van de laatste 3 jaar.

Het hele idee van AJAX bestond 8 jaar voordat er algemene animo voor kwam en browsers het begonnen te ondersteunen, ik hoop toch echt dat we niet zolang voor html5 hoeven te wachten.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.