HTML5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

05/06/2009 10:28:00
Quote Anchor link
Wat houd het nou concreet in als HTML5 word ingevoerd?
ondersteunen dan alle browser HTML5 of zijn der dan sommige tages die wel werken in nieuwe browser en niet in de oude.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:34:35
 
Mitchell

Mitchell

05/06/2009 10:36:00
Quote Anchor link
Nee, html5 zal helemaal afhankelijk zijn van de browser. Firefox is zover ik weet hier al het verste mee, kijk hier maar eens. Verder zullen dingen als frames (naast iframe) verdwijnen. HTML 5 word TOTAAL anders geschreven dan HTML 4 en lager, vanwege dat je in HTML 5 aan moet gaan geven wat je header, content, sidebar etc. is.

Zal nog wel een tijdje duren dus voordat het echt bruikbaar is.. :)

Edit: Heb even zelf gekeken op de link en in Firefox werkt deze dus ook blijkbaar nog niet, jammer.

Edit 2: Safari 4 kan de pagina al draaien, maar ziet er nog steeds niet zo goed uit als in Flash.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/06/2009 10:41:00
Quote Anchor link
en FF 3.5 beta 4 ook nog niet
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

05/06/2009 10:52:00
Quote Anchor link
tnx :) ben nou wel benieuwd hoe het er uit ziet welke browser ondersteund html 5?
 
Mitchell

Mitchell

05/06/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Geen, niet volledig in ieder geval. Misschien dat de nieuwste Webkit het al kan, maar dat weet ik niet zeker.

Kortom, net als css3, het klinkt mooi en ziet er goed uit, maar voordat we het kunnen gebruiken zal nog wel zo'n 3/5 jaar duren. :)

Edit: Hier heb je een link naar a list a part, waarin ze laten zien hoe dat gaat werken met die "header", "section" etc. tags. Persoonlijk heb ik als ik dit zo zie, liever html4.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/06/2009 11:50:00
Quote Anchor link
@rvw
Op het moment is er nog geen browser die volledige HTML5 ondersteuning bied, maar dat komt ook omdat HTML5 nog in ontwikkeling is, veranderingen die tijdens het ontwikkeltraject keer op keer voor komen elke keer doorvoeren kost teveel tijd, moeite en dus ook geld. Het is het gemakkelijkst om de dingen die niet meer veranderd worden (zoals de header, section, footer, menu tags) door te voeren.

@Mitchell
Wat het voordeel is van HTML5 (icm CSS3) is dat je veel duidelijker gescheiden secties hebt op je website. Waar je nu "<div id="menu"> gebruikt voor een menu is dat nu een HTML tag <menu>
Dit is voor jou natuurlijk minder typewerk, maar je bent gewend aan het werken met divs. Wat is dan nog meer een bijkomend voordeen? ZOEKMACHINES ;)
Google kan nu bijvoorbeeld zien dat iets een header is, welke op zich vaak geen/ weinig "nuttige informatie" betreffende het onderwerp bevat (behalve misschien de title (<h1> tag)
Daarbij ziet Google ook wat het menu (of de menu's) zijn op de website. Die kan die dan gemakkelijk indexeren/ meenemen in het downloaden van de pagina.

Het deel waar het om draait, de content kan de zoekmachine zo extracten omdat zich daar doorgaans de belangrijke informatie bevind waar de bezoeker naar opzoek is.
Komt nog eens bij dat het zo ook eenvoudiger wordt voor een screenreader om voor een blinde/ slechtziende (of natuurlijk iemand die zelf te lui is om te lezen en het zich voor laat lezen) om de belangrijke / nuttige delen uit te filteren. Het menu en de content zijn namelijk het belangrijkste voor een bezoeker.

Kortom, er zitten wel degelijk voordelen aan waar je nu nog niet zoveel van merkt/ ziet, maar ze zijn er wel. Het zal wel een hele omslag worden naar HTML5, vooral omdat veel browsers het nog niet ondersteunen. Wordt een top tijdperk voor de scripts die browsers bepalen en zodoende een pagina voorschotelen in HTML5 dan wel een oudere versie van HTML.
 
Mitchell

Mitchell

05/06/2009 12:04:00
Quote Anchor link
@ Robert
Dat zie ik zo 123 nog niet werken, het klinkt allemaal wel goed, maar niet iedereen, inclusief mijzelf willen zijn site op deze manier opbouwen, denk maar eens aan een "magazine" layout. Dit gaat daarvoor zeker een groot probleem worden. Wat ze beter hadden kunnen doen in mijn ogen is gewoon een extra property laten toevoegen aan tags, zoals <div id="menu" sect="menu">. Dit zorgt er dan voor dat html4 aan word gehouden, maar gewoon iets extra's word toegevoegd om het herkenbaarder te maken.

Het enigste html5 onderdeel waarop ik naar uitkijk is dat de flash plugin verdwijnt en dit word vervangen door o3d.

Maarja, voordat dit echt gebruikt zal worden, zoals al eerder is gezegd, zal nog erg lang duren.
 
Hipska BE

Hipska BE

05/06/2009 13:14:00
Quote Anchor link
Ik volg deze ontwikkelingen met CSS3 en HTML5 op de voet, en ik kan zeggen dat bij mijn weten Webkit het verste is in ondersteunen van beide.

CSS3 zal nog het langst duren eer het volledig af is, maar HTML5 wordt door sommige browsers al gedeeltelijk ondersteund. En ik maak toekomstige site's al gedeeltelijk in HTML 5. Want het is backwards compatible.

Zoals jij opmerkt van het <menu> tag, met css zeg je dat het box model moet zijn en dan ondersteunen alle HTML4 browsers het automatisch. Het is niet zo dat zij dan weten dat het een menu is, en ook niet dat je de inhoud van deze elementen niet zult zien he.

Bijvoorbeeld de video tag, bij niet html5 browsers zou je de alternatieve inhoud een flash object kunnen maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<video src="/vids/video1.mpg" >
  <!-- Niet HTML5 Browsers tonen dit: -->
  <object src="/swf/player.swf" >
  ...
  </object>
</video>


En zo kan ik nog vele andere voorbeelden opnoemen..
Ik raad je even aan volgdende site's te bekijken:
http://www.css3.info/
http://dev.w3.org/html5/spec/Overview.html
http://www.whatwg.org/specs/web-apps/current-work/multipage/
Deze laatste toont welke browser een bepaald item al heeft geïmplementeerd

En trouwens dit hoort hier!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Afra ca

Afra ca

05/06/2009 13:22:00
Quote Anchor link
Notice: Momenteel zijn Opera en Chrome (sinds 27 mei) de enige (major) browsers die het <video> element ondersteunen.
 
Hipska BE

Hipska BE

05/06/2009 13:25:00
Quote Anchor link
Afra: En laat Chrome nu net een webkit browser zijn he.
Ik gebruik al meer dan een jaar het video element in Safari/Webkit als test.

http://webkit.org/blog/140/html5-media-support/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hipska BE
 
Mitchell

Mitchell

05/06/2009 13:33:00
Quote Anchor link
@ Hipska
Dan kan je net zo goed zeggen dat html5 even ver al is als css3, want css3 elementen zoals border-radius werken nu ook al in mozilla en webkit browsers, ook zijn veel andere tags uit css3 in sommige browsers al bruikbaar.

Om heel eerlijk te zijn vind ik het niet netjes dat je site's nu al begint te schrijven in html5 en dit dan fixed door html4 toe te voegen, dit zorgt voor extra markup en zelfs in de nieuwere browsers kan het zijn dat die nieuwe tags nog niet goed werken.

Ik volg overigens niet zo heel nauwkeurig de veranderingen naar html5, ben meer geïnteresseerd in css3.
 
Hipska BE

Hipska BE

05/06/2009 13:45:00
Quote Anchor link
@Mitchell: Klopt wel. Zowel Mozilla als WebKit ondersteunen al heel erg veel css3 tags, maar elk heeft er nog zijn eigen implementatie aan. En dit verschil zie je vooral bij uw voorbeeld de border radius. Nadeel van css3 is dat het nog geen officiële standaard is en zolang dit er niet is, mogen de browsers dit enkel toepassen in hun eigen namespace. Dus -webkit-border-radius, -mozilla-border-radius en -o-border-radius. Met als gevolg dat wanneer de standaard er effectief is, dat je weer alle stylesheets mag gaan lopen aanpassen. En ondertussen heb je ook 2x tot 3x zoveel code in je stylesheet.

Ik heb html5 nog niet toegepast in sites die live zijn. Enkel nog maar bij grote projecten die in ontwikkeling zijn en binnen een jaar online moeten zijn. Ik vind het dan wel zo netjes om ook de oudere browsers een werkende site te kunnen voorschotelen, dit gaat inderdaad ten koste van extra code, maar ik vermoed dat jij nu ook extra CSS hebt om IE6 volledig werkend te hebben? Wanneer mijn site's met html5 in de lucht komen, hoef ik niet te wachten tot alle browser alles van mijn html5 functionaliteiten ondersteunen, en kan het meteen ook werken met lapmiddeltjes (net als we allemaal bij IE6 deden: PNGfix, CSS, ...) in browsers die het niet goed ondersteunen. Voorlopig gebruik enkel HTML5 tags die in 1 of meerdere browsers (goed) werken. Het is weliswaar nutteloos om <progressbar> ergens te implementeren wanneer nog geen enkele browser het ondersteund he.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

05/06/2009 13:51:00
Quote Anchor link
Hier nog een leuk filmpje waarin wat HTML5 dingen worden uitgelegd, wordt getest in FF, Safari en zelfs in IE.

http://www.youtube.com/watch?v=xIxDJof7xxQ&eurl=http%3A%2F%2Fwww.whatwg.org%2Fdemos%2F2008-sept%2F&feature=player_embedded
 
Mitchell

Mitchell

05/06/2009 14:31:00
Quote Anchor link
@ Hipska
Ah, ok. Ik begreep dat je html5 nu al gebruikte in live sites.

Verder denk ik niet dat het zo erg is om in een css stylesheet extra code te hebben, als het niet werkt word het namelijk simpel overgeslagen. Ook worden door veel mensen nog steeds geen shorthands gebruikt, dus die kleine aantal regels voor die css3 elementen is in vergelijking nog niet zo erg. Daarintegen kunnen browsers wel heel gemeen gaan reageren op die dubbele tags. Maarja, the future will tell..

IE6 ondersteun ik niet meer tenzij hier naartoe word gevraagd, ik let hierbij ook op welke doelgroep de site heeft. Tegenwoordig doe ik alleen nog IE7 fixes en begin ik al bijna te bouwen voor IE8 (aangezien hier al een melding voor update is geweest bij vista).

Trouwens -o-border-radius is voor opera? Heb deze nog niet eerder gezien.

Edit: Heb het gecontroleerd, ze waren wel van plan -o-border-radius te maken, maar dit werkt momenteel nog niet. Pas als opera ene "vega" klaar heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Hipska BE

Hipska BE

05/06/2009 15:01:00
Quote Anchor link
Net als extra css wordt die extra html4 niet getoond in een browser die de html5 variant al ondersteund, dus ik weet niet wat hier het probleem in zou zijn..

Alles met -o is idd css voor opera. (ik kan nu wel even niet vertellen of opera de border radius ook al heeft, maar het was als voorbeeld)

Maar zoals je zelf ook al zegt is het soort site en de doelgroep doorslaggevend. Ik maak waarschijnlijk andere type site's dan wat jij maakt.

Aan iedereen die enkele grote dingen zien van html5 raad ik het filmpje van WillemJan aan! Daar zie je ook dat heel wat dingen al door de gangbare browsers ondersteund worden. (Zelfs enkele die enkel IE al gebruikt)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.