html/php inladen in textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ki ma

ki ma

22/06/2012 02:37:50
Quote Anchor link
Best mensen,

Ik heb een probleem.
Als ik html wil inladen in mijn textarea krijg ik de tekens er gratis bij, maar dit is niet de bedoeling...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$a
= "de tekst<br>met een regel overgeslagen

en ook op deze manier.."
;
?>

<textarea rows="10" cols="40" name="omschrijving" >
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $a ; ?>
</textarea>

Maar nu laat hij de <br> ook zien in de tekst.. maar dit moet dus niet.. de enters staan er wel in.

Kan iemand mij hiermee een goede voorzet geven?

Toevoeging op 22/06/2012 02:53:28:

Gevonden: strip_tags()
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:10:25
 
Eddy E

Eddy E

22/06/2012 08:30:49
Quote Anchor link
Jij wilt dus geen HTML-code zien?
En geldt dat alleen voor de <br> of ook voor de <b>, <div> en <img> etc?

Wil je de code echt weghalen of gebruiken?
In dat laatste geval: stop het niet in een <textarea> maar in een <div>.
Je kan het dan alleen nog niet bewerken, maar daar zijn hele mooie scripts voor.
Onlangs nog eentje op A List Apart (Google maar).

Wil je echt alleen de <br> vervangen door een newline (nieuwe regel):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<textarea rows="10" cols="40" name="omschrijving" >
    <?php echo str_replace("<br>", PHP_EOL, $a); ?>
</textarea>


Trouwens, gebruik geen shorttage (haakje + vraagteken) maar het volledige php-start-tag (haakje + vraagteken + p + h + p ).
Gewijzigd op 22/06/2012 08:31:28 door Eddy E
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/06/2012 09:16:32
Quote Anchor link
@Eddy: TS geeft in zijn toevoeging van 2.53 uur aan dat hij het heeft opgelost met strip_tags.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.