htmlspecialchars fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 16:32:00
Quote Anchor link
ik heb de volgende code voor mijn website:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>



maar nu toont hij alltijd de letter A hoe kan je dit oplossen alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:37:07
 

26/01/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Volgens mij kan dit niet,

$fet= htmlspecialchars("$html", ENT_QUOTES);

$html is een array... vandaar de A

htmlspecialchars("$html['titel']", ENT_QUOTES);
dat kan dan weer wel...
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Als ik het zo doe zie ik ook weer A =/
kan het op een andere manier om het zelfde effect te krijgen?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:06:00
Quote Anchor link
Haal zowieso die quotes weg.
Dus
htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);

Als je hem als array doet, doe dan niet
$html = mysql_fetch_assoc($ress);
...maar...
$html = mysql_fetch_array($ress);
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:09:00
Quote Anchor link
ik heb nu deze code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$fet['titel'].' - '.$fet['datum'].'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($fet['bericht']).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>


maar nu krijg ik deze foutmelding:

Warning: htmlspecialchars() expects parameter 1 to be string, array given in /usr/export/www/hosting/p4e/tutorial.php on line 6
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:13:00
Quote Anchor link
Beter kijken :)
Het is niet...
$fet= htmlspecialchars($html, ENT_QUOTES);
...maar...
$titel = htmlspecialchars($html['titel'], ENT_QUOTES);
of
$bericht = htmlspecialchars($html['bericht'], ENT_QUOTES);

Hij wil een string, GEEN ARRAY
 
PurpleMadness -

PurpleMadness -

26/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Ik heb gezegd op msn dat hij het zo moet doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$bla
= $html['title'];
//htmlspecialchars met $bla
?>


Is dat goed?
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:16:00
Quote Anchor link
Let er dan wel op dat je bijvoorbeeld dit doet:
echo "<div><h1>".$titel."</h1>";
...dus NIET...
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:17:00
Quote Anchor link
@PurpleMadness:
Ja dat is goed. Ik neem aan dat $html['title'] een string symboliseert :)
 
Anton VE

Anton VE

26/01/2006 17:23:00
Quote Anchor link
het werkt nu met behulp van purplemadness en barman thnx
dit is mijn script nu voor de mensen die geintrseerd zijn :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if(isset($_GET['id']) && is_numeric($_GET['id'])){
$queryscripts = "SELECT * FROM tutorials WHERE id='".$_GET['id']."'";
$ress = mysql_query($queryscripts);
$html = mysql_fetch_array($ress);
$titel = $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
echo "<div><h1>".$fet['titel']."</h1>";
echo '
<table width="500">
  <tr>
    <td><span class="style1">Titel: </span>'
.$title.' - '.$date.'</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><span class="style1">Tutorial:<br /></span>'
.nl2br($ber).'</td>
  </tr>
</table></div>
'
;
}
elseif(!isset($_GET['id'])){
  $queryscripts = "SELECT * FROM tutorials";
  $ress = mysql_query($queryscripts);
  while($fet = mysql_fetch_assoc($ress)){
    echo '<a href="index.php?p=tutorials&amp;id='.$fet['id'].'">'.$fet['titel'].'</a><br />'.$fet['descriptie'].'<br /><br />';
}
}

?>
 
Barman V

Barman V

26/01/2006 17:30:00
Quote Anchor link
Een echte nerd is lui en vind daarom 3x achter elkaar dezelfde tekst teveel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$titel
= $html['titel'];
$title = htmlspecialchars($titel, ENT_QUOTES);
$datum = $html['datum'];
$date = htmlspecialchars($datum, ENT_QUOTES);
$bericht = $html['bericht'];
$ber = htmlspecialchars($bericht, ENT_QUOTES);
?>


Dit kan je beter in een foreach loop doen.
dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($html AS $key => $value){
  if (is_string($value)){
    $html2[$key] = htmlspecialchars($value, ENT_QUOTES);
  }
}

?>


Dan is $html2['titel'] de beveiligde titel, enz.

Als je nu een kolom toevoegd, dan gaat hij deze AUTOMATISCH na. Je hoeft er dan dus niet meer naar om te kijken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.