htpasswd op windows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Daan

Daan

22/09/2008 22:20:00
Quote Anchor link
Hey iedereen!

Ik probeer om de root-directory van mijn localhost (windows XP met apache 2.2) te beveiligen met een .htaccess en .htpasswd bestand. Ik heb in httpd.conf het volgende staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<Directory "C:/webroot">
    Options Indexes FollowSymLinks
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
</Directory>


Ik heb dus AllowOverride van 'None' in 'All' veranderd.
Ook heb ik een .htaccess-bestand in C:/webroot staan met de volgende inhoud:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
AuthUserFile C:/.htpasswd
AuthName "Restricted Area"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
require valid-user
</Limit>


Het bestand C:/.htpasswd bestaat ook, met daarin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Daan:wachtwoord-gecodeerd


Als ik nu naar mijn localhost ga, krijg ik keurig een popup met de vraag om mijn naam en wachtwoord in te vullen. Alleen klopt het wachtwoord niet!

Ik heb al verschillende password-generators geprobeerd, maar ze doen het allemaal niet.

Op internet had ik iets gevonden dat je met je opdracht-promt een .htpasswd bestandje kon maken met de opdracht htpasswd, maar die herkent mijn computer niet.

Heeft iemand een idee wat er fout gaat? Heb zelf geen ervaring met .htaccess, dus kom er echt niet uit..

Alvast bedankt!
Daan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/10/2021 16:12:57
 
--

--

22/09/2008 22:49:00
Quote Anchor link
Moet er niet nog 'AuthGroupFile' ofzo bij?
 
Daan

Daan

22/09/2008 23:17:00
Quote Anchor link
Ja, dat zag ik er ook vaak bij staan, maar niet altijd..

Maar het werkt nu!! Ik heb het .htpasswd-bestand nu gemaakt met die opdracht 'htpasswd' in de opdracht-promt. Je moest eerst naar de bin-directory van apache gaan, dan doet ie het wel..

Maar het werkt nu, bedankt..
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.