httacces mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

26/12/2017 23:13:57
Quote Anchor link
Hallo,

Er zullen genoeg topics hier over aangemaakt zijn, maar het lukt me nog steeds niet.

Heb al verschillende dingen geprobeerd,

Probleem:
Ik heb een pagina systeem daarmee bedoel ik; x aantal berichten per pagina.

als ik nu naar userlist.php?page=4 ga, werkt het wel!

Maar als ik dit dus met httacces wil doen userlist/4

werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
ErrorDocument 404 /error.php
Options +FollowSymlinks
Options +Indexes
<Files .htaccess>
deny from all
</Files>
<Files ~ "\.log$">
    Order allow,deny
    Deny from all
</Files>
<ifModule mod_php5.c>
    php_value zlib.output_compression 16386
    php_value register_globals off
    php_value session.use_trans_sid 0
</ifModule>
<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
# Uncomment the line below if the site doesn't work and you have mod_rewrite installed.
# RewriteBase /
RewriteEngine On
RewriteRule    ^userlist/([A-Za-z0-9-]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]
</ifModule>


dit is het laatste wat ik geprobeerd hebt.


Hoor het graag !
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:08:19
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2017 23:50:08
Quote Anchor link
afhankelijk van hoe je server op gezet is, kan er voor userlist een / staan:

probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule    ^/?userlist/([0-9]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]


(en aangezien je aan het einde een getal verwacht, zou ik niet op letters gaan matchen.)
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 08:08:46
Quote Anchor link
Helaas werkt dit ook niet
Quote:
Notice: Undefined index: id in C:\wamp64\www\userlist.php on line 126

lijn 113 t/m 126
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$eachPage = 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        
                        $page = $_GET['id'];
                    }else{
                        $page = 1;
                    }
                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    echo $page;
                    echo $_GET['id'];
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 10:15:35
Quote Anchor link
.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php/?id=$1 [L]

</IfModule>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>


Output als ik deze opvraag: http://localhost/phphulp/1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1"
}
Gewijzigd op 27/12/2017 10:16:28 door Jan Koehoorn
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:30:45
Quote Anchor link
Quote:
array (size=0)
empty


dat krijg ik als antwoord

en als ik via rankinglist.php?id=2 ga dan krijg ik
Quote:
array (size=1)
'id' => string '2' (length=1)
Gewijzigd op 27/12/2017 18:34:58 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 18:49:08
Quote Anchor link
Volgens mij gebruik je _quote_ verkeerd, want je quote niemand.

Wat doe je precies om die output te krijgen?
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:52:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


dit is me httacces bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>

                    <?php
                    $eachPage
= 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        if($_GET['id'] == '0'){
                            $page = 1;
                        }
else{
                            $page = $_GET['id'];
                        }
                    }
else{
                        $page = 1;
                    }

                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    if($connect->NumRows($sql) == 0){
                    ?>


dit is wat ik wil, en dan aanroepen met site/userlist/1 of site/userlist/2

alleen werkt het niet, de output is zoals hierboven vermeld.

als ik site/userlist.php?id=1 doe, werkt het wel dus het probleem zal n de httaccess file zitten.

alvast wederom bedankt!
Gewijzigd op 27/12/2017 18:52:47 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 19:02:06
Quote Anchor link
htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


userlist.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';

$eachPage = 20;

if (isset($_GET['id'])) {
    if ('0' == $_GET['id']) {
        $page = 1;
    }
else {
        $page = $_GET['id'];
    }
}
else {
    $page = 1;
}


var_dump($page);
?>


Output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1/"
}
string(2) "1/"


Toevoeging op 27/12/2017 19:05:14:

Het is dus mogelijk, dat er een extra slash aan $_GET['id'] zit vastgeplakt, waardoor je query misschien niet werkt.
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 19:06:34
Quote Anchor link
C:\wamp64\www\rankinglist.php:115:
array (size=0)
empty
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1

Dit is mijn output.
Heb het bestand inmiddels aangepast naar rankinglist lijn 115 tot 130 zijn die lijnen die je hierboven gaf.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2017 08:46:03
Quote Anchor link
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php
Gewijzigd op 28/12/2017 08:46:25 door Jacco Engel
 
Rick kem

rick kem

28/12/2017 09:14:54
Quote Anchor link
Jacco Engel op 28/12/2017 08:46:03:
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php


Dat weet ik, maar had al aangegeven dat ik de naam veranderd had naar rankinglist.

Toevoeging op 28/12/2017 21:08:00:

Helaas nog geen oplossing... iemand iets?
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 14:42:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


je zegt hier: herschrijf alles wat begint met userlist/ en waar eventueel nog wat achter staat,
tot userlist.php?id=X waarbij X is "alles wat na userlist/ stond"

Je wilt echter alleen de cijfers hebben, niet eventuele slashes. (en ook geen letters etc).

Als je zeker weet dat er hooguit 1 slash achter het getal stond en er ook zeker een getal stond en de optie "leeg" niet van toepassing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/?$ userlist.php?id=$1

(/? maakt de / optioneel)


Als het getal ook kan ontbreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d*)/?$ userlist.php?id=$1

(* accepteert ook 0 cijfers, de + wil minimaal 1 cijfer)

Als er achter de / ook nog meer kan staan, zoals userlist/123/foo/bar
dan de $ weglaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/? userlist.php?id=$1

(de $ gaf het einde van de string aan)


Als het id ook uit letters of andere tekens mag bestaan (maar niet uit een /):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/([^/]+)/?$ userlist.php?id=$1


probeer maar wat
 
Rick kem

rick kem

29/12/2017 19:57:43
Quote Anchor link
ik heb even een andere apache server geinstalleerd, en daar werkt het wel meteen. raar maar bedankt voor de hulp!
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 20:58:58
Quote Anchor link
Dan is het wellicht verstandig om de config-bestanden van beide installaties te vergelijken. Apache is niet zo heel verschillend.
Het verschil zal liggen in meegeladen modules (maar aangezien het wel een beetje werkte, zal mod_rewrite aanwezig zijn geweest)
of in iets mbt. de trailing slashes of een andere definitie van de document root (een / wel of niet aan het begin).

Op termijn is "dan installeer je Apache opnieuw" niet een optie, als de ene keer de url rewriting wel/niet werkt en de andere keer een of andere virutal hosts setting niet/wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.