httacces mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

26/12/2017 23:13:57
Quote Anchor link
Hallo,

Er zullen genoeg topics hier over aangemaakt zijn, maar het lukt me nog steeds niet.

Heb al verschillende dingen geprobeerd,

Probleem:
Ik heb een pagina systeem daarmee bedoel ik; x aantal berichten per pagina.

als ik nu naar userlist.php?page=4 ga, werkt het wel!

Maar als ik dit dus met httacces wil doen userlist/4

werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
ErrorDocument 404 /error.php
Options +FollowSymlinks
Options +Indexes
<Files .htaccess>
deny from all
</Files>
<Files ~ "\.log$">
    Order allow,deny
    Deny from all
</Files>
<ifModule mod_php5.c>
    php_value zlib.output_compression 16386
    php_value register_globals off
    php_value session.use_trans_sid 0
</ifModule>
<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
# Uncomment the line below if the site doesn't work and you have mod_rewrite installed.
# RewriteBase /
RewriteEngine On
RewriteRule    ^userlist/([A-Za-z0-9-]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]
</ifModule>


dit is het laatste wat ik geprobeerd hebt.


Hoor het graag !
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:16:50
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2017 23:50:08
Quote Anchor link
afhankelijk van hoe je server op gezet is, kan er voor userlist een / staan:

probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule    ^/?userlist/([0-9]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]


(en aangezien je aan het einde een getal verwacht, zou ik niet op letters gaan matchen.)
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 08:08:46
Quote Anchor link
Helaas werkt dit ook niet
Quote:
Notice: Undefined index: id in C:\wamp64\www\userlist.php on line 126

lijn 113 t/m 126
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$eachPage = 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        
                        $page = $_GET['id'];
                    }else{
                        $page = 1;
                    }
                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    echo $page;
                    echo $_GET['id'];
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 10:15:35
Quote Anchor link
.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php/?id=$1 [L]

</IfModule>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>


Output als ik deze opvraag: http://localhost/phphulp/1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1"
}
Gewijzigd op 27/12/2017 10:16:28 door Jan Koehoorn
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:30:45
Quote Anchor link
Quote:
array (size=0)
empty


dat krijg ik als antwoord

en als ik via rankinglist.php?id=2 ga dan krijg ik
Quote:
array (size=1)
'id' => string '2' (length=1)
Gewijzigd op 27/12/2017 18:34:58 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 18:49:08
Quote Anchor link
Volgens mij gebruik je _quote_ verkeerd, want je quote niemand.

Wat doe je precies om die output te krijgen?
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:52:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


dit is me httacces bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>

                    <?php
                    $eachPage
= 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        if($_GET['id'] == '0'){
                            $page = 1;
                        }
else{
                            $page = $_GET['id'];
                        }
                    }
else{
                        $page = 1;
                    }

                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    if($connect->NumRows($sql) == 0){
                    ?>


dit is wat ik wil, en dan aanroepen met site/userlist/1 of site/userlist/2

alleen werkt het niet, de output is zoals hierboven vermeld.

als ik site/userlist.php?id=1 doe, werkt het wel dus het probleem zal n de httaccess file zitten.

alvast wederom bedankt!
Gewijzigd op 27/12/2017 18:52:47 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 19:02:06
Quote Anchor link
htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


userlist.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';

$eachPage = 20;

if (isset($_GET['id'])) {
    if ('0' == $_GET['id']) {
        $page = 1;
    }
else {
        $page = $_GET['id'];
    }
}
else {
    $page = 1;
}


var_dump($page);
?>


Output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1/"
}
string(2) "1/"


Toevoeging op 27/12/2017 19:05:14:

Het is dus mogelijk, dat er een extra slash aan $_GET['id'] zit vastgeplakt, waardoor je query misschien niet werkt.
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 19:06:34
Quote Anchor link
C:\wamp64\www\rankinglist.php:115:
array (size=0)
empty
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1

Dit is mijn output.
Heb het bestand inmiddels aangepast naar rankinglist lijn 115 tot 130 zijn die lijnen die je hierboven gaf.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2017 08:46:03
Quote Anchor link
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php
Gewijzigd op 28/12/2017 08:46:25 door Jacco Engel
 
Rick kem

rick kem

28/12/2017 09:14:54
Quote Anchor link
Jacco Engel op 28/12/2017 08:46:03:
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php


Dat weet ik, maar had al aangegeven dat ik de naam veranderd had naar rankinglist.

Toevoeging op 28/12/2017 21:08:00:

Helaas nog geen oplossing... iemand iets?
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 14:42:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


je zegt hier: herschrijf alles wat begint met userlist/ en waar eventueel nog wat achter staat,
tot userlist.php?id=X waarbij X is "alles wat na userlist/ stond"

Je wilt echter alleen de cijfers hebben, niet eventuele slashes. (en ook geen letters etc).

Als je zeker weet dat er hooguit 1 slash achter het getal stond en er ook zeker een getal stond en de optie "leeg" niet van toepassing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/?$ userlist.php?id=$1

(/? maakt de / optioneel)


Als het getal ook kan ontbreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d*)/?$ userlist.php?id=$1

(* accepteert ook 0 cijfers, de + wil minimaal 1 cijfer)

Als er achter de / ook nog meer kan staan, zoals userlist/123/foo/bar
dan de $ weglaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/? userlist.php?id=$1

(de $ gaf het einde van de string aan)


Als het id ook uit letters of andere tekens mag bestaan (maar niet uit een /):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/([^/]+)/?$ userlist.php?id=$1


probeer maar wat
 
Rick kem

rick kem

29/12/2017 19:57:43
Quote Anchor link
ik heb even een andere apache server geinstalleerd, en daar werkt het wel meteen. raar maar bedankt voor de hulp!
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 20:58:58
Quote Anchor link
Dan is het wellicht verstandig om de config-bestanden van beide installaties te vergelijken. Apache is niet zo heel verschillend.
Het verschil zal liggen in meegeladen modules (maar aangezien het wel een beetje werkte, zal mod_rewrite aanwezig zijn geweest)
of in iets mbt. de trailing slashes of een andere definitie van de document root (een / wel of niet aan het begin).

Op termijn is "dan installeer je Apache opnieuw" niet een optie, als de ene keer de url rewriting wel/niet werkt en de andere keer een of andere virutal hosts setting niet/wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.