httacces mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

26/12/2017 23:13:57
Quote Anchor link
Hallo,

Er zullen genoeg topics hier over aangemaakt zijn, maar het lukt me nog steeds niet.

Heb al verschillende dingen geprobeerd,

Probleem:
Ik heb een pagina systeem daarmee bedoel ik; x aantal berichten per pagina.

als ik nu naar userlist.php?page=4 ga, werkt het wel!

Maar als ik dit dus met httacces wil doen userlist/4

werkt het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
ErrorDocument 404 /error.php
Options +FollowSymlinks
Options +Indexes
<Files .htaccess>
deny from all
</Files>
<Files ~ "\.log$">
    Order allow,deny
    Deny from all
</Files>
<ifModule mod_php5.c>
    php_value zlib.output_compression 16386
    php_value register_globals off
    php_value session.use_trans_sid 0
</ifModule>
<ifModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine on
# Uncomment the line below if the site doesn't work and you have mod_rewrite installed.
# RewriteBase /
RewriteEngine On
RewriteRule    ^userlist/([A-Za-z0-9-]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]
</ifModule>


dit is het laatste wat ik geprobeerd hebt.


Hoor het graag !
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:22:05
 
Ivo P

Ivo P

26/12/2017 23:50:08
Quote Anchor link
afhankelijk van hoe je server op gezet is, kan er voor userlist een / staan:

probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule    ^/?userlist/([0-9]+)/?$ userlist.php?id=$1    [NC,L]


(en aangezien je aan het einde een getal verwacht, zou ik niet op letters gaan matchen.)
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 08:08:46
Quote Anchor link
Helaas werkt dit ook niet
Quote:
Notice: Undefined index: id in C:\wamp64\www\userlist.php on line 126

lijn 113 t/m 126
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$eachPage = 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        
                        $page = $_GET['id'];
                    }else{
                        $page = 1;
                    }
                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    echo $page;
                    echo $_GET['id'];
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 10:15:35
Quote Anchor link
.htaccess

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^(.*)$ index.php/?id=$1 [L]

</IfModule>


PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>


Output als ik deze opvraag: http://localhost/phphulp/1
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1"
}
Gewijzigd op 27/12/2017 10:16:28 door Jan Koehoorn
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:30:45
Quote Anchor link
Quote:
array (size=0)
empty


dat krijg ik als antwoord

en als ik via rankinglist.php?id=2 ga dan krijg ik
Quote:
array (size=1)
'id' => string '2' (length=1)
Gewijzigd op 27/12/2017 18:34:58 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 18:49:08
Quote Anchor link
Volgens mij gebruik je _quote_ verkeerd, want je quote niemand.

Wat doe je precies om die output te krijgen?
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 18:52:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


dit is me httacces bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';
?>

                    <?php
                    $eachPage
= 20;

                    if(isset($_GET['id'])){
                        if($_GET['id'] == '0'){
                            $page = 1;
                        }
else{
                            $page = $_GET['id'];
                        }
                    }
else{
                        $page = 1;
                    }

                    
                    $calc = $eachPage * $page;
                    $start = $calc - $eachPage;
                    $sql = $connect->runQuery("SELECT * FROM users ORDER BY points DESC Limit $start, $eachPage");
                    if($connect->NumRows($sql) == 0){
                    ?>


dit is wat ik wil, en dan aanroepen met site/userlist/1 of site/userlist/2

alleen werkt het niet, de output is zoals hierboven vermeld.

als ik site/userlist.php?id=1 doe, werkt het wel dus het probleem zal n de httaccess file zitten.

alvast wederom bedankt!
Gewijzigd op 27/12/2017 18:52:47 door rick kem
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2017 19:02:06
Quote Anchor link
htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
ErrorDocument 404 /index.php
DirectoryIndex index.php

<IfModule mod_rewrite.c>

    RewriteEngine on

    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.html !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}/index.php !-f
    RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1

</IfModule>


userlist.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<pre>';
var_dump($_GET);
echo '</pre>';

$eachPage = 20;

if (isset($_GET['id'])) {
    if ('0' == $_GET['id']) {
        $page = 1;
    }
else {
        $page = $_GET['id'];
    }
}
else {
    $page = 1;
}


var_dump($page);
?>


Output:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
array(1) {
  ["id"]=>
  string(2) "1/"
}
string(2) "1/"


Toevoeging op 27/12/2017 19:05:14:

Het is dus mogelijk, dat er een extra slash aan $_GET['id'] zit vastgeplakt, waardoor je query misschien niet werkt.
 
Rick kem

rick kem

27/12/2017 19:06:34
Quote Anchor link
C:\wamp64\www\rankinglist.php:115:
array (size=0)
empty
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1

Dit is mijn output.
Heb het bestand inmiddels aangepast naar rankinglist lijn 115 tot 130 zijn die lijnen die je hierboven gaf.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

28/12/2017 08:46:03
Quote Anchor link
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php
Gewijzigd op 28/12/2017 08:46:25 door Jacco Engel
 
Rick kem

rick kem

28/12/2017 09:14:54
Quote Anchor link
Jacco Engel op 28/12/2017 08:46:03:
Quote:
C:\wamp64\www\rankinglist.php:130:int 1


Quote:
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


Zoek de verschillen. Kleine hint, userlist.php is niet het zelfde als rankinglist.php


Dat weet ik, maar had al aangegeven dat ik de naam veranderd had naar rankinglist.

Toevoeging op 28/12/2017 21:08:00:

Helaas nog geen oplossing... iemand iets?
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 14:42:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(.*)$ userlist.php?id=$1


je zegt hier: herschrijf alles wat begint met userlist/ en waar eventueel nog wat achter staat,
tot userlist.php?id=X waarbij X is "alles wat na userlist/ stond"

Je wilt echter alleen de cijfers hebben, niet eventuele slashes. (en ook geen letters etc).

Als je zeker weet dat er hooguit 1 slash achter het getal stond en er ook zeker een getal stond en de optie "leeg" niet van toepassing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/?$ userlist.php?id=$1

(/? maakt de / optioneel)


Als het getal ook kan ontbreken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d*)/?$ userlist.php?id=$1

(* accepteert ook 0 cijfers, de + wil minimaal 1 cijfer)

Als er achter de / ook nog meer kan staan, zoals userlist/123/foo/bar
dan de $ weglaten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/(\d+)/? userlist.php?id=$1

(de $ gaf het einde van de string aan)


Als het id ook uit letters of andere tekens mag bestaan (maar niet uit een /):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^userlist/([^/]+)/?$ userlist.php?id=$1


probeer maar wat
 
Rick kem

rick kem

29/12/2017 19:57:43
Quote Anchor link
ik heb even een andere apache server geinstalleerd, en daar werkt het wel meteen. raar maar bedankt voor de hulp!
 
Ivo P

Ivo P

29/12/2017 20:58:58
Quote Anchor link
Dan is het wellicht verstandig om de config-bestanden van beide installaties te vergelijken. Apache is niet zo heel verschillend.
Het verschil zal liggen in meegeladen modules (maar aangezien het wel een beetje werkte, zal mod_rewrite aanwezig zijn geweest)
of in iets mbt. de trailing slashes of een andere definitie van de document root (een / wel of niet aan het begin).

Op termijn is "dan installeer je Apache opnieuw" niet een optie, als de ene keer de url rewriting wel/niet werkt en de andere keer een of andere virutal hosts setting niet/wel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.