httpd.conf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:35:11
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Deze vraag is voor mensen met een eigen VPS.

Ik heb nu een paar virtual hosts in mijn Apache config file "httpd.conf" staan. Deze worden automatisch aangemaakt door cPanel (op het moment dat ik een domeinnaam koppel). Nu vraag ik me af... 1 virtual host heeft ongeveer 40 regels code. Stel nu dat ik ooit (heel erg ooit) 500 websites op m'n VPS zou hebben draaien. Dan is dat 40 regels code x 500 = 20.000 regels code. Gaat dat gewoon goed? Ik heb ook geen idee of httpd.conf bij iedere pagina request wordt aangeroepen, of dat het bestand in het interne geheugen wordt geplaatst.

Is er iemand die hier misschien iets over kan zeggen? Ik snap dat het een vrij specialistische vraag is, maar ik hoop toch dat iemand mij iets wijzer kan maken. Bedankt alvast.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:36:15 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 00:41:35
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 20:42:48
Quote Anchor link
Wat in PHP kan met include() kan ook in een virtualhost:

include jouwsite-dot-nl-host.conf

Zo werkt Direct Admin ook.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:43:13 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:45:57
Quote Anchor link
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/01/2013 20:58:08
Quote Anchor link
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 20:58:49
Quote Anchor link
Heel simpel, op het moment dat je iets in httpdconf wijzigt moet je apache herstarten.
.htaccess bestanden worden wel geladen (als de directory dit toelaat) wel geladen op een pagerequest op een dir waarin ze voorkomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:10:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/01/2013 20:45:57:
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??

Je kan virtual-host .conf bestanden includeren. Zo houd je het overzichtelijk.
Je kan proberen om er 5.000 sites in te zetten, maar misschien heb je kans op een slechte performance.


Toevoeging op 21/01/2013 21:11:32:

Gilian Abels op 21/01/2013 20:58:08:
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??

Dit is geen PHP, maar je hebt het bijna goed ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:13:38
Quote Anchor link
@Ger, ik gebruik geen .htaccess bestanden en heb AllowOverride op None ingesteld.

Mijn httpd.conf wordt automatisch gegenereerd door cPanel dus ik kan niet zomaar iets includen.

Maar ik heb dus 2 vragen:

1) wanneer wordt httpd.conf geladen? Bij iedere pagina-aanroep? Of wordt het eenmaal ingeladen en dan in het interne geheugen van de server gezet?

2) kan het kwaad als dat bestand (ooit) 20.000 regels lang wordt, of gaat dat gewoon goed?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 21:29:08
Quote Anchor link
1. Wat ik al gezegd heb, httpd.conf wordt geladen op het moment dat de Apache server wordt opgestart.
2. Het zal geen dooie Indiaan worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:31:38
Quote Anchor link
En waarom zou je een lange onoverzichtelijke virtual-host willen, als je daar ook een include-functie hebt ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:33:53
Quote Anchor link
@Ger: sorry, dan begreep ik je verkeerd.

Maar als ik het dus goed begrijp... je wijzigt iets, de Apache server wordt opnieuw opgestart, en vanaf dat moment zit het in het geheugen? Het is dus niet zo dat bij iedere pagina-aanroep dat hele bestand opnieuw wordt ingelezen? Correct?

@Aar: zoals ik al zei wordt het bestand automatisch gegenereerd en kan ik niet zomaar iets includen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:36:29
Quote Anchor link
Gezien dat je bij elke settings-aanpassing de server moet herstarten, lijkt mij aannemelijk dat al die informatie in het geheugen opgeslagen zal staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:30:53
Quote Anchor link
Oké, als dat inderdaad zo is, dan is het niet zo erg als het bestand lang wordt...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 22:32:27
Quote Anchor link
Ligt aan hoeveel geheugen je hebt.... ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Hmmm, ja... momenteel nog maar 512mb... maar daar zal het toch wel inpassen??? Enne... tegen de tijd dat ik 500 sites heb, zal ik vast ietsje meer geheugen hebben, hihihi ;)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/01/2013 09:23:04
Quote Anchor link
Hoe groot is een tekst bestand met 20 000 regels? Ik denk dat het laden van die regels niet het grootste probleem gaat zijn als je zoveel websites op je vps wilt zetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2013 12:31:24
Quote Anchor link
500 site's op 1 host? Ooit aan load-balancing gedacht? Je gaat toch geen 500 site's op 1 host draaien? Dat is niet vooruit te branden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:38:03
Quote Anchor link
Chris, ik heb geen idee of dat wel of niet vooruit te branden is. Ik heb nog lang geen 500 sites namelijk. Maar dat hangt er toch ook helemaal vanaf wat voor server je hebt? Op dit moment heb ik een klein servertje met 1 processor en 512mb. Maar als je een grote server hebt met meerdere supersnelle processors en veel intern geheugen dan wordt het toch een heel ander verhaal?
 
Wouter J

Wouter J

22/01/2013 13:41:42
Quote Anchor link
Ja, maar in dat andere verhaal kom je echt nog niet aan de aantallen van 500 websites 0_o Meestal heb je dan wel wat meer servertjes naast elkaar staan...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:45:34
Quote Anchor link
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...
 
Chris PHP

Chris PHP

23/01/2013 07:33:10
Quote Anchor link
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.

Tevens zit je niet alleen met de resources van je server (CPU, Geheugen, HDD, etc), maar ook je datalimiet per maand. Als je 1TB per maand hebt, dan zou ik daar nooit meer dan 10 tot max 15 site's op zetten. Ik neem aan dat je mensen/bedrijven hosting wil verkopen, dan ga je ze geen 200mb per maand aan datalimiet geven lijkt me.

VPS is eigenlijk het zelfde als shared hosting of een resellers hosting, alleen heb je bij een VPS RDP/SSH rechten om je OS daadwerkelijk vanaf afstand te benaderen en volledig te beheren. Maar je deelt dus met meerdere mensen 1 publiek IP adres. Pas bij hogere duurdere pakketten of dedicated servers krijg je een eigen IP adres.
 
Kees Schepers

kees Schepers

23/01/2013 08:37:56
Quote Anchor link
Chris NVT op 23/01/2013 07:33:10:
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.


Volgens mij zit je juist niet gezamenlijk met meerdere servers op 1 IP-adres. Dat is technisch praktisch onmogelijk. Wat wil je dan doen bij een request op de ene server het IP-adres uit de netwerk interface swappen met een andere server? :P De rest klopt wel inderdaad, dat is een van de grote voordelen van een VPS. Nog stoerder is bijvoorbeeld Amazon of Rackspace cloud, dan betaal je per uur en kun je flexibel VPS'en opschalen :D

Het kan wel dat je met 1 ipadres communiceert, via een loadbalancer maar dan hebben ze onderliggend wel andere ipadressen.

Haha, ik zou je niet druk maken om een aantal regeltjes configuratie want 200 regels is dus natuurlijk echt helemaal niks.

Sowieso ben ik zelf niet zo'n fan van cpanel, directadmin etc ik zelf gebruiken openpanel, die is lekker lightweight en verziekt niet je hele server waardoor je zelf veel controle hebt over wat je wel en niet installeert.

En Ozzie, ik weet niet of je Ubuntu of CentOs draait maar bij Ubuntu moet je eigenlijk standaard je virtualhosts in /etc/sites-availble zetten.

Toevoeging op 23/01/2013 08:52:00:

Ozzie PHP op 22/01/2013 13:45:34:
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...


Hoe dat werkt is echt leuk. Ik heb er regelmatig mee gewerkt bij mijn vorige klanten (voornamelijk Telegraaf). Stel je hebt 10 servers beschikbaar. Dan configureer je alle 500 sites op elke server (configuratie te delen heb je diverse programma's voor maar rsync werkt ook prima). Het is dan mogelijk om ozzie.nl op elke van die 10 servers op te roepen.

Vervolgens zet je er een loadbalancer voor (in principe een DNS server) en gebruik je bijvoorbeeld round-robin als load-balance algoritme. Die zorgt ervoor dat van 100 requests elke 10 op een van de 10 servers terecht komen. Op de load balancer kun je dan een programma installeren die continue de 'gezondheid' van de 10 webservers controleert, wanneer een van deze niet goed reageert flikkert hij deze server uit zijn pool en worden je 500 websites maar vanaf 9 servers geserveerd. Dan kun je er met andere tools (bijvoorbeeld Nagios) weer voor zorgen dat jij gebeld of gesmst wordt.

Op die manier verdeel je EN load / verkeer EN je kunt meer beschikbaarheid bieden. Wat NOG gaver is (en dat gebruikte ze hiervoor ook) is flexibel horizontaal schalen. Dat kan dus bij aanbieders zoals Amazon of Rackspace. Je huurt bij hun dan permanent 2 webservers en 1 loadbalancer bijvoorbeeld. De load balancer of een andere server die houdt de CPU load (en ook gezondheid) in de gaten van de 2 webservers. Wanneer deze het te druk krijgen schaalt hij automatisch (ja dat kan) er bijvoorbeeld 2 servers bij, en als het nog drukker is nog 2. Wanneer de load / verkeer daalt dan schaalt hij weer naar beneden. Zo kan het dus zijn dat overdag maar 3 uur lang 6 servers gehad hebt en de rest van de dag maar 2. Scheelt een hoop in de kosten.

Het automatisch bij schalen kun je geloof ik met de REST api doen van Amazon en Vagrant gebruiken om je box erin te droppen ofzo.

Het is sowieso erg interessante stof maar is vaak pas noodzakelijk als je echt veel dataverkeer hebt :)
Gewijzigd op 23/01/2013 08:42:05 door kees Schepers
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.