httpd.conf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:35:11
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Deze vraag is voor mensen met een eigen VPS.

Ik heb nu een paar virtual hosts in mijn Apache config file "httpd.conf" staan. Deze worden automatisch aangemaakt door cPanel (op het moment dat ik een domeinnaam koppel). Nu vraag ik me af... 1 virtual host heeft ongeveer 40 regels code. Stel nu dat ik ooit (heel erg ooit) 500 websites op m'n VPS zou hebben draaien. Dan is dat 40 regels code x 500 = 20.000 regels code. Gaat dat gewoon goed? Ik heb ook geen idee of httpd.conf bij iedere pagina request wordt aangeroepen, of dat het bestand in het interne geheugen wordt geplaatst.

Is er iemand die hier misschien iets over kan zeggen? Ik snap dat het een vrij specialistische vraag is, maar ik hoop toch dat iemand mij iets wijzer kan maken. Bedankt alvast.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:36:15 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:47:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 20:42:48
Quote Anchor link
Wat in PHP kan met include() kan ook in een virtualhost:

include jouwsite-dot-nl-host.conf

Zo werkt Direct Admin ook.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:43:13 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:45:57
Quote Anchor link
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/01/2013 20:58:08
Quote Anchor link
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 20:58:49
Quote Anchor link
Heel simpel, op het moment dat je iets in httpdconf wijzigt moet je apache herstarten.
.htaccess bestanden worden wel geladen (als de directory dit toelaat) wel geladen op een pagerequest op een dir waarin ze voorkomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:10:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/01/2013 20:45:57:
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??

Je kan virtual-host .conf bestanden includeren. Zo houd je het overzichtelijk.
Je kan proberen om er 5.000 sites in te zetten, maar misschien heb je kans op een slechte performance.


Toevoeging op 21/01/2013 21:11:32:

Gilian Abels op 21/01/2013 20:58:08:
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??

Dit is geen PHP, maar je hebt het bijna goed ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:13:38
Quote Anchor link
@Ger, ik gebruik geen .htaccess bestanden en heb AllowOverride op None ingesteld.

Mijn httpd.conf wordt automatisch gegenereerd door cPanel dus ik kan niet zomaar iets includen.

Maar ik heb dus 2 vragen:

1) wanneer wordt httpd.conf geladen? Bij iedere pagina-aanroep? Of wordt het eenmaal ingeladen en dan in het interne geheugen van de server gezet?

2) kan het kwaad als dat bestand (ooit) 20.000 regels lang wordt, of gaat dat gewoon goed?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 21:29:08
Quote Anchor link
1. Wat ik al gezegd heb, httpd.conf wordt geladen op het moment dat de Apache server wordt opgestart.
2. Het zal geen dooie Indiaan worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:31:38
Quote Anchor link
En waarom zou je een lange onoverzichtelijke virtual-host willen, als je daar ook een include-functie hebt ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:33:53
Quote Anchor link
@Ger: sorry, dan begreep ik je verkeerd.

Maar als ik het dus goed begrijp... je wijzigt iets, de Apache server wordt opnieuw opgestart, en vanaf dat moment zit het in het geheugen? Het is dus niet zo dat bij iedere pagina-aanroep dat hele bestand opnieuw wordt ingelezen? Correct?

@Aar: zoals ik al zei wordt het bestand automatisch gegenereerd en kan ik niet zomaar iets includen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:36:29
Quote Anchor link
Gezien dat je bij elke settings-aanpassing de server moet herstarten, lijkt mij aannemelijk dat al die informatie in het geheugen opgeslagen zal staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:30:53
Quote Anchor link
Oké, als dat inderdaad zo is, dan is het niet zo erg als het bestand lang wordt...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 22:32:27
Quote Anchor link
Ligt aan hoeveel geheugen je hebt.... ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Hmmm, ja... momenteel nog maar 512mb... maar daar zal het toch wel inpassen??? Enne... tegen de tijd dat ik 500 sites heb, zal ik vast ietsje meer geheugen hebben, hihihi ;)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/01/2013 09:23:04
Quote Anchor link
Hoe groot is een tekst bestand met 20 000 regels? Ik denk dat het laden van die regels niet het grootste probleem gaat zijn als je zoveel websites op je vps wilt zetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2013 12:31:24
Quote Anchor link
500 site's op 1 host? Ooit aan load-balancing gedacht? Je gaat toch geen 500 site's op 1 host draaien? Dat is niet vooruit te branden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:38:03
Quote Anchor link
Chris, ik heb geen idee of dat wel of niet vooruit te branden is. Ik heb nog lang geen 500 sites namelijk. Maar dat hangt er toch ook helemaal vanaf wat voor server je hebt? Op dit moment heb ik een klein servertje met 1 processor en 512mb. Maar als je een grote server hebt met meerdere supersnelle processors en veel intern geheugen dan wordt het toch een heel ander verhaal?
 
Wouter J

Wouter J

22/01/2013 13:41:42
Quote Anchor link
Ja, maar in dat andere verhaal kom je echt nog niet aan de aantallen van 500 websites 0_o Meestal heb je dan wel wat meer servertjes naast elkaar staan...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:45:34
Quote Anchor link
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...
 
Chris PHP

Chris PHP

23/01/2013 07:33:10
Quote Anchor link
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.

Tevens zit je niet alleen met de resources van je server (CPU, Geheugen, HDD, etc), maar ook je datalimiet per maand. Als je 1TB per maand hebt, dan zou ik daar nooit meer dan 10 tot max 15 site's op zetten. Ik neem aan dat je mensen/bedrijven hosting wil verkopen, dan ga je ze geen 200mb per maand aan datalimiet geven lijkt me.

VPS is eigenlijk het zelfde als shared hosting of een resellers hosting, alleen heb je bij een VPS RDP/SSH rechten om je OS daadwerkelijk vanaf afstand te benaderen en volledig te beheren. Maar je deelt dus met meerdere mensen 1 publiek IP adres. Pas bij hogere duurdere pakketten of dedicated servers krijg je een eigen IP adres.
 
Kees Schepers

kees Schepers

23/01/2013 08:37:56
Quote Anchor link
Chris NVT op 23/01/2013 07:33:10:
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.


Volgens mij zit je juist niet gezamenlijk met meerdere servers op 1 IP-adres. Dat is technisch praktisch onmogelijk. Wat wil je dan doen bij een request op de ene server het IP-adres uit de netwerk interface swappen met een andere server? :P De rest klopt wel inderdaad, dat is een van de grote voordelen van een VPS. Nog stoerder is bijvoorbeeld Amazon of Rackspace cloud, dan betaal je per uur en kun je flexibel VPS'en opschalen :D

Het kan wel dat je met 1 ipadres communiceert, via een loadbalancer maar dan hebben ze onderliggend wel andere ipadressen.

Haha, ik zou je niet druk maken om een aantal regeltjes configuratie want 200 regels is dus natuurlijk echt helemaal niks.

Sowieso ben ik zelf niet zo'n fan van cpanel, directadmin etc ik zelf gebruiken openpanel, die is lekker lightweight en verziekt niet je hele server waardoor je zelf veel controle hebt over wat je wel en niet installeert.

En Ozzie, ik weet niet of je Ubuntu of CentOs draait maar bij Ubuntu moet je eigenlijk standaard je virtualhosts in /etc/sites-availble zetten.

Toevoeging op 23/01/2013 08:52:00:

Ozzie PHP op 22/01/2013 13:45:34:
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...


Hoe dat werkt is echt leuk. Ik heb er regelmatig mee gewerkt bij mijn vorige klanten (voornamelijk Telegraaf). Stel je hebt 10 servers beschikbaar. Dan configureer je alle 500 sites op elke server (configuratie te delen heb je diverse programma's voor maar rsync werkt ook prima). Het is dan mogelijk om ozzie.nl op elke van die 10 servers op te roepen.

Vervolgens zet je er een loadbalancer voor (in principe een DNS server) en gebruik je bijvoorbeeld round-robin als load-balance algoritme. Die zorgt ervoor dat van 100 requests elke 10 op een van de 10 servers terecht komen. Op de load balancer kun je dan een programma installeren die continue de 'gezondheid' van de 10 webservers controleert, wanneer een van deze niet goed reageert flikkert hij deze server uit zijn pool en worden je 500 websites maar vanaf 9 servers geserveerd. Dan kun je er met andere tools (bijvoorbeeld Nagios) weer voor zorgen dat jij gebeld of gesmst wordt.

Op die manier verdeel je EN load / verkeer EN je kunt meer beschikbaarheid bieden. Wat NOG gaver is (en dat gebruikte ze hiervoor ook) is flexibel horizontaal schalen. Dat kan dus bij aanbieders zoals Amazon of Rackspace. Je huurt bij hun dan permanent 2 webservers en 1 loadbalancer bijvoorbeeld. De load balancer of een andere server die houdt de CPU load (en ook gezondheid) in de gaten van de 2 webservers. Wanneer deze het te druk krijgen schaalt hij automatisch (ja dat kan) er bijvoorbeeld 2 servers bij, en als het nog drukker is nog 2. Wanneer de load / verkeer daalt dan schaalt hij weer naar beneden. Zo kan het dus zijn dat overdag maar 3 uur lang 6 servers gehad hebt en de rest van de dag maar 2. Scheelt een hoop in de kosten.

Het automatisch bij schalen kun je geloof ik met de REST api doen van Amazon en Vagrant gebruiken om je box erin te droppen ofzo.

Het is sowieso erg interessante stof maar is vaak pas noodzakelijk als je echt veel dataverkeer hebt :)
Gewijzigd op 23/01/2013 08:42:05 door kees Schepers
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.