httpd.conf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:35:11
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Deze vraag is voor mensen met een eigen VPS.

Ik heb nu een paar virtual hosts in mijn Apache config file "httpd.conf" staan. Deze worden automatisch aangemaakt door cPanel (op het moment dat ik een domeinnaam koppel). Nu vraag ik me af... 1 virtual host heeft ongeveer 40 regels code. Stel nu dat ik ooit (heel erg ooit) 500 websites op m'n VPS zou hebben draaien. Dan is dat 40 regels code x 500 = 20.000 regels code. Gaat dat gewoon goed? Ik heb ook geen idee of httpd.conf bij iedere pagina request wordt aangeroepen, of dat het bestand in het interne geheugen wordt geplaatst.

Is er iemand die hier misschien iets over kan zeggen? Ik snap dat het een vrij specialistische vraag is, maar ik hoop toch dat iemand mij iets wijzer kan maken. Bedankt alvast.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:36:15 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:33:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 20:42:48
Quote Anchor link
Wat in PHP kan met include() kan ook in een virtualhost:

include jouwsite-dot-nl-host.conf

Zo werkt Direct Admin ook.
Gewijzigd op 21/01/2013 20:43:13 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 20:45:57
Quote Anchor link
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

21/01/2013 20:58:08
Quote Anchor link
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 20:58:49
Quote Anchor link
Heel simpel, op het moment dat je iets in httpdconf wijzigt moet je apache herstarten.
.htaccess bestanden worden wel geladen (als de directory dit toelaat) wel geladen op een pagerequest op een dir waarin ze voorkomen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:10:06
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 21/01/2013 20:45:57:
Aar, ik snap niet helemaal wat je bedoelt...

Ik hoef niks te includen... maar ik vraag me alleen af of een bestand van 20.000 regels veel is? Is dat een belasting voor de processor, of stelt het niks voor?

En ik vraag me ook af of httpd.comf eenmalig wordt ingeladen en in het geheugen wordt gezet, of dat het bij iedere pagina-aanroep opnieuw wordt ingelezen...??

Je kan virtual-host .conf bestanden includeren. Zo houd je het overzichtelijk.
Je kan proberen om er 5.000 sites in te zetten, maar misschien heb je kans op een slechte performance.


Toevoeging op 21/01/2013 21:11:32:

Gilian Abels op 21/01/2013 20:58:08:
include ("jouwsite-dot-nl-host.conf");
??

Dit is geen PHP, maar je hebt het bijna goed ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:13:38
Quote Anchor link
@Ger, ik gebruik geen .htaccess bestanden en heb AllowOverride op None ingesteld.

Mijn httpd.conf wordt automatisch gegenereerd door cPanel dus ik kan niet zomaar iets includen.

Maar ik heb dus 2 vragen:

1) wanneer wordt httpd.conf geladen? Bij iedere pagina-aanroep? Of wordt het eenmaal ingeladen en dan in het interne geheugen van de server gezet?

2) kan het kwaad als dat bestand (ooit) 20.000 regels lang wordt, of gaat dat gewoon goed?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/01/2013 21:29:08
Quote Anchor link
1. Wat ik al gezegd heb, httpd.conf wordt geladen op het moment dat de Apache server wordt opgestart.
2. Het zal geen dooie Indiaan worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:31:38
Quote Anchor link
En waarom zou je een lange onoverzichtelijke virtual-host willen, als je daar ook een include-functie hebt ;-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 21:33:53
Quote Anchor link
@Ger: sorry, dan begreep ik je verkeerd.

Maar als ik het dus goed begrijp... je wijzigt iets, de Apache server wordt opnieuw opgestart, en vanaf dat moment zit het in het geheugen? Het is dus niet zo dat bij iedere pagina-aanroep dat hele bestand opnieuw wordt ingelezen? Correct?

@Aar: zoals ik al zei wordt het bestand automatisch gegenereerd en kan ik niet zomaar iets includen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 21:36:29
Quote Anchor link
Gezien dat je bij elke settings-aanpassing de server moet herstarten, lijkt mij aannemelijk dat al die informatie in het geheugen opgeslagen zal staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:30:53
Quote Anchor link
Oké, als dat inderdaad zo is, dan is het niet zo erg als het bestand lang wordt...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2013 22:32:27
Quote Anchor link
Ligt aan hoeveel geheugen je hebt.... ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/01/2013 22:35:54
Quote Anchor link
Hmmm, ja... momenteel nog maar 512mb... maar daar zal het toch wel inpassen??? Enne... tegen de tijd dat ik 500 sites heb, zal ik vast ietsje meer geheugen hebben, hihihi ;)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/01/2013 09:23:04
Quote Anchor link
Hoe groot is een tekst bestand met 20 000 regels? Ik denk dat het laden van die regels niet het grootste probleem gaat zijn als je zoveel websites op je vps wilt zetten.
 
Chris PHP

Chris PHP

22/01/2013 12:31:24
Quote Anchor link
500 site's op 1 host? Ooit aan load-balancing gedacht? Je gaat toch geen 500 site's op 1 host draaien? Dat is niet vooruit te branden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:38:03
Quote Anchor link
Chris, ik heb geen idee of dat wel of niet vooruit te branden is. Ik heb nog lang geen 500 sites namelijk. Maar dat hangt er toch ook helemaal vanaf wat voor server je hebt? Op dit moment heb ik een klein servertje met 1 processor en 512mb. Maar als je een grote server hebt met meerdere supersnelle processors en veel intern geheugen dan wordt het toch een heel ander verhaal?
 
Wouter J

Wouter J

22/01/2013 13:41:42
Quote Anchor link
Ja, maar in dat andere verhaal kom je echt nog niet aan de aantallen van 500 websites 0_o Meestal heb je dan wel wat meer servertjes naast elkaar staan...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/01/2013 13:45:34
Quote Anchor link
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...
 
Chris PHP

Chris PHP

23/01/2013 07:33:10
Quote Anchor link
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.

Tevens zit je niet alleen met de resources van je server (CPU, Geheugen, HDD, etc), maar ook je datalimiet per maand. Als je 1TB per maand hebt, dan zou ik daar nooit meer dan 10 tot max 15 site's op zetten. Ik neem aan dat je mensen/bedrijven hosting wil verkopen, dan ga je ze geen 200mb per maand aan datalimiet geven lijkt me.

VPS is eigenlijk het zelfde als shared hosting of een resellers hosting, alleen heb je bij een VPS RDP/SSH rechten om je OS daadwerkelijk vanaf afstand te benaderen en volledig te beheren. Maar je deelt dus met meerdere mensen 1 publiek IP adres. Pas bij hogere duurdere pakketten of dedicated servers krijg je een eigen IP adres.
 
Kees Schepers

kees Schepers

23/01/2013 08:37:56
Quote Anchor link
Chris NVT op 23/01/2013 07:33:10:
@Ozzie,

Nee VPS staat voor Virtual Private Server, en je hebt daar een gezamelijk IP adres. Je zit met meerdere mensen op 1 server farm, daaronder worden een x aantal ip's toegewezig (ik meen 5 tot 8 per stack). Jou server is dus virtueel (VMWare) en is dus daarom makkelijk uit te breiden zonder je server down te brengen.


Volgens mij zit je juist niet gezamenlijk met meerdere servers op 1 IP-adres. Dat is technisch praktisch onmogelijk. Wat wil je dan doen bij een request op de ene server het IP-adres uit de netwerk interface swappen met een andere server? :P De rest klopt wel inderdaad, dat is een van de grote voordelen van een VPS. Nog stoerder is bijvoorbeeld Amazon of Rackspace cloud, dan betaal je per uur en kun je flexibel VPS'en opschalen :D

Het kan wel dat je met 1 ipadres communiceert, via een loadbalancer maar dan hebben ze onderliggend wel andere ipadressen.

Haha, ik zou je niet druk maken om een aantal regeltjes configuratie want 200 regels is dus natuurlijk echt helemaal niks.

Sowieso ben ik zelf niet zo'n fan van cpanel, directadmin etc ik zelf gebruiken openpanel, die is lekker lightweight en verziekt niet je hele server waardoor je zelf veel controle hebt over wat je wel en niet installeert.

En Ozzie, ik weet niet of je Ubuntu of CentOs draait maar bij Ubuntu moet je eigenlijk standaard je virtualhosts in /etc/sites-availble zetten.

Toevoeging op 23/01/2013 08:52:00:

Ozzie PHP op 22/01/2013 13:45:34:
Haha, ja dat klopt... 500 is ook wel heel veel. Maar dan heb je inderdaad misschien meerdere servers staan. Geen idee hoe zoiets in z'n werk gaat eigenlijk. Ik huur nu een kleine VPS, maar kan makkelijk uitbreiden naar een grotere... maar misschien moeten dat er ooit wel meerdere worden. Maar krijgt iedere VPS dan ook z'n eigen IP-adres? Of hebben alle servers hetzelfde IP-adres. Vraag me af hoe zoiets werkt eigenlijk...


Hoe dat werkt is echt leuk. Ik heb er regelmatig mee gewerkt bij mijn vorige klanten (voornamelijk Telegraaf). Stel je hebt 10 servers beschikbaar. Dan configureer je alle 500 sites op elke server (configuratie te delen heb je diverse programma's voor maar rsync werkt ook prima). Het is dan mogelijk om ozzie.nl op elke van die 10 servers op te roepen.

Vervolgens zet je er een loadbalancer voor (in principe een DNS server) en gebruik je bijvoorbeeld round-robin als load-balance algoritme. Die zorgt ervoor dat van 100 requests elke 10 op een van de 10 servers terecht komen. Op de load balancer kun je dan een programma installeren die continue de 'gezondheid' van de 10 webservers controleert, wanneer een van deze niet goed reageert flikkert hij deze server uit zijn pool en worden je 500 websites maar vanaf 9 servers geserveerd. Dan kun je er met andere tools (bijvoorbeeld Nagios) weer voor zorgen dat jij gebeld of gesmst wordt.

Op die manier verdeel je EN load / verkeer EN je kunt meer beschikbaarheid bieden. Wat NOG gaver is (en dat gebruikte ze hiervoor ook) is flexibel horizontaal schalen. Dat kan dus bij aanbieders zoals Amazon of Rackspace. Je huurt bij hun dan permanent 2 webservers en 1 loadbalancer bijvoorbeeld. De load balancer of een andere server die houdt de CPU load (en ook gezondheid) in de gaten van de 2 webservers. Wanneer deze het te druk krijgen schaalt hij automatisch (ja dat kan) er bijvoorbeeld 2 servers bij, en als het nog drukker is nog 2. Wanneer de load / verkeer daalt dan schaalt hij weer naar beneden. Zo kan het dus zijn dat overdag maar 3 uur lang 6 servers gehad hebt en de rest van de dag maar 2. Scheelt een hoop in de kosten.

Het automatisch bij schalen kun je geloof ik met de REST api doen van Amazon en Vagrant gebruiken om je box erin te droppen ofzo.

Het is sowieso erg interessante stof maar is vaak pas noodzakelijk als je echt veel dataverkeer hebt :)
Gewijzigd op 23/01/2013 08:42:05 door kees Schepers
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.