HTTPS Ajax Request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 12:24:26
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het bouwen van een app via phonegap die Ajax Requests naar mijn backend server stuurt en hier gegevens ophaalt. Mijn backend server is alleen maar beschikbaar over port 443 (https) en al mijn ajax requests stuur ik ook naar deze url https://....

Ik dacht altijd dat alle posts en de informatie erin van en naar mijn server dus beveiligd/encrypted was. Nou heb ik eens Fiddler geïnstalleerd om dit te verifiëren maar tot mijn verbazing kan ik alles gewoon uitlezen.

Nou vraag ik mij af of dit komt omdat fiddler op mijn client waar de app draait is geïnstalleerd en dus ook de handshake kan uitvoeren met de server. Of kan het zijn doordat alle gegevens van mijn app eerst door fiddler gaan en daarna pas naar mijn server via https? Of is het gewoon echt te lezen voor kwaadwillende buiten mijn pc om? (sniffing)

Ik hoor graag jullie mening want in fiddler worden mijn posts ook gewoon als http weergeven.
Gewijzigd op 17/03/2018 12:25:19 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:20:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 12:50:40
Quote Anchor link
Ik ken Fiddler zelf niet, maar ik lees dus dit:
"Fiddler is a free web debugging tool which logs all HTTP(S) traffic between your computer and the Internet."

Het lijkt dus als een 'Man in the Middle' te zitten om (encrypted) data te kunnen onderscheppen voor debugging. Ik weet niet zeker, maar ik denk wel dat als je dit gebruikt, dat je het groene slotje opeens rood of geel zal worden.

HTTPS is verder wel bedoeld om requests op het internet veiliger te maken, maar als je computer geprepareerd/voorzien is met zulke proxy's dan is een MITM-attack eenvoudig te realiseren. Maar alles wat je router passeert zonder problemen kan ook niet zo snel geëncrypt worden. Dat is de intentie van SSL/TLS.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

17/03/2018 13:07:51
Quote Anchor link
Bedankt voor je geruststellende berichtje. Ken je een andere programma waar ik dit mee kan testen? En het is toch waar dat niet alleen de post encrypt is maar ook de info die ik terug krijg? Of heb ik dat mis?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 13:16:11
Quote Anchor link
Helaas ken ik geen andere programma's.
Maar als iemand anders over kan vertellen, dan zijn ze welkom in deze discussie.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 15:04:41
Quote Anchor link
Als je t goed wilt zien, moet je wireshark gebruiken.
Fiddler is een proxy :)
Gewijzigd op 17/03/2018 15:05:19 door Dennis WhoCares
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2018 15:19:08
Quote Anchor link
Een hoop antwoorden op je vragen staan volgens mij gewoon in de documentatie van Fiddler @Danny.

Zoals: Fiddler registreert zichzelf als proxy, Fiddler installeert zelf een root CA et cetera.

Het is aan jou om op grond van de versie die je gebruikt (die je niet vermeldt) na te gaan of dit allemaal klopt, maar het bovenstaande heb ik in < 10 mins bij elkaar geGoogled...

Daarnaast plaats je allemaal vraagtekens bij zaken "further down the line", iets wat je eerst met 100% zekerheid zou moeten vaststellen is of je uitsluitend via HTTPS communiceert. Pas als je dat zeker weet kun je verder gaan kijken naar wat er voor de rest aan de hand is.

Maar om na te gaan of een programma HTTPS kan decrypten als dat in de specs staat dat deze dat kan doen... Wellicht is dan een betere vraag: HOE kan Fiddler mijn HTTPS verkeer lezen?

EDIT: en zoals @Dennis aangeeft: een echt "extern" programma die gewoon je netwerkverkeer snifft (dit is volgens mij de voornaamste taak van WireShark) lijkt mij dan ook een goede / betere testtool.
Gewijzigd op 17/03/2018 15:20:36 door Thomas van den Heuvel
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

17/03/2018 19:16:56
Quote Anchor link
Inderdaad, Fiddler is een proxy waar je data doorheen stroomt.
Zoals al aangegeven is heeft fiddler zn eigen certificaat.

En word de data aan jouw kant vervangen met dit certificaat, en kan Fiddler dit ‘decrypten’ en dus inzien.
Ik ben niet bekend met Fiddler, maar wel het concept icm MITM, en is de data vanaf Fiddler naar de site wel weer met de site zn eigen certificaat encrypted.

Wireshark is inderdaad een veelal gebruikte tool, door IT medewerkers maar ook hackers etc.
Hiermee heb je beter inzicht wat er gebeurt op het netwerk.
Dit zonder tussenkomst van een proxy/tunnel/forwarder zoals Fiddler dit doet.
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

18/03/2018 11:21:50
Quote Anchor link
Thanks, ik heb wireshark geïnstalleerd en die geeft inderdaad het gewenste resultaat. Ik heb een trace naar een http:// site vergeleken met gegevens die ik ophaal in mijn app en die zijn allemaal encrypted.

Wanneer ik op string zoek naar postdata dat ik mee stuur dan kan ik nergens de waardes uitlezen. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.