Huidige datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
Arnaud feith

arnaud feith

21/09/2015 19:14:50
Quote Anchor link
Wat moet er veranderen dat hier automatisch de datum van vandaag komt te staan.

FROM
readings v WHERE time>= '2015-09-21 00:01:00.000000' and time <= '2015-09-21 23:59:00.000000'

(De tabel = time type=timestamp standaardwaarde=CURRENT_TIMESTAMP)

Nu moet ik als ik de database uitlees elke keer de datum handmatig invoeren.
Mag ook dmv invul formulier
Gewijzigd op 22/09/2015 17:04:53 door Arnaud feith
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:21:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/09/2015 19:18:55
Quote Anchor link
NOW()
 
Jan R

Jan R

22/09/2015 07:29:29
Quote Anchor link
2015-09-21 24:00:00
moet dit niet '2015-09-22 00:00:00 zijn.

Een tijd is volgens mij nooit als 24:00 geschreven

Jan
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 17:07:46
Quote Anchor link
Aangepast , maar daar ging het eigenlijk niet om.
Met NOW() alleen kom ik er niet verder mee.

Ik zal iets moeten doen met variable of zo of met formulier.
Dacht idd iets met NOW() alleen krijg de syntax niet goed.

SELECT
v.id,time,laag_tarief
v.hoog_tarief - IFNULL((SELECT vg.`hoog_tarief` FROM readings vg WHERE vg.id = (v.id - 1)),0) AS diff_hoog

FROM
readings v WHERE time=NOW())

Werkt niet
Gewijzigd op 22/09/2015 17:22:30 door arnaud feith
 
Ivo P

Ivo P

22/09/2015 17:25:30
Quote Anchor link
NOW() geeft de huidge datum + tijd.

ik denk dat als je alles van vandaag zoekt, je moet gebruiken

WHERE time > CURRENT_DATE

Dat zegt dus : where time > '2015-09-22'

en '2015-09-22 17:24' is inderdaad groter dan dat.

In dit geval ga ik ervanuit dat er geen records zijn met de datum van morgen, dus hoeft er geen "AND time < datum vanmorgen" bij hoeft
 
Jan de Laet

Jan de Laet

22/09/2015 17:30:23
Quote Anchor link
Werkt dit niet voor jou?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE FROM_UNIXTIME(`time` , '%Y-%m-%d' ) = CURDATE()
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 17:31:31
Quote Anchor link
Kijk daar is de verlossende oplossing en zo voor de hand, was er zo dichtbij alleen als je de syntax iets fout hebt doet het niks.
Bedankt kan ik weer iets verder.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:32:47
Quote Anchor link
Of mogelijk makkelijker, als je alle records wilt selecteren waarbij de "time" waarden betrekking hebben op de huidige dag:

WHERE DATE(time) = CURRENT_DATE()

(en als "time" van het type datetime is is dit een (zeer) slecht gekozen naam imo)
 
Ivo P

Ivo P

22/09/2015 17:39:49
Quote Anchor link
"time" is al een slechte keuze, omdat het eigenlijk een gereserveerd woord is. Al maakt Mysql daar een uitzondering voor tov de sql standaard.

@Thomas.

nadeel van DATE(time) is, dat je eerst een bewerking doet op alle records in de kolom time en pas daarna kunt kijken of het record ergens aan voldoet.

Als je 100.000 records hebt, dan moet je dus 100.000 bewerkingen doen voor je kunt vergelijken.

Met time > current_date kun je de waarde zelf vergelijken en met wat geluk kan Mysql dan ook een index gebruiken.



Toevoeging op 22/09/2015 17:41:01:

@Jan:
de unix_timestamp is het aantal seconden sinds 1970

een integer dus.
De timestamp van Mysql is iets anders
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/09/2015 17:47:59
Quote Anchor link
@Ivo, fair enough.

Je zou ook voor een "half open domein" kunnen gaan( [a, b>, oftewel van-en-met tot-en-zonder ):

WHERE '2015-09-22 00:00:00' <= time AND time < '2015-09-23 00:00:00'

Of een BETWEEN als je dat leuker vindt.
 
Arnaud feith

arnaud feith

22/09/2015 18:14:27
Quote Anchor link
FROM
readings v WHERE time> CURRENT_DATE

Dit doet nu voor wat het moet doen.
Ik ga er een formulier aan hangen en dan kan ik een datum vragen evt met bepaalde tijd of tussen bepaalde tijd.
Bedankt alvast
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.