Huidige DJ laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

29/02/2012 17:43:00
Quote Anchor link
Een hele tijd geleden kwam ik hier met een probleem, dat ik mijn huidige DJ wou laten zien. Daar kreeg ik toen dit script voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$uur
= date("H");

switch ($uur) {
    case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
        echo "Random muziek door Juke Box";
        break;

    case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
        echo "Jerry's ochtendshow";
        break;

    case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
        echo "Koffietijd met Karel";
        break;

    case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
        echo "Middagmuziek met Maarten";
        break;
// etc....
}
?>

Dit script is op zich prima, maar is dan voor elke dag hetzelfde. Ik heb natuurlijk niet per dag op elk tijdstip hetzelfde programma.

Ik snap dat het erg lang word, maar kunnen jullie me uitleggen hoe ik dit zo maak maar dan per dag aanpasbaar? Op deze manier:

Maandag
0 - 8 Auto DJ
8 - 10 Piet zingt
10 - 16 Auto DJ
16 - 20 Avondbabbels
20 - 22 Slaapmuziek
22 - 00 Auto DJ

Dinsdag
0 - 8 Auto DJ
... enzovoorts...

Misschien een simpele vraag, maar kan iemand me op weg helpen? Bedankt :)

Groeten,
Jurrian
Gewijzigd op 29/02/2012 17:43:29 door Jurrian Nijland
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:50:11
 
Erwin H

Erwin H

29/02/2012 17:44:21
Quote Anchor link
Hoe heb je de DJs opgeslagen, in een database?
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

29/02/2012 17:52:19
Quote Anchor link
Die zet ik er gewoon zelf in, zoals dat script dus, wat hij echo't is het programma met de DJ.

Geen geklooi met databases nog :).
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 17:55:43
Quote Anchor link
Zo te zien niet, maar dat is dan wel het handigste om te doen.

Als je echt geen database wilt gebruiken, zul je erachter moeten komen welke dag van de week het is. Dat kan met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
strftime(%A);


afhankelijk van je server instellingen. Mocht dit niet de juiste output opleveren probeer dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
setlocale(LC_TIME, 'nl_NL');
strftime(%A);


Als je de return waarde opslaat in een variabele en daar allemaal if/else statements of zoals je nu hebt case switches op bouwt, kun je dit ook bereiken. Moet het wel per week hetzelfde zijn.

Het is wel aan te bevelen dat je dit vanuit een database doet.. Als je het per week anders wilt, dan is een database nóg handiger, of je moet overwegen gewoon handmatig de html constant aan te passen.
Gewijzigd op 29/02/2012 17:57:43 door Mark Tielemans
 
Erwin H

Erwin H

29/02/2012 17:59:56
Quote Anchor link
Dan wordt het niet veel anders dan het script dat je hierboven hebt staan vrees ik...
Je kan natuurlijk multidimensionale arrays gaan definieren, maar dannog ben je aan het klooien wat mij betreft. Netste manier is via een DB, zeker als het nog wel eens gaat veranderen.

Maar om een idee te geven van het gebruik van een array
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$dj_array
= array(
  1 => array(
    0 => "Auto DJ",
    8 => "Piet zingt",
    10 => "Auto DJ",
    ...
  ),

  2 => array(

  ),

  etc...
);

?>

Waarbij de eerste index de dag is 1=maandag, 2=dinsdag etc. De tweede index is de start van het programma. Alternatief is nog dat je elk hele uur erin schiet, zodat je niet hoeft te weten hoe laat het programma begint.

Zowel dag van de week als uur kan je uit de huidige datum/tijd halen met php's date functie: http://php.net/manual/en/function.date.php
Gewijzigd op 29/02/2012 18:01:02 door Erwin H
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

29/02/2012 19:41:30
Quote Anchor link
Je kunt toch gewoon de dag van de week ophalen?
Kijk welke dag het is, is het dag een? Dan de volgende uren.
En zo verder! :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$date = date("N");
if($date = 1)
{
echo 'MAANDAG';
//hier komt dan de switch
}

Maandag = 1, Zondag = 7
 
- SanThe -

- SanThe -

29/02/2012 19:49:51
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 29/02/2012 19:41:30:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($date = 1)


Alleen dít gaat niet werken.
Misschien == ?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

29/02/2012 19:50:42
Quote Anchor link
Haha klopt ja een = te weinig :)
 
Mark Tielemans

Mark Tielemans

29/02/2012 20:09:55
Quote Anchor link
Oh, van zo'n functie was ik me niet op de hoogte. Waarom bestaat de functie die ik postte dan?
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

29/02/2012 21:08:05
Quote Anchor link
Omdat je daarmee de nederlandse datum kunt krijgen.
En aangezien je zelf ook kunt zeggen dat dag 1 maandag is kun je het ook op mijn manier doen.
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

29/02/2012 21:50:14
Quote Anchor link
Het word nu even erg ingewikkeld, als ik het in een database zou doen, hoe kan ik dit dan het beste aanpakken? Qua databasemodel en het halen van de data uit de database? (sorry, ben daar nog best een leek in)
 
Reshad F

Reshad F

29/02/2012 23:34:25
Quote Anchor link
inventariseer even wat je allemaal eerst in een database wilt hebben en vervolgens volg je deze tut om je database te krijgen :)

http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/

of je post hier je inventarisatie en iemand die helpt je ermee als je niets snapt van het normaliseren :)
 
Tom Swinkels

Tom Swinkels

01/03/2012 00:32:03
Quote Anchor link
Jurrian zo ingewikkeld is het niet.
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
$uur
= date("H");
$dag = date("N");

switch ($dag) {
    case
1:
        //Maandag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
2:
        //Dinsdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
3:
        //Woensdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
4:
        //Donderdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
5:
        //Vrijdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
6:
        //Zaterdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
7:
        //Zondag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
}

?>
 
Jurrian Nijland

Jurrian Nijland

01/03/2012 10:30:50
Quote Anchor link
Tom Swinkels op 01/03/2012 00:32:03:
Jurrian zo ingewikkeld is het niet.
Dit zou moeten werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
$uur
= date("H");
$dag = date("N");

switch ($dag) {
    case
1:
        //Maandag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
2:
        //Dinsdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
3:
        //Woensdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
4:
        //Donderdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
5:
        //Vrijdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
6:
        //Zaterdag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
    
    case
7:
        //Zondag
        switch ($uur) {
            case (
$uur >= "00" && $uur < "08"):
                echo "Random muziek door Juke Box";
                break;

            case (
$uur >= "08" && $uur < "10"):
                echo "Jerry's ochtendshow";
                break;

            case (
$uur >= "10" && $uur < "12"):
                echo "Koffietijd met Karel";
                break;

            case (
$uur >= "12" && $uur < "16"):
                echo "Middagmuziek met Maarten";
                break;
        }

    break;
}

?>


Zo is het een stuk duidelijker :) Bedankt!

Ik vond het trouwens onduidelijk, omdat ik van alles door elkaar kreeg :p Maar nogmaals, bedankt, ik ga het gelijk uittesten!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.