Hulp bij array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

N K

N K

15/09/2021 22:26:37
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande array die ik op basis van de indexes in een database wil opslaan.
Dus bij onderstaande array zou ik bijv, dit in de database willen zien:

1. deviceid -- posx -- posy ---knob_value0
1. deviceid -- posx -- posy ---knob_value1
1. deviceid -- posx -- posy ---knob_value2
1. deviceid -- posx -- posy ---knob_value3

2. deviceid -- posx -- posy ---knob_value0
2. deviceid -- posx -- posy ---knob_value1
2. deviceid -- posx -- posy ---knob_value2

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
array(4) {
  ["deviceid"]=>
  array(2) {
    [1]=>
    string(38) "49429e6b-f64d-4803-a2e5-f65ed03bab0e_1"
    [2]=>
    string(38) "01078a35-3b20-4d0f-a16e-77c986faa7c1_2"
  }
  ["posx"]=>
  array(2) {
    [1]=>
    string(2) "17"
    [2]=>
    string(2) "85"
  }
  ["posy"]=>
  array(2) {
    [1]=>
    string(2) "39"
    [2]=>
    string(7) "88.3125"
  }
  ["knob_value"]=>
  array(2) {
    [1]=>
    array(4) {
      [0]=>
      string(41) "4a31f74b-81d4-4b16-8aab-502abd44d1bf_1|44"
      [1]=>
      string(41) "7987db78-8bb0-419f-804a-f444db03fa57_1|72"
      [2]=>
      string(41) "8a643e5b-b54d-488b-a356-c80cd160bd1c_1|81"
      [3]=>
      string(41) "94023cd0-4d12-448c-8a15-363bb2ad0d39_1|72"
    }
    [2]=>
    array(3) {
      [0]=>
      string(42) "51db1019-2809-4826-aad5-bbc6408af92e_2|124"
      [1]=>
      string(42) "5fd45c46-3645-4061-8c35-083023169c3a_2|121"
      [2]=>
      string(42) "9fc702ef-c86e-4084-bb74-8af161f8880b_2|100"
    }
  }
}


Ik kom er daarentegen niet uit hoe ik de waarden op een goede manier uit de array kan halen zodat ik ze in een database kan inlezen. Kan iemand me hierbij op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:28:05
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/09/2021 22:39:02
Quote Anchor link
Voor wie dit op wil pakken even de array in handzame code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$a
= [
  'deviceid' => [
    1 => '49429e6b-f64d-4803-a2e5-f65ed03bab0e_1',
    '01078a35-3b20-4d0f-a16e-77c986faa7c1_2'],
  'posx' => [1 => '17', '85'],
  'posy' => [2 => '39', '88.3125'],
  'knob_value' => [
    1 => ['4a31f74b-81d4-4b16-8aab-502abd44d1bf_1|44',
      '7987db78-8bb0-419f-804a-f444db03fa57_1|72',
      '8a643e5b-b54d-488b-a356-c80cd160bd1c_1|81',
      '94023cd0-4d12-448c-8a15-363bb2ad0d39_1|72'],
    [
'51db1019-2809-4826-aad5-bbc6408af92e_2|124',
     '5fd45c46-3645-4061-8c35-083023169c3a_2|121',
     '9fc702ef-c86e-4084-bb74-8af161f8880b_2|100']
  ]];

?>

var_dump($a);
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

15/09/2021 23:15:36
Quote Anchor link
En de sub-arrays deviceid, posx, posy, en knbo_values hebben altijd twee waarden (of in ieder geval gelijk aantal)?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$count
= count($data['deviceid']); //aantal waarden

for($i = 1; $i <= $count; $i++){ //alle waarden langs lopen (base 1)
  $deviceid = $data['deviceid'][$i];
  $posx = $data['posx'][$i];
  $posy = $data['posy'][$i];

  foreach($data['knob_value'][$i] as $knob_value){
    $sql = "
      insert into tabel (deviceid,posx,posy,knob_value)
      values ('$deviceid',$posx,$posy,'$knob_value')"
;

    //$sql uitvoeren
  }
}


?>
Gewijzigd op 15/09/2021 23:16:39 door Rob Doemaarwat
 
N K

N K

15/09/2021 23:59:28
Quote Anchor link
Ik heb het nog niet geprobeerd maar dat ziet er al logisch uit. Ik hoop er morgenavond even verder naar te kijken. Bedankt alvast voor de hulp!
 
N K

N K

17/09/2021 10:27:20
Quote Anchor link
Dit werkt prima! Dank!
 
Berry Brink

Berry Brink

19/10/2021 07:28:05
Quote Anchor link
Thanks for the information, I will try to figure it out for more...walgreenslistens
Gewijzigd op 20/10/2021 05:51:54 door Berry Brink
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.