Hulp bij Captcha

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marko

Marko

23/09/2006 14:58:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met Captcha maar het lukt niet echt, het zal wel aan mij liggen omdat ik een beginneling qua php ben.

Het volgende:

Ik wil het Captcha script http://www.phphulp.nl/php/scripts/9/760/

in me gastenboek hebben http://www.heracles-vakj.nl/gastenboek/reply.php

Die code wil ik dan onder ''Anti spam code'' hebben

Ik heb wel aantal dingen geprobeert maar het lukt niet. Zou iemand mij willen helpen? Of is het gewoon simpel weg niet mogelijk om die code hierin te zetten.

Ik hoor het wel, Alvast Bedankt

Marko
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:06:03
 
- -

- -

23/09/2006 15:00:00
Quote Anchor link
post eens je gastenboek code
 
Marko

Marko

23/09/2006 15:01:00
Quote Anchor link
overbodig
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
K i p

K i p

23/09/2006 15:33:00
Quote Anchor link
zet er aub even tags omheen
 
Marko

Marko

23/09/2006 15:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<script language="JavaScript">
function AddSmilie(SmilieCode) {
var SmilieCode;
var newMessage;
var oldMessage = document.reactie.bericht.value;
newMessage = oldMessage+SmilieCode;
document.reactie.bericht.value=newMessage;
document.reactie.bericht.focus();
return;
}
</script>
<?php
$id
= "geen";
$id = $_GET['id'];
if($id == '')
{

    $quote = '';
}

else
{
    $sql = "SELECT * FROM mgbb WHERE ID=$id";
    $resultaat = mysql_query($sql);
    $record = mysql_fetch_object($resultaat);
    $text = "$record->tekst";
    $name = "$record->name";
    $quote = "[QUOTE=".$name."]".$text."[/QUOTE]";
}


?>

<TABLE STYLE="font-family: verdana; font-size: 8pt; border: 0px solid black ; background: #666666" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1">
    <TR><form enctype="multipart/form-data" method="post" action="waiting.php" name="reactie">
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>BELANGRIJK: Post onder je eigen naam</b></font>        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        Naam        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        <INPUT TYPE="text" NAME="NAME" style="width: 200;" MAXLENGTH="17">        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        Email        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        <INPUT TYPE="text" NAME="EMAIL" style="width: 200;">        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        Website        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        <INPUT TYPE="text" NAME="WEBSITE" style="width: 200;" value="http://">        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        Woonplaats        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        <INPUT TYPE="text" NAME="LOCATION" style="width: 200;" MAXLENGTH="15">        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        Onderwerp        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
        <INPUT TYPE="text" NAME="SUBJECT" style="width: 200;" MAXLENGTH="20">        </TD>
    </TR>
    <TR>
    
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>HTML Code`s</b></font>        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="60" valign="middle" style="font-size: 4pt;">
            <?php
            include "bbcodes.php";
            ?>
        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>Schrijf hier je bericht</b></font>        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="center" bgcolor="#FFFFFF" height="20" VALIGN="top">
            Aanklikbare Smilies
            <?php
            include "smilies.php";
            ?>

            <br>        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20" valign="top">
        <?php
        print '<TEXTAREA NAME="bericht" ROWS="10" COLS="45">'.$quote.'</TEXTAREA>';
        ?>
        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>Gebruikers IP</b></font>        </TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" HEIGHT="20" VALIGN="MIDDLE">
        Ip:        </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" valign="MIDDLE">
        <?php
        echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        ?>
        </TD>
    </TR>
        <TR>
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>Anti spam code, typ de code over </b></font></TD>
    </TR>
    <TR>
        <TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" HEIGHT="20" VALIGN="MIDDLE">Word aan gewerkt </TD>
        <TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" valign="MIDDLE">&nbsp;</TD>
    <TR>
        <TD width="540" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20" colspan="2">
            <CENTER><INPUT TYPE="submit" value="Voeg toe!"> <INPUT TYPE="reset" value="Maak leeg">
            </CENTER>        </TD>
    </TR>
</TABLE>
</form>
</body>
</html>


hier moet die captcha code te komen staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<TR>
        <TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
        <font color="#FFFFFF"><B>Anti spam code, typ de code over </b></font></TD>
    </TR>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP Newbie

PHP Newbie

23/09/2006 15:56:00
Quote Anchor link
daar is dus eigenlijk de edit knop voor bedoeld ;-)

In het script staat gewoon waar je wat neer moet zetten.

Waar nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<label>Naam: <input type="text" name="naam" /></label><br />


Staat, moet jij je formulier neerzetten.

En in het script staat ook precies waar je je formulier afhandeling moet zetten....
 
Marko

Marko

23/09/2006 16:11:00
Quote Anchor link
Bedankt, ik ben al een stap verder

een stukje uit het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') //als er gepost is
{
    /*
        Hier kun je afhandeling zetten die ook moet gebeuren als de code niet goed is.
        Hier kun je dus bijvoorbeeld je formulier in een sessie zetten zodat alles wordt onthouden
        
        Zelf zet hier de geposte naam in een sessie
    */

    
    if(!isset($_SESSION['naam']))
    {

        $_SESSION['naam'] = $_POST['naam'];
    }

        
    if(!empty($_POST['cap']) && md5($_POST['cap']) == $_SESSION['string']) //als de geposte code niet leeg is, en gelijk is aan de md5 van de sessie
    {
        /*
            hier kun je je eigen formulier afhandeling zetten,
            ik doe nu de afhandeling van de naam, maar deze kun je uiteraard verwijderen
            en voor in de plaats zetten wat je zelf wilt
        */

        
        if(isset($_SESSION['naam'])) //als de sessie naam is geset
        {
            echo 'Je naam is: '.$_SESSION['naam']; //echo de naam
            unset($_SESSION); //en unset de sessie
        }
        else //als de sessie niet is geset
        {
            echo 'Je naam is: '.$_POST['naam']; //echo de geposte naam
            unset($_SESSION);  //en unset de sessie
        }
    }
[
/code]

wat word er bedoelt met afhandeling? en wat houd naam in in dat script? Sorry dat ik zo moeilijk doe

het ziet er nu zo uit
http://www.heracles-vakj.nl/gastenboek/reply.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP Newbie

PHP Newbie

23/09/2006 16:48:00
Quote Anchor link
naam is <input type="text" name="naam" />

Maar zoals er staat kun je die naam dus verwijderen.

Als je een gastenboek hebt, neem ik aan dat je een deel in je script hebt wat zorgt dat het geposte deel in een database komt of bestand.

Dat is dus de afhandeling.
 
Marko

Marko

24/09/2006 10:16:00
Quote Anchor link
Oke, in me gastenboek staat de code, helaas staat er geen tekst in. Wel de kleurlijnen.

Hoe zit het met die fonts?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fonts = array('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf'); //een array met lettertypes, deze kun je zelf vullen


dat moet ik dus verandere naar bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fonts = times.ttf('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf'); //een array met lettertypes, deze kun je zelf vullen


en moet ik dan die font ook mee uploaden of hoeft dat niet?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

24/09/2006 10:26:00
Quote Anchor link
Marko:
Oke, in me gastenboek staat de code, helaas staat er geen tekst in. Wel de kleurlijnen.

Hoe zit het met die fonts?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fonts = array('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf'); //een array met lettertypes, deze kun je zelf vullen


dat moet ik dus verandere naar bv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fonts = times.ttf('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf'); //een array met lettertypes, deze kun je zelf vullen


en moet ik dan die font ook mee uploaden of hoeft dat niet?

De eerste notatie ziet er prima uit, met de array ervoor dus. Mee uploaden zou ik zeker doen, als je script de lettertypes nodig heeft.
 
Marko

Marko

24/09/2006 10:31:00
Quote Anchor link
moet ik dan bij de 1e notatie 1 lettertype erachter zetten?

dus

$fonts = array('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf');

verandere naar

$fonts = array('times.ttf');

of kan ik gewoon
$fonts = array('poorrichard.ttf','tccm.ttf','times.ttf');

zo laten staan?

En times.ttf mee uploaden naar de map waar het script staat
 
Marko

Marko

25/09/2006 18:19:00
Quote Anchor link
Als iemand mij nog wil helpen ermee...
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/09/2006 19:02:00
Quote Anchor link
Lettertypes uploaden naar de map waar afbeelding.php staat, en in die array zet je alleen de geuploade fonts.
 
Marko

Marko

25/09/2006 19:27:00
Quote Anchor link
Bedankt het werkt, bij het posten van een bericht krijg ik de volgende foutmelding nu:

Bij het intypen van het bericht krijg ik deze melding:

Notice: Undefined index: id in /home/heracles-vakj.nl/www/gastenboek/voegtoe.php on line 93

line 93 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
       $id = $_GET['id'];  


Wat heb ik hier fout aangedaan? of ergens iets vergeten in te vullen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/09/2006 19:56:00
Quote Anchor link
$id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : 'Onbekend';
 
Marko

Marko

25/09/2006 20:08:00
Quote Anchor link
na het veranderen van
$id = $_GET['id']; naar $id = isset($_GET['id']) ? $_GET['id'] : 'Onbekend';


krijg ik deze meldingen...


Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/heracles-vakj.nl/www/gastenboek/voegtoe.php on line 102

Notice: Trying to get property of non-object in /home/heracles-vakj.nl/www/gastenboek/voegtoe.php on line 103

Notice: Trying to get property of non-object in /home/heracles-vakj.nl/www/gastenboek/voegtoe.php on line 104

lijn 102, 103 en 104
$record = mysql_fetch_object($resultaat);
$text = "$record->tekst";
$name = "$record->name";

Ik denk dan dat in dat veranderen iets fout is gegaan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.