Hulp bij het schrijven van een simpel scriptje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Schulte

Hans Schulte

15/10/2022 22:14:29
Quote Anchor link
hallo,
ik wil graag op mijn webspace een php script laten draaien. Er moet in een directory de meest recente file hernoemd worden en opgeslagen in een andere directory. Daarna moeten in de eerste directory alle files gewist worden.
Bij rename loop ik al vast.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
rename("/public_html/Weercam/FI9853EP_00626EA2E6A9/snap/*.jpg", "/public_html/Weercam/actueel/*.gif");
?>


Wie kan mij hiermee op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:12:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2022 22:22:50
Quote Anchor link
Kan je wat met scandir() en filemtime()?
 
Hans Schulte

Hans Schulte

15/10/2022 22:35:28
Quote Anchor link
Oei nee helaas.

Toevoeging op 15/10/2022 22:43:04:

Oei nee helaas. Maar ik lees net dat ik daarmee kan sorteren. Dat help al. Maar wat gaat er al mis met rename?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/10/2022 23:28:23
Quote Anchor link
Je kan geen wildcards (*) gebruiken.
 
Jan R

Jan R

16/10/2022 08:44:14
Quote Anchor link
Je gaat verder ook een jpg bestand hernoemen naar een gifbestand????
Hier vraag je toch om problemen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2022 08:57:01
Quote Anchor link
In het geval van het converteren van een bestandsformaat tot een andere kan je GDlibrary gebruiken of ImageMagick als je dat geïnstalleerd hebt.
 
Hans Schulte

Hans Schulte

16/10/2022 10:46:43
Quote Anchor link
Een extensie wijziging van jpg naar gif geeft in mijn lokaal ps1 script al jaren geen probleem Jan.
Laat ik het dan anders aanpakken:
Wie wil er voor €50 een werkend php script maken.
Wat is de bedoeling?
Een camera maakt elk uur een foto en stuurt die als jpg naar een directory op de online server.
Dat moet voor verder gebruik gif worden.

De camera delete niet gelijk de oude file van de server directory.deze loopt dus vol met files.
Dus moet het script dat doen.
De naam en extensie wijzigen
Verplaatsen
Deleten
Wie kan zo een scriptje schrijven?


Toevoeging op 16/10/2022 10:50:28:

Met een cronjob kan ik het script eenvoudig elk uur laten uitvoeren op de server.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

16/10/2022 12:28:23
Quote Anchor link
Dat zou ik niet eens in PHP doen, maar in bash
 
Hans Schulte

Hans Schulte

16/10/2022 12:45:47
Quote Anchor link
Ja dat kan ik al helemaal niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2022 13:07:36
Quote Anchor link
In dit geval is het beste om een topic volgens de daar geldende regelgeving aan te maken in het vacatures-forum.

https://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.