Hulp bij importeren van afbeeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Serge Vallenberg

Serge Vallenberg

26/10/2019 16:00:31
Quote Anchor link
Hallo allemaal!


Ik zit met een probleem. Ik heb een script, en dat is gemaakt in PHP.
Nou is er ook een optie om een quiz toe te voegen. Dat gaat allemaal goed, met multiple choise, waar / onwaar en open vragen. MAAR, er is geen optie om een afbeelding aan de vraag toe te voegen. Het script wat ik gekocht heb, en waar ik het over heb is deze: http://demo.infixedu.com/login

Kan iemand mij misschien helpen met een bepaald script hoe ik deze toe kan voegen?
Zie het voorbeeld op de boven gegeven site, en log even in als super admin , en dan examination - online exam. Dan kan je zien wat ik bedoel.

Ik zou graag willen dat iemand mij misschien zou kunnen helpen op basis van een script aan mij uit te geven of via op afstand te helpen met Teamviewer ofzo!

Alvast heel erg bedankt, ik kom er maar niet uit!
Groeten, Serge
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:27:33
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/10/2019 16:54:46
Quote Anchor link
De vraag is of er in een toetsvraag HTML-opmaak gebruikt mag worden, of een soort van pseudo-code voor het invoegen van een verwijzing naar een afbeelding. Maar tenzij hier een speciale manier voor is zal alle (pseudo) HTML waarschijnlijk onklaar worden gemaakt. Dat zou uit veiligheidsoverwegingen in ieder geval een goede (default) keuze zijn.

Mijn eerste indruk van de functionaliteit is dat deze, in ieder geval voor online toetsen, erg "basic" is.

De vraag is ook: beschik je zelf echt over de broncode en kun je deze inhoudelijk aanpassen, of neem je enkel een dienst af, en heb je verder geen directe toegang tot code?

Ook bestaan alle onderdelen uit veel overzichten en formulieren. Heel veel formulieren. Misschien ben je beter af met een systeem dat specifiek is toegespitst op (online) toetsen?

Ik heb in ieder geval zo gauw geen speciale code kunnen vinden om een afbeelding in te voegen.
 
Serge Vallenberg

Serge Vallenberg

26/10/2019 17:22:08
Quote Anchor link
Hoi Thomas, bedankt voor de snelle reactie!

Ja er mag gebruik worden gemaakt van HTML opmaak.
Op dit moment ben ik al in bezit van dit script, en kan zelf de codes / content aanpassen.
Dit is een script van CodeCanyon, en heb ik gekocht, en dus zal het hier even mee moeten doen.
Enkel kan ik inderdaad ook geen functie vinden waarvan je zegt, ik wil een upload functie in de add online exam, en dan de view functie van de upload in een 'toevoegen van een vraag'. En dan moet deze afbeelding weer zichtbaar zijn in de vragenlijst. Al deze 3 pages kan ik inkomen.

Edit: Ik heb dit systeem juist nodig voor niet alleen de quizen maar voor meer zoals dit systeem bied, waaronder studie materiaal, studenten toevoegen, en veel meer. Dus juist heb ik die formulieren en overzichten nodig.
Gewijzigd op 26/10/2019 17:26:07 door Serge Vallenberg
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/10/2019 20:36:05
Quote Anchor link
Het makkelijkste zou gewoon zijn om in de vraagstelling op een bepaalde manier een image-tag op te nemen:
Quote:
Wat is een banaan?
<img src="http://een.of.andere.site.com/afbeelding-van-een-banaan.jpg" alt="een banaan">

Echter, deze HTML lijkt, als ik het online examen snel raadpleeg als leerling, gewoon als tekst te worden weergegeven. De HTML wordt in deze vraagtekst dus geneutraliseerd. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid bewust gedaan.

Nu zou je kunnen opteren voor een aanpak waarbij deze neutralisatie eruitgesloopt wordt, maar daarmee pas je het "standaard gedrag" aan, wat mogelijk ongewenste effecten kan hebben. Het is misschien beter om een soort van uitbreiding op deze functionaliteit te schrijven, bijvoorbeeld waarbij een speciale code, bijvoorbeeld [img]...[/img] wordt omgezet naar een image-tag (waarbij je dus het volledige webadres ingeeft tussen de tags) nadat de HTML-neutralisatie over deze tekst is heengegaan. Het voordeel daarvan is dat de standaard functionaliteit niet wordt aangepast/aangetast en alle "veiligheid" die daar uit voortvloeit blijft daarmee in stand.

Het wordt natuurlijk een heel ander verhaal als je ook de toegang tot de afbeelding wilt beperken tot een select gezelschap waarbij je bijvoorbeeld controleert of je echt met een gebruiker van het systeem van doen hebt, of dat iemand van buitenaf deze afbeelding probeert te benaderen die mogelijk gevoelige of vertrouwelijke gegevens bevat.
Gewijzigd op 26/10/2019 21:06:26 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.