Hulp bij Nieuws Systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

FoX

FoX

19/03/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Hallo :)

Ik heb een scrip op internet gevonden voor een nieuws systeem en hij werkt ech perfect alleen mis hij 1 piep kleine ding, en dat is dat is dat de admin ook berichten kan verwijderen en aanpassen. Voor het mooi zou ik heel graag willen dat iedere 3 maanden hij de database schoon maak en alleen de last 5 berichen achterlaat. Dat zou geweldig zijn!!!

Zo ziet de scrip er uit:

Database:

CREATE TABLE IF NOT EXISTS `vb_nieuws` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`titel` varchar(80) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
`msg` text collate latin1_general_ci NOT NULL,
`datum` varchar(10) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=5 ;

En


CREATE TABLE IF NOT EXISTS `vb_reacties` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`naam` varchar(30) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
`titel` varchar(80) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
`msg` text collate latin1_general_ci NOT NULL,
`datum` varchar(16) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
`ipadres` varchar(15) collate latin1_general_ci NOT NULL default '',
`tid` int(11) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin1 COLLATE=latin1_general_ci AUTO_INCREMENT=15 ;

Nieuws.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
<?
    require("include/database.php");

    function
maand($counter)
    {

        if ($counter == 1)
            $count = "januari";
        elseif ($counter == 2)
            $count = "februari";
        elseif ($counter == 3)
            $count = "maart";
        elseif ($counter == 4)
            $count = "april";
        elseif ($counter == 5)
            $count = "mei";
        elseif ($counter == 6)
            $count = "juni";
        elseif ($counter == 7)
            $count = "juli";
        elseif ($counter == 8)
            $count = "augustus";
        elseif ($counter == 9)
            $count = "september";
        elseif ($counter == 10)
            $count = "oktober";
        elseif ($counter == 11)
            $count = "november";
        elseif ($counter == 12)
            $count = "december";
        
        return $count;
    }


    if (!$_GET['id'] && !$_POST['id'])
    {

        $counter = 1;
            
        while($counter <= 12)
        {

            if ($counter == 1)
                $counter = "0" . $counter;
                    
            $sql = "SELECT id,titel,datum,substring(datum, 7, 4) as year FROM vb_nieuws WHERE SUBSTRING(datum, 4, 2) = " . $counter . " order by id DESC,year DESC";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if (mysql_num_rows($res) >= 1)
            {

                $year = $row['year'];
                    
                $berichten = mysql_num_rows($res);
                
                $month = maand($counter);
                
                if ($berichten == 1)
                    echo "<h1 class=\"centertt\">" . ucfirst($month) . " " . $year . "</h1>";
                else
                    echo "<b>" . ucfirst($month) . " " . $year . "</b> (" . $berichten . " berichten)";
                
                echo "<blockquote>";
                
                while ($row = mysql_fetch_array($res))
                {

                    $sql2 = "select id from vb_reacties where tid = " . $row['id'];
                    $res2 = mysql_query($sql2);
                    $count = mysql_num_rows($res2);
                    echo "". $row['datum'] . " - <a href=" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?id=" . $row['id'] . ">" . htmlentities($row['titel']) . "</a> <br>";
                }

                
                echo "</blockquote><p>";
                
            }

            else
            {
                if ($counter <= 12)
                {

                    $length = strlen(maand($counter)) - 1;
                    $month = strtoupper(substr(maand($counter), 0, -$length)) . substr(maand($counter), 1);
                    if ($counter == 11)
                        $months .= $month . " en ";
                    elseif ($counter == 12)
                        $months .= $month;
                    else
                        $months .= $month . ", ";
                }

                
                if ($counter == 12)
                {

                    if (strlen($months) <= 8)
                        echo "Er zijn nog geen nieuwsberichten  maand: " . $months;
                    else
                        echo "";
                }
            }

            
            $counter++;

        }
    }

    else
    {
        if ($_POST['submit'] && $_POST['naam'] && $_POST['msg'])
        {

            $datum = date("d.m.Y H:i");
            
            $sql = "INSERT INTO vb_reacties (id, naam, titel, msg, datum, ipadres, tid) VALUES ";
            $sql .= "('', '" . $_POST['naam'] . "', '" . $_POST['titel'] . "', '" . $_POST['msg'] . "', '" . $datum . "', '" . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "', '" . $_GET['id'] . "')";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
                echo "<SCRIPT LANGUAGE=\"javascript\" TYPE=\"text/javascript\">window.location='" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?id=" . $_GET['id'] . "'</SCRIPT>\n";
            else
                echo "Reactie niet toegevoegd.";
        }

        else
        {
            $sql = "SELECT id,titel,msg,datum FROM vb_nieuws WHERE id = '" . $_GET['id'] . "'";
            $res = mysql_query($sql);
            
            echo "<a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" target=\"_top\">Go Back</a><p>";
            
            if (mysql_num_rows($res) >= 1)
            {

                $row = mysql_fetch_array($res);
                $hiddentitel = $row['titel'];
                
                echo "<h1 class=\"centertt\">" . htmlentities($row['titel']) . "</h1>";
                
                $row['msg'] = nl2br(htmlentities($row['msg']));
                echo $row['msg'] . "<p>";
                echo "<span class=\"centerw\"> Check je later </span>";          
           echo "<hr color=\"#000000\"><p>";
                
                $sql = "SELECT id,naam,titel,msg,datum FROM vb_reacties WHERE tid = '" . $_GET['id'] . "' ORDER BY id DESC";
                $res = mysql_query($sql);
                
                echo "<a name=\"reacties\"><table border=\"0\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"0\"  width=\"500px\"><tr><td>";
                echo "<table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0 width=\"500px\"></a>";
                
                if (mysql_num_rows($res) >= 1)
                {

                    
                    while ($row = mysql_fetch_array($res))
                    {

                        echo "<tr><td bgcolor=\"#ffffff\" class=\"reactiett\"><br>&nbsp;&nbsp;<b>" . htmlentities($row['naam']) . "</b> - " . $row['datum'] . "</td></tr>";
                        $row['msg'] = nl2br(htmlentities($row['msg']));
                        echo "<tr><td><img src=\"images/reactie_01.png\"></td></tr>";
                        echo "<tr><td background=\"images/reactie_02.png\" class=\"centertd\"><blockquote>" . $row['msg'] . "</blockquote></td></tr>";
                        echo "<tr><td><img src=\"images/reactie_03.png\"></td></tr>";
                    }
                }

                else
                {
                    echo "<tr><td bgcolor=\"#CFC9B4\">Er zijn nog geen reacties op dit bericht</td></tr>";
                }

                
                echo "</td></tr></table></table><p>";
                
                echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF?id=$_GET[id]\">";
                echo "<input type=\"hidden\" name=\"titel\" value=\"$hiddentitel\">";
                echo "<table border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\" bgcolor=\"#E4DECA\" bordercolor=\"#CFC9B4\" width=\"100%\">";
                echo "<tr><td><table border=0 cellspacing=0 cellpadding=0>";
                echo "<tr><td width=\"60\" valign=\"top\">Naam</td><td><input type=\"text\" name=\"naam\">";
                echo "<tr><td width=\"60\" valign=\"top\">Bericht</td><td><textarea name=\"msg\" rows=\"6\" cols=\"50\"></textarea>";
                echo "<tr><td width=\"60\">&nbsp;</td><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"reactie plaatsen\">";
                echo "</table></td></tr>";
                echo "</table>";
                echo "</form>";
            }

            else
            {
                echo "Nieuws bericht niet gevonden.";
            }

            
            echo "<p><a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\" target=\"_top\">nieuws overzicht</a><p>";
        }
    }

?>


Admin.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
<?
    require("../include/database.php");
    
    echo "<script language=\"JavaScript\">\n";
    
    echo "function askConfirm(txt,url) {\n";
        echo "if (confirm(txt) == true) {\n";
        echo "document.location=url\n";
        echo "return true;\n";
        echo "} \n";
    echo "}\n";
    
    echo "</script>";
    
    //-- navigatie
    echo "<p><a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=add\">bericht toevoegen</a> | <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">overzicht berichten</a></p>";

    //-- toevoegen
    if ($_GET['show'] == "add" || $_POST['show'] == "add")
    {

        if ($_POST['titel'] && $_POST['msg'] && $_POST['datum'])
        {

            $sql = "INSERT INTO vb_nieuws (id, titel, msg, datum) VALUES ('', '" . $_POST['titel'] . "', '" . $_POST['msg'] . "', '" . $_POST['datum'] . "')";
            $res = mysql_query($sql);
            
            if ($res)
            {

                echo "Het bericht is toegevoegd aan de site.";
            }

            else
            {
                echo "Het bericht is nie toegevoegd aan de site";
            }
        }

        else
        {
            if ($_POST['submit'])
                $err = "Enkele velden vergeten.";
                
            if ($_POST['datum'])
                $cdate = $_POST['datum'];
            else
                $cdate = date('d.m.Y');
            
            echo "<p>Plaats een nieuw bericht</p>";
            
            echo "<form method=\"post\" action=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "\">";
            echo "<input type=\"hidden\" name=\"show\" value=\"add\">";
            echo "Datum: <input type=\"text\" size=\"10\" maxlength=\"10\" value=\"" . $cdate . "\" name=\"datum\"><br>";
            echo "Titel: <input type=\"text\" size=\"30\" name=\"titel\" value=\"" . stripslashes(htmlentities($_POST['titel'])) . "\"><br>";
            echo "Bericht:<br>";
            echo "<textarea name=\"msg\" rows=\"10\" cols=\"55\">" . stripslashes(htmlentities($_POST['msg'])) . "</textarea><br>";
            echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"toevoegen\">";
            echo "</form>";
        }
    }

    //-- verwijderen
    elseif ($_GET["show"] == "del")
    {

        if (is_numeric($_GET["id"]))
        {

            $sql = "DELETE FROM vb_nieuws WHERE id = " . $_GET['id'];
            $res = mysql_query($sql);
            
            $sql_reacties = "DELETE FROM vb_reacties WHERE tid = " . $_GET['id'];
            mysql_query($sql_reacties);
            
            if ($res)
            {

                echo "Bericht & bijbehorende reacties verwijderd.";
            }

            else
            {
                echo "Bericht & bijbehorende reacties zijn niet verwijderd.";
            }
        }

        else
        {
            echo "Geen geldig id nummer";
        }
    }

    //-- overzicht
    else
    {
        $sql = "SELECT id,titel FROM vb_nieuws ORDER BY id DESC";
        $res = mysql_query($sql);
        
        echo "<table border=\"1\" cellspacing=\"0\" cellpadding=\"5\">";
        echo "<tr><td width=\"300\"><b>Titel</b></td><td><b>Wissen</b></td></tr>";
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            echo "<tr><td>" . htmlentities($row['titel']) . "</td><td><a href=\"javascript:askConfirm('Wilt u " . htmlentities($row['titel']) . " verwijderen?','" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?show=del&id=" . $row['id'] . "');\">wis</a></td></tr>";
        }

        echo "</table>";
    }

            
        
 
?>


Ik wil jullie in ieder geval alvast bedank
Gr FoX
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:47:44
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/03/2009 17:58:00
Quote Anchor link
Wat wil je dat we doen? Voor jou maken??
Verwijderen kan gemakkelijk door met een while een lijstje te maken van een select query en dan in de link geef je bv mee ?verwijderid=15 en dan zal id 15 verwijderd worden door een simpele delete query
 
Midas

Midas

19/03/2009 18:07:00
Quote Anchor link
Dit nieuwssysteem is niet goed beveiligd.
 
FoX

FoX

19/03/2009 18:08:00
Quote Anchor link
Nou ik weet niet zoveel van php ik do mijn best om het zelf te proberen maar het lukt me niet.. Dus vroeg me af als iemand mijn daarbij kan helpen!!
 
FoX

FoX

19/03/2009 18:58:00
Quote Anchor link
Wat bedoelt u met niet goed beveiligd..
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

19/03/2009 19:04:00
Quote Anchor link
Volgens mij is dat het nieuwssysteem van Bas K. Die uit 2003. :x
 
Midas

Midas

19/03/2009 19:09:00
Quote Anchor link
@FoX,
Als ik tijd en zin had dan zou ik het je stap voor stap uitleggen, maar die tijd heb ik niet. Daarom moet je het zelf doen met hulp van het forum. Probeer je dus te verdiepen in de handleidingen en pruts wat. De leden van het forum kunnen daarop weer feedback geven.
 
- -

- -

19/03/2009 20:06:00
Quote Anchor link
Lijkt me meer een aanvragen topic. Uurprijs kan worden opgevraagd via PM.
 
Eddy E

Eddy E

19/03/2009 20:56:00
Quote Anchor link
FoX schreef op 19.03.2009 17:50:
Hallo :)

Ik heb een scrip op internet gevonden voor een nieuws systeem en hij werkt ech perfect alleen mis hij 1 piep kleine ding, en dat is dat is dat de admin ook berichten kan verwijderen en aanpassen. Voor het mooi zou ik heel graag willen dat iedere 3 maanden hij de database schoon maak en alleen de last 5 berichen achterlaat. Dat zou geweldig zijn!!!


Wat is dat voor flauwekul?

Waarom toon je niet gewoon alleen berichten van de laatste 3 maanden?
Wil je echt met een schone lei beginnen? Dan voer je een datum ergens in (of die bepaal je vooraf) en met 1 sql-actie neem je dan alleen berichten van die datum.
Voor die 5 berichten (als start-tarief of zo) heb je dan een backup-query klaar staan in PHP. (als je minder dan 5 berichten na datum X hebt: dan neem je de resterende van voor die datum).

Je database leeggooien is echt niet nodig!
 
FoX

FoX

19/03/2009 21:41:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat is dat voor flauwekul?

Waarom toon je niet gewoon alleen berichten van de laatste 3 maanden?
Wil je echt met een schone lei beginnen? Dan voer je een datum ergens in (of die bepaal je vooraf) en met 1 sql-actie neem je dan alleen berichten van die datum.
Voor die 5 berichten (als start-tarief of zo) heb je dan een backup-query klaar staan in PHP. (als je minder dan 5 berichten na datum X hebt: dan neem je de resterende van voor die datum).

Je database leeggooien is echt niet nodig!


Sorry hoor ik ben zelf ook niet zo heel erg lang bezig met php en database maakte voorheen alleen maar html site voor vrienden..

Sinds kort heb ik me daar in verdiept, en vroeg alleen maar om een beetje hulp maar ik snap nu wel dat hier niet gewaardeerd word :S

Quote:
Volgens mij is dat het nieuwssysteem van Bas K. Die uit 2003. :x


Dat is hem ook volgens mijn alleen heb ik hem via een vriend van me gekregen, en hij had gezegd als ik problemen of vragen zou hebben dat ze me hier misschien zoude kunne helpen. daardoor deze topic

Gr FoX
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door FoX
 
FoX

FoX

19/03/2009 23:47:00
Quote Anchor link
Dus is er misschien iemand die me hiermee kan helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door FoX
 
Eddy E

Eddy E

20/03/2009 19:32:00
Quote Anchor link
FoX schreef op 19.03.2009 21:41:
Quote:
Wat is dat voor flauwekul?...Je database leeggooien is echt niet nodig!


Sorry hoor ik ben zelf ook niet zo heel erg lang bezig met php en database maakte voorheen alleen maar html site voor vrienden..


Allereerst dan mijn verontschuldigingen als het 'kwalijk' overkwam.
Dat was niet de bedoeling.
Maar een database legen doe je alleen als je het echt 'kwijt' wilt.
Dat is in dit geval niet nodig, want je database is toch nog lang niet vol.
Probeer de database niet te zien als een ouderwetse kaartenbak (wat het wel is), maar als een veel beter ontwikkeld en eindeloze-mogelijkheiden-bak-met-digitale-kaartjes.
 
FoX

FoX

21/03/2009 06:22:00
Quote Anchor link
Nee ik snap het dat misschien niet nodig is de databse te legen maar zo goed hier in.. en zou graag dat de admin d berichten ook zou kunnen verwijderen dit in d zin van als en lullig berichtje word geplaatst...

daarbij zou ik ook willen dat op de site alleen de laatste 10 berichten te zien zijn..

Maar helaas week ik echt niet hoe of waar ik moet beginnen, dus zou graag hulp er bij willen zou ik heel erg waarderen..
 
Eddy E

Eddy E

21/03/2009 08:50:00
Quote Anchor link
Verwijderen van de admin moet per sé via dat zelfde gastenboek?
Want een admin kan ook prima via phpMyAdmin (google, download, installeer en gebruik) berichten verwijderen.
Dat scheelt een hele hoop aan gedoe en inloggen etc.

Laatste 10 berichten: zet in de query waarmee je de berichten ophaal dit erbij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
LIMIT 10
.

Je krijgt dan bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT naam, datum, bericht
FROM tabel
ORDER BY datum DESC
LIMIT 10
 
FoX

FoX

23/03/2009 12:22:00
Quote Anchor link
Thanks voor de laste 10 berichten query werk goed en zou inderdaad graag via het zelfde admin script willen doen als dat mogelijk is..
 
FoX

FoX

24/03/2009 18:15:00
Quote Anchor link
anyone??
 
Mark moes

mark moes

24/03/2009 18:59:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 21.03.2009 08:50:
Verwijderen van de admin moet per sé via dat zelfde gastenboek?
Want een admin kan ook prima via phpMyAdmin (google, download, installeer en gebruik) berichten verwijderen.
<b>Dat scheelt een hele hoop aan gedoe en inloggen etc.</b>


Hm, je zal de eerste zijn waarbij je minder hoeft te inloggen op phpMyAdmin als op je eigen website... :D

@Fox, Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat je nou wil: de laatste 10 berichten verwijderen in de admin pagina? Of de eerste 10 laten zien?
Zo ja, zoek even in je admin pagina waar je DEL ziet staan, daar staat een mysql regel, deze kun je dan aanpassen aan de geposte regel...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door mark moes
 
FoX

FoX

24/03/2009 19:49:00
Quote Anchor link
mark moes schreef op 24.03.2009 18:59:
Eddy Erkelens schreef op 21.03.2009 08:50:
Verwijderen van de admin moet per sé via dat zelfde gastenboek?
Want een admin kan ook prima via phpMyAdmin (google, download, installeer en gebruik) berichten verwijderen.
<b>Dat scheelt een hele hoop aan gedoe en inloggen etc.</b>


Hm, je zal de eerste zijn waarbij je minder hoeft te inloggen op phpMyAdmin als op je eigen website... :D

@Fox, Het is mij nog niet helemaal duidelijk wat je nou wil: de laatste 10 berichten verwijderen in de admin pagina? Of de eerste 10 laten zien?
Zo ja, zoek even in je admin pagina waar je DEL ziet staan, daar staat een mysql regel, deze kun je dan aanpassen aan de geposte regel...


De laste 10 berichten heb ik al voor elkaar gekregen, alleen wil ik op de admin gedeelte dat het mogelijk is om bereichten die geplaats zijn kunnen werwijderen dit ivm SPAM etc...
 
FoX

FoX

27/03/2009 02:32:00
Quote Anchor link
Weet misschien iemand hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
 
FoX

FoX

28/03/2009 01:15:00
Quote Anchor link
someone?
 
Tikkes C

Tikkes C

28/03/2009 08:24:00
Quote Anchor link
je kan jezelf een soort 'level' geven waardoor je meer kan als anderen.
dan kan je door middel van een woord 'DEL' dat enkel jij bij elk bericht ziet een GET meegeven aan je script waardoor de entry verwijdert wordt...
dt is niet zo moeilijk.


vb:
je html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<span id="del"><a href="?del=".$ID.">DEL</a></span>


hier ga je dus een get meegeven aan je script, dat gaan we nu oproepen in php

je php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(IsSet($_GET['del']))
{
 mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id='".$_GET['id']."'");
 echo "Entry verwijderd";
}


dit is wat jij zal moeten toevoegen natuurlijk ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.