hulp bij script wat werkt met shoutcast v2 krijg het niet voor elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erwin sonex

erwin sonex

16/03/2018 22:01:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

// de header, hij refreshed de pagina na zoveel seconden,
// de URL is een optie hoef je niet te gebruiken dus.

header("Refresh: ".$s."; URL=".$u);
// $s = voor het aantal seconden ;
// $u = voor het bestand dat je wil openen;

// voorbeeld:

header("Refresh: 45; URL=http://www.radiodoremi.nl//radio-strats/radio_stats.php");
// deze refresh zal in 5 seconden deze pagina vervangen voor www.phphulp.nl

// Alle code dat achter de refresh staat wordt wel gedaan.
// tot de X aantal seconden voorbij zijn, dus:

echo('');
// dit word 45 seconden lang getoond en dan wordt u doorverbonden :D

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
<?php
// Shoutcast Server Strats
// Parses shoutcasts xml to make an effective stats thing for any website
// ©2004-2005 Daniel Brown http://www.gmtt.co.uk
// Please refer to the readme file for use.


// Add-On MAXLISTNERS insead of the / 10 MAXLISTENERS which was set, and the BITRATE add-on.
// Online and Offline graphics, and add-on code.
// Better HTML Script.

// Do Not Try To Edit This Only Unless You Know What You're Doing!!!!!!!


include('config_radio.php');

$scfp = fsockopen("$scip", $scport, $errno, $errstr, 30);
 if(!$scfp) {
  $scsuccs=1;
echo''.$scdef.' is Offline';
 }

if($scsuccs!=1){
 fputs($scfp,"GET /admin.cgi?pass=$scpass&mode=viewxml HTTP/1.0\r\nUser-Agent: SHOUTcast Song Status (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");
 while(!feof($scfp)) {
  $page .= fgets($scfp, 1000);
 }

######################################################################################################################
/////////////////////////part 1 \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
//define  xml elements

 $loop = array("STREAMSTATUS", "BITRATE", "SERVERTITLE", "CURRENTLISTENERS", "MAXLISTENERS", "BITRATE");
 $y=0;
 while($loop[$y]!=''){
  $pageed = ereg_replace(".*<$loop[$y]>", "", $page);
  $scphp = strtolower($loop[$y]);
  $$scphp = ereg_replace("</$loop[$y]>.*", "", $pageed);
  if($loop[$y]==SERVERGENRE || $loop[$y]==SERVERTITLE || $loop[$y]==SONGTITLE || $loop[$y]==SERVERTITLE)
   $$scphp = urldecode($$scphp);

// uncomment the next line to see all variables
//echo'$'.$scphp.' = '.$$scphp.'<br>';

  $y++;
 }

//end intro xml elements
######################################################################################################################
######################################################################################################################
/////////////////////////part 2\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
//get song info and history

 $pageed = ereg_replace(".*<SONGHISTORY>", "", $page);
 $pageed = ereg_replace("<SONGHISTORY>.*", "", $pageed);
 $songatime = explode("<SONG>", $pageed);
 $r=1;
 while($songatime[$r]!=""){
  $t=$r-1;
  $playedat[$t] = ereg_replace(".*<PLAYEDAT>", "", $songatime[$r]);
  $playedat[$t] = ereg_replace("</PLAYEDAT>.*", "", $playedat[$t]);
  $song[$t] = ereg_replace(".*<TITLE>", "", $songatime[$r]);
  $song[$t] = ereg_replace("</TITLE>.*", "", $song[$t]);
  $song[$t] = urldecode($song[$t]);
  $dj[$t] = ereg_replace(".*<SERVERTITLE>", "", $page);
  $dj[$t] = ereg_replace("</SERVERTITLE>.*", "", $pageed);
$r++;
 }

//end song info
fclose($scfp);
}


//display stats
if($streamstatus == "1"){
//you may edit the html below, make sure to keep variable intact
echo'
<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<link rel=stylesheet href="" type="text/css">
<title>'
.$scdef.'</title>
</head>

<body text="" bgcolor="#000000">


<div style="position:absolute; top:7; left:2;">
      <FONT size="3" face="arial" color="#FFFFFF">


<p align="center"><center>
<img src="online.jpg"><br>
<b>DJ:</b> '
.$servertitle.'<br>
<b>LUISTERAARS:</b> '
.$currentlisteners.'<br>
<b>U HOORT NU:</b> '
.$song[0].'</p><b>
</p>
</body>

</html>'
;
}

if($streamstatus == "0")
{

//you may edit the html below, make sure to keep variable intact
echo'
<html>

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<link rel=stylesheet href="" type="text/css">
<title>Storing</title>
</head>

<body text="" bgcolor="black">
<center>
<img src="offline.jpg">
</body>

</html>'
;
}

?>


krijg deze niet aan de praat met shoutcast v2 wie kan mij daar bij helpen

Edit:
Verhuisd naar 'Programmeerhulp forum'
Gewijzigd op 16/03/2018 22:06:13 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:09:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/03/2018 22:05:08
Quote Anchor link
Kan je vertellen wat er niet aan lukt, wat er gebeurt en wat je geprobeerd hebt?
Ik kan je al wel vertellen dat er veel dingen in je script flink verouderd zijn.

Nu is het behoorlijk gissen wat er mis gaat.
Gewijzigd op 16/03/2018 22:31:42 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

17/03/2018 00:23:38
Quote Anchor link
> // ©2004-2005 Daniel Brown http://www.gmtt.co.uk
Meer dan 10 jaar oud, mogelijk zijn er nieuwere versies en/of is het protocol inmiddels veranderd.

> // Please refer to the readme file for use.
Heb je dit ook gedaan?

En wat @Ariën zei - wat gaat er mis? En waaruit blijkt dat?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

17/03/2018 11:50:38
Quote Anchor link
Ik zie in de code (meerdere keren) ereg_replace staan.
Dat gaat je (in de nabije toekomst) problemen geven; "This function was DEPRECATED in PHP 5.3.0, and REMOVED in PHP 7.0.0."
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 12:05:26
Quote Anchor link
We hebben er al in 2015 nog voor gewaarschuwd.

Dus ik kan me indenken dat je na een paar jaar opeens problemen met het script zal hebben als er niks aan veranderd is.
Gewijzigd op 17/03/2018 12:06:19 door - Ariën -
 
Erwin sonex

erwin sonex

17/03/2018 15:30:03
Quote Anchor link
hallo ik heb het script altijd zo gebruikt met de shoutcast v1 nu hebben ze er shoutcast v2 van gemaakt en nu werkt die niet meer hij kan de pagina niet weer geven al zou ik maar weten hoe ik alles aan passen kan meschien dat 1 van jullie het meschien weet en mij daar bij helpen kan alvast bedankt


Toevoeging op 17/03/2018 15:30:38:

- Ariën - op 16/03/2018 22:05:08:
Kan je vertellen wat er niet aan lukt, wat er gebeurt en wat je geprobeerd hebt?
Ik kan je al wel vertellen dat er veel dingen in je script flink verouderd zijn.

Nu is het behoorlijk gissen wat er mis gaat.


hallo ik heb het script altijd zo gebruikt met de shoutcast v1 nu hebben ze er shoutcast v2 van gemaakt en nu werkt die niet meer hij kan de pagina niet weer geven al zou ik maar weten hoe ik alles aan passen kan meschien dat 1 van jullie het meschien weet en mij daar bij helpen kan alvast bedankt

Toevoeging op 17/03/2018 15:32:47:

Thomas van den Heuvel op 17/03/2018 00:23:38:
> // ©2004-2005 Daniel Brown http://www.gmtt.co.uk
Meer dan 10 jaar oud, mogelijk zijn er nieuwere versies en/of is het protocol inmiddels veranderd.

> // Please refer to the readme file for use.
Heb je dit ook gedaan?

En wat @Ariën zei - wat gaat er mis? En waaruit blijkt dat?

heb vanalles al nagekeken maar kom er zelf niet uit iemand heeft het voor mij gemaakt heb hem 8 jaar gebruikt maar nu hebben ze mijn shoutcast verandert naar v2 en nu werkt die niet meer hij werkt op de v1 nog perfeckt mijn neef gebruikt hem nog steeds kijk andfers maar op **niet relevant**



Toevoeging op 17/03/2018 15:33:58:

Obelix en Idefix op 17/03/2018 11:50:38:
Ik zie in de code (meerdere keren) ereg_replace staan.
Dat gaat je (in de nabije toekomst) problemen geven; "This function was DEPRECATED in PHP 5.3.0, and REMOVED in PHP 7.0.0."


heb je voor mij een oplossing dan
Gewijzigd op 17/03/2018 15:34:39 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 15:39:30
Quote Anchor link
Ik zou dan preg_replace gebruiken en even goed naar het voorbeeld kijken.


Maar als ik op Google zoek naar scripts voor het V2 van Shoutcast kom ik een hoop bruikbaars tegen. Om te beginnen dit (beetje schoon gemaakt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1); // zet op 0 als het publiekelijk staat

// CONFIGURATION

$ip = '0.0.0.0'; // IP
$port = '8000'; // Port
$sid = '1'; // StreamID

// De PHP-code die alleen interessant is voor wie dit begrijpt.

$shoutcast = simplexml_load_file("http://".$ip.":".$port."/stats?sid=".$sid);
$listeners = $shoutcast->CURRENTLISTENERS;
$song = $shoutcast->SONGTITLE;
$dj = $shoutcast->SERVERTITLE;

// Voorbeelden
echo $listeners."<br>"; // Listeners
echo $song."<br>"; // Song
echo $dj."<br>"; // DJ
?>

Met dank aan ene Pepijn ;-)

Waarom zou je nog zelf gaan rommelen met oude reg-exjes in XML-outputs?
Gewoon roeien met de riemen je PHP je biedt met SimpleXML.
Gewijzigd op 17/03/2018 15:40:34 door - Ariën -
 
Erwin sonex

erwin sonex

17/03/2018 15:49:04
Quote Anchor link
** quoteknip**

ja oke maar dat schript was supper gaf aan welke dj er draaid de tittle en de luisteraars dat was ik zo gewend het zou leuk zijn als iemand wist hoe die in elkaar steekt en die me helpen kan dat script er weer op te krijgen

Edit:
Gelieve niet het eerst voorgaande bericht integraal te quoten. Gebruik de normale reageer mogelijkheden
Gewijzigd op 17/03/2018 15:51:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 15:52:25
Quote Anchor link
Dit script doet dat ook, maar dan op de modernere manier en in veel minder regels.
Ik zie je probleem niet echt? Je kan dit gewoon kopiëren en plakken in je huidige site.
 
Erwin sonex

erwin sonex

17/03/2018 15:55:15
Quote Anchor link
- Ariën - op 17/03/2018 15:52:25:
Dit script doet dat ook, maar dan op de modernere manier en in veel minder regels.
Ik zie je probleem niet echt? Je kan dit gewoon kopiëren en plakken in je huidige site.


heb ik ff gedaan maar hij geeft alleen de stream tittle aan welke dj onlie is en nu moet ik een blauw achter scherm erbij hebben anders zie je de zwarte letters niet kijk maar op www.radiodoremi.nl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 15:59:14
Quote Anchor link
Dan plak je het script toch op de juiste plaats waar jij je content hebt staan op een blauwe achtergrond?

Ik zie verder wel een 404 op je site.

Ik raad wel aan om een beetje met de tijd mee te gaan. Embed in HTML zijn best verouderd, en niet elke browser ondersteunt het nog. ;-)
Gewijzigd op 17/03/2018 16:36:40 door - Ariën -
 
Erwin sonex

erwin sonex

17/03/2018 16:32:18
Quote Anchor link
brouwser pas update gehad toen werkte alles nog gewoon ze hebben nu een update gedaan naar shoutcast v2 en toen werkte het niet meer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/03/2018 16:36:03
Quote Anchor link
Dit script werkt gelukkig wel, voor zover ik begrijp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.