hulp gevraagd bij een opdracht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 18:51:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben Jessy van Lieshout, ik ben 18 jaar oud en ik heb jullie hulp nodig bij een opdracht die ik gekregen heb.

Ik moet een knock-out gaan maken voor een tennisvereniging.

In de applicatie moet een functie komen die de winnaars van elke ronde automatisch doorzet naar de volgende ronde. Hierbij wordt willekeurig een tegenstander gekozen, dit voorkomt vriendjespolitiek. Dit moet zichtbaar worden in een knock-out systeem. De winnaar krijgt dan een kleur. De uitslagen van de wedstrijd worden handmatig door middel van een formulier in de database gezet. De spelers van de 1e ronde worden automatisch bepaald van de aanmeldingen. Dit moet aan de macht van 2 spelers zijn. Als in de eerste ronde geen macht van 2 is worden er in de 1e ronde minder spelers geplaatst waardoor het aantal spelers in de volgende ronde wel aan de macht van 2 is.

Dit betekent dat sommige spelers direct door gaan naar ronde 2.

Sommige aanmelders leveren zelf de aanmeldingen, deze xml files moeten geimporteerd worden door iemand die geen verstand heeft van programmeren.

Wie kan mij helpen bij deze uitdaging? Ik heb de hele dag gepuzzeld maar kom er niet uit.

Alvast bedankt,
Maddy
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:47:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 18:57:26
Quote Anchor link
We willen je best graag helpen met je (school/studie?)opdracht, maar het lijkt mij wel de bedoeling dat je dit zelf doet.

Wat heb je inmiddels al geprobeerd?
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:02:19
Quote Anchor link
Deze materie hebben wij op school nog niet behandeld, maar wil deze opdracht wel goed maken.
Ik heb een database gemaakt, maar weet niet hoe ik verder moet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:09:14
Quote Anchor link
Als je de materie nog niet hebt behandeld, is het niet handig om zelf te leren?

Een mooi begin is 'database normalisatie. Hiermee kan je een mooie schaalbare opzet maken.
Gewijzigd op 10/01/2020 19:11:44 door - Ariën -
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:11:13
Quote Anchor link
Wij hebben deze materie nooit behandeld en weet dus ook niet wat je moet doen. Maandag heb ik hier een examen over. Ik heb mijn leraren hierover al gemaild, maar wil wel goed voorbereid zijn. Ik vraag jullie hulp hierbij er zijn hier vast wel experts die mij kunnen helpen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:14:01
Quote Anchor link
Zie je nog niet weet hoe database normalisatie in elkaar steekt, wordt het een pittig weekend. ;-)

Bedenk eerst even welke tabellen je nodig hebt.
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:15:59
Quote Anchor link
De database is al klaar en de normalisatie daarvan ook.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:18:49
Quote Anchor link
Waar loop je dan op vast? Met een hele opdracht kunnen we niks.

Als je concrete vragen stelt, kunnen wij ook concreet antwoorden.
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:20:16
Quote Anchor link
De programmering ervan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:21:38
Quote Anchor link
Duidelijk..... :-/

Hoe concreter, hoe beter!
Het spreekt voor zich dat wij niet alles gaan scripten. ;-)
Gewijzigd op 10/01/2020 19:26:32 door - Ariën -
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:25:44
Quote Anchor link
Er moet een knock-out systeem visueel geprogrammeerd worden die voldoet aan onderstaande punten.
De punten zijn:
- wanneer een speler 2 punten gescoord heeft of het laatste punt maakte tijdens een gelijkspel wint deze de wedstrijd,
- de winnaar wordt automatisch doorgezet naar de volgende ronden,
- de winnaar krijgt een kleur,
- de tegenstanders wordt willekeurig gekozen,
- alles moet aan de macht van 2 zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:28:08
Quote Anchor link
En hoe ziet je databasestructuur eruit?
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 19:37:44
Quote Anchor link
toernooi
t_id (PK)
t_omschrijving
t_datum

Aanmeldingen
a_id (FK)
s_id (FK)
t_id (FK)

Speler
s_id (PK)
s_naam
s_tussenvoegsel
s_achternaam
sch_id (FK)

School
sch_id (PK)
sch_naam

Wedstrijden
w_id (PK)
t_id (FK)
w_ronde
s_speler1id (FK)
s_speler2id (FK)
w_score1
w_score2
s_winnaarid (FK)


de dik gedrukte woorden zijn de namen van de tabellen. speler1id, speler2id en s_winnaar staan alle drie in relatie met het speler id.
Gewijzigd op 10/01/2020 19:39:39 door Jessy Lieshout
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 19:57:31
Quote Anchor link
Ik denk dat het verstandig is om eerst de tegenstanders willekeurig te kiezen, zodat deze s_speler1id en s_speler2id in de eerste ronde bepaald worden. Dit kan met de RAND() functie van MySQL. Bij het kiezen van de tweede speler sluit je met WHERE !== deze speler uit.
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 21:20:26
Quote Anchor link
Zou jij mij kunnen helpen met de volledige code? Kom er niet uit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 21:24:04
Quote Anchor link
Heb je al een query met de RAND() functie om en willekeurig persoon te trekken?
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 21:25:24
Quote Anchor link
Nee nog niet. Daar kom ik eigenlijk al niet mee uit. Is die query ook te gebruiken met gegevens uit de database?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 21:28:36
Quote Anchor link
Ja, RAND() is een MySQL-functie zoals ik al zei.

Zie ook: https://www.w3schools.com/sql/func_mysql_rand.asp
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT s_id FROM spelers
ORDER BY RAND()
LIMIT 1;
Gewijzigd op 10/01/2020 21:30:23 door - Ariën -
 
Jessy Lieshout

Jessy Lieshout

10/01/2020 21:30:07
Quote Anchor link
En hoe maak je daar dan een query mee, als ik vragen mag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/01/2020 21:31:30
Quote Anchor link
^ Zie mijn edit ^
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/01/2020 06:02:45
Quote Anchor link
Dan moeten er wel al spelers in de database aanwezig zijn. Hoe komen die spelers dan in de database?
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.