Hulp gezocht bij filter in output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

07/08/2011 18:15:40
Quote Anchor link
Beste scripters,

ik ben bezig met een script dat een overzicht moet geven van niet betaalde factuuren.

Het resultaat is goed echter zou ik graag een filter hebben op de output

de output die ik nu heb is
eigensnaam | Klantnaam | factuurnummer | Factuurdatum | betalingstermijn | betaald
test bv | test | 1 | 1-1-2011 | 30 | nee
test bv | test | 3 | 1-10-2010 | 14 | nee

echter zou ik graag het filter zo hebben dat hij alleen het volgende laat zien.
Klantnaam | factuurnummer | factuurdatum | betalingstermijn
test | 1 | 1-1-2011 | 30
test | 3 | 1-10-2010 | 14

ik gebruik de volgende code


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    require_once('auth.php');
    Include ('layout/header.php');
    include ('layout/menu.php');
    
//opvragen van bedrijfsinformatie uit database
$compid = $_SESSION['SESS_COMP_NAME'];
$results = mysql_query("SELECT * FROM factuur  WHERE comp_ID='$compid' AND betaald='nee'") or die(mysql_error());

//controleer of er informatie aanwezig is
$num_rows = mysql_num_rows($results);

print "<table width=600 border=1>";
print "<tr><th>bedrijfsnaam</th><th>Klant</th><th>factuurnummer</th><th>product</th><th>aantal</th><th>betalingstermijn</th><th>betaald</th></tr>";
while ($get_info = mysql_fetch_row($results)){
print "<tr>";
foreach ($get_info as $field)
print "<td>$field</td>";
print "</tr>";


Ik hoop dat jullie een idee hebben hoe ik hier een filter op kan zetten.

Ik had gebruik gemaakt van het volgende als filter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    require_once('auth.php');
    Include ('layout/header.php');
    include ('layout/menu.php');
    
//opvragen van bedrijfsinformatie uit database
$compid = $_SESSION['SESS_COMP_NAME'];
$results = mysql_query("SELECT * FROM factuur  WHERE comp_ID='$compid' AND betaald='nee'") or die(mysql_error());

//controleer of er informatie aanwezig is
if (mysql_numrows($results) == 0){
    
    
    echo "Sorry Er zijn geen gegevens gevonden vul deze nu aan <a href=mycompany-update-handler.php>Update deze informatie</a>";
    return;
}


?>


<p><strong>klant : </strong><?php echo mysql_result($results, 0, "klant");?><br>
<strong>factuurnummer : </strong><?php echo mysql_result($results, 0, "factuurnr");?><br>
<strong>betalings termijn : </strong><?php echo mysql_result($results, 0, "betalingstermijn");?> dagen<br>
<strong>betaald : </strong><?php echo mysql_result($results, 0, "betaald");?><br>

echter krijg ik dan geen herhaling in de output.
terwijl er toch 2 records aanwezig zijn die uit het search string komen.

Alvast bedankt voor jullie reacties
Gewijzigd op 07/08/2011 18:27:07 door Marco van Wyngaarden
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:43:23
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

07/08/2011 18:33:45
Quote Anchor link
gooi je results in een loop:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($row=mysql_fetch_assoc($results)){
    echo $row['klant'];
    etc
}
?>
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

07/08/2011 19:07:43
Quote Anchor link
als ik het goed begrijp moet ik hem als volgt neer zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    require_once('auth.php');
    Include ('layout/header.php');
    include ('layout/menu.php');
    include ('layout/menu2.php');

$compid = $_SESSION['SESS_COMP_NAME'];
$result = mysql_query( "SELECT * FROM `factuur` WHERE comp_id='$compid' AND `betaald` = 'nee'" ) or die("SELECT Error: ".mysql_error());
$num_rows = mysql_num_rows($result);



print "<table width=600 border=1>";
print "<tr><th>Klantnaam</th><th>factuurnummer</th><th>factuurdatum</th><th>betalingstermijn</th></tr>";
while ($get_info = mysql_fetch_row($result)){
//while($row=mysql_fetch_assoc($results)){
print "<tr>";
//foreach ($get_info as $field)
print "<td>".$row['klant']."</td>";
print "<td>".$row['factuurnr']."</td>";
print "<td>".$row['factuurdatum']."</td>";
print "<td>".$row['termijn']."</td>";
//print "<td>$field</td>";
print "</tr>";
}

?>

echter heb ik dan totaal geen output in men table zitten.
Gewijzigd op 07/08/2011 19:10:32 door Marco van Wyngaarden
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/08/2011 19:11:21
Quote Anchor link
Gebruik ook geen * maar selecteer de velden die je wilt.
 
Wesley PHP

Wesley PHP

07/08/2011 19:14:29
Quote Anchor link
Dat komt omdat $row niet bestaat, je moet $get_info veranderen in $row.
En gebruik mysql_fetch_assoc ipv. mysql_fetch_row.
Gewijzigd op 07/08/2011 19:15:42 door Wesley PHP
 

07/08/2011 19:15:17
Quote Anchor link
Ja, anders haal je alle gegevens op. Ook die gene die je eigenlijk niet laat zien. (Overbodig dus)
 
Marco van Wyngaarden

Marco van Wyngaarden

07/08/2011 23:09:01
Quote Anchor link
Mijn dank is groot.

Had er blijkbaar veel te lang op gezeten waardoor ik het niet meer zag.
hij geeft nu de gewenste output.

Ik haal wel graag alle informatie per row op. zodat ik altijd men informatie kan uitbreiden. zoveel data staat er toch niet in om dat te verwerken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.