hulp gezocht bij get methode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 16:07:36
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een vraag ben bezig met een profiel systeem met een ticket systeem nou wil ik zeg maar data uit lezen van gebruiker plato en van de tickets in een aparte table de gegevens laten zien

maar mijn vraag is ben nou met een website bezig en heb een get method profiless.php?naam=plato&?tickets=plato
alleen probleem is hij geeft de naam wel weer in de mysql query alleen de header img niet iemand enige idee wat ik fout doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    include_once("includes/config.php");
    if (isset($_GET['tickets']))
    {

        $ticket = $_GET['tickets'];
        $sql = "SELECT * FROM tickets WHERE gebruiker='$ticket'";
        
        $result = $conn->query($sql);
        
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {
    
echo '<header class="content-header " style="background-image: url('.$row["ticket_header"].');">';
            }
        }

        else {
           echo "0 results";
        }
    }

?>
      

en naam werkt wel gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
    include_once("includes/config.php");
    if (isset($_GET['naam']))
    {

        $firstname = $_GET['naam'];
        $sql = "SELECT * FROM users WHERE gebruiker='$firstname'";
        
        $result = $conn->query($sql);
        
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {
              
            }

           ?>

    <div class="l-content">
        
        <div class="container listing-info">
            <div class="listing-info--user">
    <img src="img/noavatarn.png" alt="Hendrik Hofstra">
    <div class="user">
    <?php echo '<h3>'.$row["gebruiker"].'</h3>'; ?>
 
  <?php echo '<div class="user-city">'.$row["plaats"].'</div>'; ?>
        
        <ul>
                            <li class="sold">
                    2 tickets verkocht                                    </li>
                                        <li class="phone" title="We hebben het mobiele nummer van de verkoper gecontroleerd">Telefoonnummer gecontroleerd</li>
                                        <li class="friends">
                                        <?php echo 'Facebook is gekoppeld <span>'.$row["vrienden"].' vrienden</span>'; ?>
                                    </li>
                    </ul>    
                  <?php
                    }
        else {
        }
    }

    ?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.



iemand enige idee die mij kan helpen dankje wel
Gewijzigd op 23/06/2019 19:21:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:14:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 16:33:11
Quote Anchor link
Bestaat 'ticket_header' wel als veld in je database en zit er wel wat in?

Verder is je query lek met SQL-injection. !!!

Verder hebben we ook code-tags voor op het forum. Zie ook de Veel Gestelde Vragen.
Gewijzigd op 23/06/2019 16:34:06 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 16:45:36
Quote Anchor link
ja ticket_header bestaat
ticket_header
varchar(1024)
daar zit de img url in

klopt dit wel ?

echo '<header class="content-header " style="background-image: url('.$row["ticket_header"].');">';

ik heb 2 tables
users
tickets

persoonsgegevens wil ik uit laten lezen op users
daarna wil ik de table tickets uitlezen van de user en die toont dan weer de ticket header image prijs etc.

doe ik iets verkeerds of weet je iets wat ik kan beter doen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 16:49:27
Quote Anchor link
Kijk eens in je html-source, of ticket_header gevuld is.

En gebruik $conn->real_escape_string() op je GET waardes in je queries om SQL-injection te voorkomen.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 17:17:35
Quote Anchor link
dat is het probleem hij wordt niet gevuld hij geeft hem niet weer
in de db staat er gewoon dit https://cdn.ticketswap.com/static/images/headers/20160127/2.jpg alleen krijg hem niet te zien


de gewone html tag is
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
  
<header class="content-header " style="background-image: url(https://cdn.ticketswap.com/static/images/headers/20160127/2.jpg);">


dan werkt die wel
Gewijzigd op 23/06/2019 17:30:18 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 17:27:43
Quote Anchor link
maar... waarom juist in-line CSS, en geen stylesheet??
Gewijzigd op 23/06/2019 17:28:43 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

23/06/2019 17:40:18
Quote Anchor link
Zo lukt het bij mij :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$row
["ticketswap"] = 'https://cdn.ticketswap.com/static/images/headers/20160127/2.jpg';

?>


<style>
* { padding:0;margin:0;}

.content-header {
    width:1900px;
    height:342px;
    background-image: url(<?php echo $row["ticketswap"]; ?>);
    background-repeat: no-repeat;
    }
</style>

<header class="content-header">
Gewijzigd op 23/06/2019 17:42:45 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 17:42:58
Quote Anchor link
Codetags werken met blokhaken hier op het forum.
Ik raad om om geen * in je query te gebruiken, maar daar alle velden te benoemen.
Ik vermoed dat je het verkeerde veld pakt.
Gewijzigd op 23/06/2019 17:44:13 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:00:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
    <div class="content-header--back"><a href="/event/pinkpop-2019/saturday/0f423041-310a-4d8b-b4f8-6a8f26d5791e/1160027"><i class="icon-arrow-left-solid"></i></a></div>

        

<style>
* { padding:0;margin:0;}

.content-header {
    width:1900px;
    height:342px;
    background-image: url(<?php echo $row["ticketswap"]; ?>);
    background-repeat: no-repeat;
    }
</style>

<header class="content-header">  
<?php
    include_once("includes/config.php");

    if (isset($_GET['tickets']))
    {

        $ticket = $_GET['tickets'];
        $sql = "SELECT * FROM tickets WHERE gebruiker='$ticket'";
        
        $result = $conn->query($sql);
        
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {

    
$row["ticketswap"] = 'https://cdn.ticketswap.com/static/images/headers/20160127/2.jpg';

            }
        }

        else {
           echo "0 results";
        }
    }

?>


werkt nog steeds niet
Gewijzigd op 23/06/2019 18:02:42 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:04:48
Quote Anchor link
Niet gek omdat $row["ticketswap"] wordt opgeroepen VOORDAT het wordt aangemaakt.
Dat is hetzelfde als je aan je vriend om een kauwgom vraagt, terwijl jullie nog onderweg zijn naar de winkel om die te kopen.

En Adaptive Solution, gebruikt in zijn voorbeeld een vaste waarde, die jij prima uit je database kan trekken.
Gewijzigd op 23/06/2019 18:07:55 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:08:33
Quote Anchor link
zou je me kunnen helpen arieen dat wel werkt profiless.php?naam=plato&?tickets=plato zo wil ik de link hebben maar hij pakt alleen de naam
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:15:48
Quote Anchor link
- Los eerst je SQL-injection eens op, voordat je ten prooit zou vallen aan misbruik.
- Lees je $row eens uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php // kleurtjes laten zien
echo "<pre>".print_r($row,true)."</pre>";
?>


Edit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            if($row = $result->fetch_assoc()) {

Wat doet dit? Hier mist een while()
Dan is het logisch dat er niks uit de database getoond wordt!
Gewijzigd op 23/06/2019 18:28:24 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:29:19
Quote Anchor link
werkt nog steeds niet snap er niks van

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39

<style>
* { padding:0;margin:0;}

.content-header {
    width:1900px;
    height:342px;
    background-image: url(<?php echo $row["ticket_header"]; ?>);
    background-repeat: no-repeat;
    }
</style>

<header class="content-header">  
<?php
    include_once("includes/config.php");

    if (isset($_GET['tickets']))
    {

       $ticket = $mysqli->real_escape_string($get);
        $get = $_GET['tickets'];
        $sql = "SELECT * FROM tickets WHERE gebruiker='$ticket'";
        
        $result = $conn->query($sql);
        
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {

 // kleurtjes laten zien
echo "<pre>".print_r($row,true)."</pre>";


            }
        }

        else {
           echo "0 results";
        }
    }

?>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

23/06/2019 18:29:51
Quote Anchor link
- Ariën - op 23/06/2019 18:15:48:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            if($row = $result->fetch_assoc()) {

Wat doet dit? Hier mist een while()

Als je geen of één regel verwacht is dit logisch.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:31:46
Quote Anchor link
Daar heb je gelijk in, ik gebruik die constructie nooit. Maar waarom zou je hier een if-statement voor willen/kunnen gebruiken?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:32:27
Quote Anchor link
rob doemaarwat hoe zou die wel werken zou je me kunnen helpen voorbeeld ? want naam leest die wel af

Toevoeging op 23/06/2019 18:37:21:

ik heb 2 table's
users
tickets

nou heb ik een profiel gaat als volgt profile.php?naam=plato dan laat die wel gegevens zien van users
nou wil ik gaan checken welke user welke ticket heeft aangemaakt dan zou het profile.php?naam=plato&ticket=pinkpop
en de gegevens moeten ophalen vanuit de table tickets van de gebruiker iemand enige idee die me er op weg kan helpen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:37:41
Quote Anchor link
Wat staat er in je print_r() zoals ik net vroeg?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:48:01
Quote Anchor link
Afbeelding
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:49:17
Quote Anchor link
Dat komt niet uit print_r
maar ik ga ermee akkoord. ;-)
Gewijzigd op 23/06/2019 18:51:39 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 18:49:35
Quote Anchor link
die ticket_header wil ik ophalen dat die header img zit maar krijg niks te zien hoe zou ik het dan ongeveer moeten doen ? ben er lang uit moet nog inkomen weer met het script taal
Gewijzigd op 23/06/2019 18:50:28 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 18:51:29
Quote Anchor link
Zorg eens voor een goede scheiding tussen je code en je layout, en zorg dat je bovenaan je HTML je dingen inlaadt, zoals je queries. Je kan niet bovenaan je data inladen, terwijl je die nog niet eens uit je database hebt geladen.
Gewijzigd op 23/06/2019 18:52:16 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.