hulp gezocht bij get methode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/06/2019 22:36:10
Quote Anchor link
Met zo een datastructuur met het lukken:
Ik heb het uit mijn hoofd geschreven, dus er kunnen mogelijk fouten in zitten.

Gebruikers:
- id (auto. incre. prim key)
- gebruikersnaam
- mailadres
- plaats

Tickets:
- id (auto. incre. prim key)
- gebruikersnaamID (is in de query een JOIN met 'id' in de gebruikerstabel.
- naam
- beschrijving
- Etc...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= "SELECT u.id, u.gebruikersnaam, u.mailadres, u.plaats, t.beschrijving, t.naam
    FROM users u
      JOIN tickets t ON t.gebruikersID = u.gebruiker AND t.naam = '"
.$conn->real_escape_string($_GET['tickets'])."'
WHERE u.gebruikersnaam= '"
.$conn->real_escape_string($_GET['naam'])."'";
        $result = $conn->query($sql);
?>

Je moet er wel op letten dat er geen meerdere gebruikersnamen kunnen bestaan. Dus maak deze uniek met een UNIQUE in je database.
Gewijzigd op 23/06/2019 22:41:48 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:19:45
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

23/06/2019 23:46:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) NOT NULL,
  `gebruikersID` varchar(255) NOT NULL UNIQUE,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL,
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruiker` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` varchar(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

dan is dit de sql ?
Gewijzigd op 23/06/2019 23:48:02 door pascal klienstra
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/06/2019 00:20:01
Quote Anchor link
Uhm, als users.id en tickets.gebruikersID hetzelfde ding zouden moeten voorstellen zouden de kolomdefinities hetzelfde moeten zijn. Ook zou je dan (en dit kan ook enkel als de definities gelijk zijn) een foreign key op tickets.gebruikersID moeten aanmaken. En tickets.id zou ook een primaire sleutel (met auto increment) moeten zijn?

Wat zou in tickets.ticket_dag moeten staan? Is dit niet afleidbaar uit ticket_datum?

Overigens als waarden niet negatief zijn zou je hier unsigned bij moeten zetten, anders gooi je effectief de helft van het waardenbereik weg.

Wat staat er in users.vrienden? Zou dit niet een aparte koppeltabel moeten zijn waarbij je twee verschillende users aan elkaar knoopt?

Misschien heeft dit ontwerp nog wat iteraties nodig :p.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 01:00:42
Quote Anchor link
en hoe zou ik dat moeten doen ? want de id moet het zelfde zijn dus gebruiker maakt advertentie lowlands
gebruiker is 5 dus moet bij table tickets zelfde gebruikersid hebben als van users begrijp ik ? zou je misschien me er mee kunnen helpen een example laten zien ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 01:31:44
Quote Anchor link
Vanwaar de prefix 'tickets' in de veldnamen van je tabel 'tickets'.

En zorg ook even dat het id van de ticket-tabel Primairy Key en auto-increment is. Je wilt immers altijd een automatisch id-nummer genereren bij het aanmaken.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 01:38:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruikersID` varchar(255) NOT NULL UNIQUE,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL,
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruiker` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` varchar(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;  



zo ?

en hoe is de sql query dan als ik een advertentie maak ik weet dat je dat doet met update zou je een example kunnen geven zodat ik verder kan en dat die de id wel pakt van user naar tickets
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 01:41:28
Quote Anchor link
Een record aanmaken doe je met INSERT, aanpassen met UPDATE.

(PS: Gebruik a.u.b interpuncties in je berichten hier. Dat maakt het wat beter leesbaar.)
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 01:46:12
Quote Anchor link
oke maar hoe krijg ik nou het zelfde id van de gebruiker in de ticket

zodat tickets
wel meer gebruikers tickets aan kunt maken als je me daar nog mee kunt helpen dan weet ik genoeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 01:51:49
Quote Anchor link
Waar komt het ID-nummer vandaan? Ik neem aan dat als iemand inlogt, dat er ergens wordt opgeslagen dat die ingelogd is. Bijvoorbeeld in een sessie.

Dus vertel eens wat meer over structuur en de workflow van je script.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 02:27:44
Quote Anchor link
ik wil zeg maar gewoon in een input html gebruiker de naam invullen zeg maar en die de id weer leest naar tickets ik heb geen session en ook geen inlog
Gewijzigd op 24/06/2019 02:38:23 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 08:41:49
Quote Anchor link
Heb je mijn query al kunnen testen?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 11:41:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  

CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruikersID` varchar(255) NOT NULL UNIQUE,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL,
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruiker` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` varchar(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

is deze sql goed ? ik ga nu die query testen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 11:51:56
Quote Anchor link
- Het gebruikersID-veld zou ik in een INT gieten
- Wat is volgens jouw het nut van de 'ticket_'-prefix'es, odmat je al weet dat die velden in de ticket-tabel zitten. het maakt niet uit, maar het is wel opmerkelijk.
- Wat is ticket_dag voor veld? Kan je dat niet uit de datum extraheren?
- De prijs kan je beter in een DECIMAL(4,2) gieten. Want wat als de prijs nu 14,99 is? Daar kan INT niet mee overweg.
- Persoonlijk zou ik in de user-tabel de veldnaam gebruiker aanpassen naar naam of iets in die trant. Je beschrijft immers al gebruikers. Goede naamgeving is zeer belangrijk.
- Wat omschrijft het vrienden-veld?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 12:02:30
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruikersID` varchar(255) NOT NULL INT,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL DECIMAL(4,2),
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `naam` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` varchar(255) NOT NULL
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=latin1;  


gebruikersid veranderen
ticket_dag geeft aan dat het bijvoorbeeld zaterdag is
user tabel naam heb ik veranderd in naam
het vrienden veld geeft alleen de cijfers aan hoeveel vrienden die heeft
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 12:14:04
Quote Anchor link
Als je de datum aanpast, moet je nu ook de dag handmatig aanpassen. Dat lijkt mij erg overbodig en foutgevoelig.

De dag kan je prima in je query extraheren via DATE_FORMAT in je SQL-query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT("2019-06-28", "%W");

(mogelijk moet je met locales in de weer om het Nederlands te krijgen)

Ook je vrienden zijn aantallen, dus een INT zou ook prima hierbij passen. Vooral als je ooit nog eens iets wilt optellen.
Gewijzigd op 24/06/2019 12:14:44 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

24/06/2019 12:37:01
Quote Anchor link
oke top ma als ik een nieuwe maak met adver.php
input tekst vield
gebruiker: gebruiker invullen
titel
header_img
prijs

hoe sla ik de gebruikersid op van de id van table gebruiker naam dat die wel overeenkomt ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/06/2019 12:42:07
Quote Anchor link
Die moet als het goed is uit de query komen, en kan je toepassen op je opvolgende INSERT / UPDATE query.
Gewijzigd op 24/06/2019 12:56:04 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/06/2019 14:43:37
Quote Anchor link
Indien een beheerder de tickets koppelt aan een gebruiker dan selecteert 'ie deze uit een dropdown-tabel.
Indien de gebruikers op een of andere manier zelf tickets kunnen kopppelen (bijvoorbeeld door aanschaf ofzo) dan ligt het gebruikers-id al vast.
In beide gevallen zal dit in een soort van afgeschermd deel van de website moeten gebeuren, tenzij je rechtstreeks in de database werkt via PHPMyAdmin ofzo. Het beveiligen van dit soort functionaliteit is een complete studie op zich, vol met allerlei valkuilen.

Waarom gebruik je trouwens latin1? Misschien handiger om dit op zijn minst utf8 te laten zijn? Hoe is de character encoding van de rest van je website, dit zal toch ook UTF-8 zijn mag ik hopen, en niet ISO-8859-1 of equivalent?
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 00:36:48
Quote Anchor link
heb nou als volg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

 CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruikersID` int(11) NOT NULL,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL DECIMAL(4,2),
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `naam` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ik ga het testen nu ik laat van jullie weten als het gelukt is

Toevoeging op 25/06/2019 00:41:22:

Pascal klienstra op 25/06/2019 00:36:48:
heb nou als volg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

 CREATE TABLE `tickets` (
  `id` int(11) AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `gebruikersID` int(11) NOT NULL,
  `ticket_titel` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_header` varchar(1024) NOT NULL,
  `ticket_datum` date NOT NULL,
  `ticket_dag` varchar(255) NOT NULL,
  `ticket_plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `prijs` int(11) NOT NULL DECIMAL(4,2),
  `aantal` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

CREATE TABLE `users` (
  `id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
  `naam` varchar(255) NOT NULL,
  `plaats` varchar(255) NOT NULL,
  `avatar` varchar(1024) NOT NULL,
  `vrienden` int(11) NOT NULL,
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

ik ga het testen nu ik laat van jullie weten als het gelukt is

dit doe ik verkeerd enige idee ?
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;
Gewijzigd op 25/06/2019 00:38:15 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2019 00:50:48
Quote Anchor link
Wat lukt er niet aan?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.