hulp gezocht bij get methode

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/06/2019 01:45:38
Quote Anchor link
@pascal klienstra:

Doe eens een beetje moeite om fatsoenlijke zinnen te formuleren met hoofdletter, punten en komma's. We hoeven naast jouw code toch ook niet je zinnen te ontcijferen? Dat kan echt beter.
Gewijzigd op 26/06/2019 14:05:07 door Ozzie PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:10:55
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/06/2019 14:39:10
Quote Anchor link
Pascal klienstra op 25/06/2019 00:36:48:
dit doe ik verkeerd enige idee ?
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


Nee, het gaat direct daarvoor mis:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
  `vrienden` int(11) NOT NULL, <-- deze komma hoort hier niet
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;


De foutmelding luidde waarschijnlijk zoiets als "fout in SQL in de buurt van <codefragment>". Dan moet je ook in de buurt van dat codefragment gaan zoeken he :).
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 18:27:44
Quote Anchor link
Afbeelding

https://ibb.co/p05V2nS

Deze 2 tablen heb ik nu gemaakt,
ik vul deze get in ?naam=plato&?tickets=wildeburg
alleen krijg ik alleen van users de gegevens wel te zien, maar niet van de table tickets.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

<?php
    include_once("includes/config.php");

    if (isset($_GET['tickets']))
    {

        $naam = $_GET['naam'];
$ticket = $_GET['tickets'];
$sql = "SELECT u.id, u.naam, u.plaats, t.avatar, t.vrienden
    FROM users u
      JOIN tickets t ON t.gebruikersID = u.gebruiker AND t.naam = '"
.$conn->real_escape_string($_GET['tickets'])."'
WHERE u.gebruikersnaam= '"
.$conn->real_escape_string($_GET['naam'])."'";
        $result = $conn->query($sql);
        $result = $conn->query($ticket);
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {
              
            }

           ?>
Gewijzigd op 25/06/2019 18:31:07 door pascal klienstra
 
- SanThe -

- SanThe -

25/06/2019 18:36:15
Quote Anchor link
Pascal klienstra op 25/06/2019 18:27:44:
ik vul deze get in ?naam=plato&?tickets=wildeburg


Waarom die tweede vraagteken?
Die hoort daar niet lijkt mij.
Gewijzigd op 25/06/2019 18:36:45 door - SanThe -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 18:39:44
Quote Anchor link
dan werkt die nog steeds niet ??
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/06/2019 18:45:40
Quote Anchor link
Kijk eens naar regel 13 en 14 en vraag je af waarom je een query doet met de variabele uit regel 8.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2019 18:46:06
Quote Anchor link
Wat gebeurt er dan?

Edit:
Ah, nu zie ik al dat je loze query draait.
Gewijzigd op 25/06/2019 18:48:52 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

25/06/2019 18:51:26
Quote Anchor link
Maak eens fatsoenlijke foutafhandeling.

Volgen mij bestaan t.avatar, t.vrienden, u.gebruiker, t.naam en u.gebruikersnaam niet.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 18:52:06
Quote Anchor link
die hele data leest die niet af alleen van users

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61

<?php
    include_once("includes/config.php");

    if (isset($_GET['tickets']))
    {

        $naam = $_GET['naam'];
$ticket = $_GET['tickets'];
$sql = "SELECT u.id, u.naam, u.plaats, t.avatar, t.vrienden
    FROM users u
      JOIN tickets t ON t.gebruikersID = u.gebruiker AND t.naam = '"
.$conn->real_escape_string($_GET['tickets'])."'
WHERE u.gebruikersnaam= '"
.$conn->real_escape_string($_GET['naam'])."'";
        $result = $conn->query($sql);
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {
              
            }

           ?>


                                            
                        <div id="main-navigation-portal"><img src="/images/bm-wm-ver-white-blue.png" alt="Smiley face" height="110" width="150"> </div>
    
    
  
                                            
    
    <div class="content-header--back"><a href="/event/pinkpop-2019/saturday/0f423041-310a-4d8b-b4f8-6a8f26d5791e/1160027"><i class="icon-arrow-left-solid"></i></a></div>

        

<style>
* { padding:0;margin:0;}

.content-header {
    width:1900px;
    height:342px;
    background-image: url(<?php echo $row["ticket_header"]; ?>);
    background-repeat: no-repeat;
    }
</style>

<header class="content-header">  
   <div class="content-header--content">
        <h1><a href="/pinkpop">Pinkpop 2019</a></h1>

                    <h2>Zaterdag</h2>
        
                    <div class="content-header--info">
    <?php echo '<span class="date"><i class="icon-calendar"></i>'.$row["ticket_titel"].'</span><span class="location"><i class="icon-marker"></i>'; ?>
                 <a href="/location/megaland/174">Megaland</a>, <a href="/city/landgraaf/61">Landgraaf</a>, Nederland</span></div>
        
            
    </div>
</header>
      <?php
                    }
        else {
        }
    }

    ?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2019 18:55:36
Quote Anchor link
https://www.w3resource.com/php/function-reference/mysqli_error.php

En kijk eens naar het eerste codeblok.
Als je foutafhandeling toevoegt, dan vraag je in feite aan PHP of er wat is, en in dat geval direct aan MySQL wát er mis is.

Regel 7 en 8 kunnen wel weg.
Gewijzigd op 25/06/2019 19:05:06 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 21:03:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2

$sql = "SELECT u.id, u.naam, u.plaats, t.avatar, t.vrienden


moet het niet zo zijn ?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2

$sql = "SELECT id, naam, plaats, avatar, vrienden
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2019 21:05:54
Quote Anchor link
Nee. Het is onderdeel van een JOIN die de tabellen beschrijft.
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

25/06/2019 21:10:16
Quote Anchor link
dat is vreemd hij leest de get naam= wel ma get ticket= niet ik zal de error_report toevoegen een moment
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/06/2019 21:11:42
Quote Anchor link
Er is meer nodig dan alleen error_reporting.

Zie ook de link die ik eerder in de avond postte.

Toevoeging op 25/06/2019 21:16:43:

En ticket en tickets is een groot verschil ;-)
Gewijzigd op 25/06/2019 21:12:14 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

26/06/2019 01:21:41
Quote Anchor link
ik heb de https://www.w3resource.com/php/function-reference/mysqli_error.php toegevoegd aan me script krijg nu het volgende te zien
Errormessage: Unknown system variable 'a'

dit is de url profiless.php?naam=plato&?tickets=wildeburg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39

 
<?php
    include_once("includes/config.php");
    if (isset($_GET['tickets']))
    {

$sql = "SELECT u.id, u.naam, u.plaats, t.avatar, t.vrienden
    FROM users u
      JOIN tickets t ON t.gebruikersID = u.naam AND t.ticket_titel = '"
.$conn->real_escape_string($_GET['tickets'])."'
WHERE u.gebruikersnaam= '"
.$conn->real_escape_string($_GET['naam'])."'";
        $result = $conn->query($sql);
        if ($result->num_rows > 0) {
            
            if($row = $result->fetch_assoc()) {
              
            }

           ?>


                                            
                        <div id="main-navigation-portal"><img src="/images/bm-wm-ver-white-blue.png" alt="Smiley face" height="110" width="150"> </div>
    
    
  
                                            
    
    <div class="content-header--back"><a href="/event/pinkpop-2019/saturday/0f423041-310a-4d8b-b4f8-6a8f26d5791e/1160027"><i class="icon-arrow-left-solid"></i></a></div>

        

<style>
* { padding:0;margin:0;}

.content-header {
    width:1900px;
    height:342px;
    background-image: url(<?php echo $row["ticket_header"]; ?>);
    background-repeat: no-repeat;
    }
</style>


mijn sql is van
tickets ;

id
gebruikersID
ticket_titel
ticket_header
ticket_datum
ticket_dag
ticket_plaats
prijs
aantal

alleen geeft niks op de website weer geen ticket_header niks
Gewijzigd op 26/06/2019 01:39:14 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 01:38:48
Quote Anchor link
Wat doet dat vraagteken na de ampersand (&) ?
Verder zie ik geen mysqli_error in je code?
Echo ook eens $sql om je query te printen.
Gewijzigd op 26/06/2019 01:41:54 door - Ariën -
 
Pascal klienstra

pascal klienstra

26/06/2019 02:04:49
Quote Anchor link
mysqli error heb ik in de config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26

<?php
/*
*/
// connect to DB

$servername = "localhost";
$username = "";
$password = "";
$database = "";

// Create connection
$mysqli = new mysqli($servername, $username, $password, $database);

/* check connection */
if ($mysqli->connect_errno) {
    printf("Connect failed: %s\n", $mysqli->connect_error);
    exit();
}


if (!$mysqli->query("SET a=1")) {
    printf("Errormessage: %s\n", $mysqli->error);
}


/* close connection */
$mysqli->close();
?>


dat is om de get link uit te voeren wil die linkjes zo aan mensen geven profiless.php?naam=plato&?tickets=wildeburg

dit moet gewoon goed wezen toch ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8

 
$sql = "SELECT u.id, u.naam, u.plaats, t.avatar, t.vrienden
    FROM users u
      JOIN tickets t ON t.gebruikersID = u.naam AND t.ticket_titel = '".$conn->real_escape_string($_GET['tickets'])."'
WHERE u.gebruikersnaam= '".$conn->real_escape_string($_GET['naam'])."'";
        $result = $conn->query($sql);
        if ($result->num_rows > 0) {
de ticket_titel zo staat die in de table ook
Gewijzigd op 26/06/2019 02:07:45 door pascal klienstra
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/06/2019 08:42:38
Quote Anchor link
Om eerlijk te zeggen: Nee!

Als eerste klopt je URL niet. Eerst een ? en dan een & per opvolgende get-parameter.

En je foutafhandeling slaat ook nergens op. Ik raad ik aan om te begrijpen wat de code doet en NIET zomaar rücksichtloos iets van een andere site te kopiëren en plakken met de hoop dat het werkt. Je moet juist weten WAT die code doet.

Je moet je EIGEN queries natuurlijk voorzien van fouthandeling, en geen voorbeeld code kopiëren, die uiteraard een foute query gebruikt als demonstratie.

Ik vraag me eigenlijk af hoe bekend je met PHP bent, en of een basistutorial geen beter idee is. Anderzijds raad ik aan om de manual van PHP.net te lezen. Elke functie wordt er nauwkeurig beschreven.

Het is al eerder gezegd, en bij deze zeg ik het nog maar even een keer: Let even op je zinsopbouw. Gebruik leestekens om je problemen duidelijk te maken. Wij willen je je graag helpen, maar dat maak je voor ons lastiger als je een leestekenloze brei aan woorden achter elkaar rijgt. Dus neem in het vervolg even de moeite en lees je berichten even goed door.
Gewijzigd op 26/06/2019 12:29:23 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/06/2019 14:05:11
Quote Anchor link
Op regel 25 van config.php verbreek je de connectie met je database.

Het is dan niet langer mogelijk om queries uit te voeren, de connectie is immers weg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

26/06/2019 17:06:59
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 26/06/2019 14:05:11:
Op regel 25 van config.php verbreek je de connectie met je database.

Het is dan niet langer mogelijk om queries uit te voeren, de connectie is immers weg.

- Ariën - op 26/06/2019 08:42:38:
...

Ik raad ik aan om te begrijpen wat de code doet en NIET zomaar rücksichtloos iets van een andere site te kopiëren en plakken met de hoop dat het werkt. Je moet juist weten WAT die code doet.

...

Ik vraag me eigenlijk af hoe bekend je met PHP bent, en of een basistutorial geen beter idee is. Anderzijds raad ik aan om de manual van PHP.net te lezen. Elke functie wordt er nauwkeurig beschreven.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.