Hulp Gezocht Bij: PHP/XML | Write/Delte/DOM XML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Joey de Vries

Joey de Vries

10/02/2014 22:26:17
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik heb een handhe hulp nodig met XML/PHP.

Wat ik wil is een PHP script die kijkt of de USER_IP in de XML staat
zo niet voegt hij het toe en add hij 1 view in de database.

Alles lukt wel behalve hoe ik zo XML moet maken en een PHP die de XML checkt,
Zelf maak ik gebruik van Cron Jobs om elke uur de PHP Script uittevoeren want na een uur
moet de user weer verwijderd worden van de XML.

Kan iemand mij helpen?

Die is hoe de XML er zo beetje moet uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <server>
        <users>
            <ip></ip>
            <visit></visit>
        </users>
    </server>



** Adder:
* Je bezoekt te site.
* Er wordt geken of je IP in de XML staat.
* IP Erin: Geen actie | IP Er niet in: Voeg de user IP toe + Tijd

** Remover:
* Elke uur dot de cron job deze file runnen
* De file kijk welken IP's er langer dan 1 uur in staan die verwijderd hij
Gewijzigd op 10/02/2014 22:36:26 door Joey de Vries
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:12:25
 
Cake Masher

Cake Masher

10/02/2014 22:28:48
Quote Anchor link
Bedoelde je zo iets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

    $xmlstr
= '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><server><users><ip></ip><visit></visit></users></server>';


    
    $xml    = new SimpleXMLElement ($xmlstr);
    
    $ip        = $xml->server->users->ip;
    $visit    = $xml->server->users->visit;
    
        if (empty ($ip))
            $ip        = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        
        if (empty ($visit))
            $visit    = 1;
        else
            $visit    = $visit + 1;
    
    
    
    
    $newXML        = new SimpleXMLElement("<server></server>");
    
    $users        = $newXML->addChild ('users');
    
    $newIp        = $users->addChild ('ip', $ip);
    $ewVisit    = $users->addChild ('visit', $visit);
    
    
    Header ("Content-type: text/xml");
    
    echo $newXML->asXML ();
    
    
    
?>


Ik heb het veder niet getest, maar het is een schop in de goede richting denk ik.
Gewijzigd op 10/02/2014 22:43:04 door Cake Masher
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 22:35:06
Quote Anchor link
Zuu je een begrijpelijke titel voor dit topic willen invullen door je bericht te bewerken?
php/xml zegt niks over je probleem of vraag. Alvast bedankt!
 
Joey de Vries

Joey de Vries

10/02/2014 22:36:38
Quote Anchor link
- Aar - op 10/02/2014 22:35:06:
Zuu je een begrijpelijke titel voor dit topic willen invullen door je bericht te bewerken?
php/xml zegt niks over je probleem of vraag. Alvast bedankt!


Zo beter?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 22:37:52
Quote Anchor link
Ja, prima.
Gewijzigd op 10/02/2014 22:38:45 door - Ariën -
 
Joey de Vries

Joey de Vries

10/02/2014 22:39:23
Quote Anchor link
- Aar - op 10/02/2014 22:37:52:
Ja, maar geef liever je vraag aan i.p.v. een hulproep.


Sorry maar ik zit op aardig wat forums maar heb nog nooit gehad dat ik zo erg mijn titel moest aanpassen. Als je het nu niet goed vindt mag je het zelf doen ;) Ik ben namelijk uit inspiratie hoe ik het in mij titel moet zetten sorry!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/02/2014 22:41:28
Quote Anchor link
Mijn excuus, ik zag de rest van de titel niet in de tracker aan de linker kant. Het is nu wel goed zo, zoals je het hebt gedaan. Sorry voor de onduidelijkheid.

heb je al eens gekeken naar SimpleXML?
Gewijzigd op 10/02/2014 22:42:12 door - Ariën -
 
Joey de Vries

Joey de Vries

10/02/2014 22:42:39
Quote Anchor link
- Aar - op 10/02/2014 22:41:28:
Mijn excuus, ik zag de rest van de titel niet in de tracker aan de linker kant. Het is nu wel goed zo, zoals je het hebt gedaan. Sorry voor de onduidelijkheid.

heb je al eens gekeken naar SimpleXML?


Geen probleem, jij bent ook een mens denk ik :p dus een foutje kan gebeuren...

Toevoeging op 10/02/2014 22:48:39:

Cake Masher op 10/02/2014 22:28:48:
Bedoelde je zo iets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php

    $xmlstr
= '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><server><users><ip></ip><visit></visit></users></server>';


    
    $xml    = new SimpleXMLElement ($xmlstr);
    
    $ip        = $xml->server->users->ip;
    $visit    = $xml->server->users->visit;
    
        if (empty ($ip))
            $ip        = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        
        if (empty ($visit))
            $visit    = 1;
        else
            $visit    = $visit + 1;
    
    
    
    
    $newXML        = new SimpleXMLElement("<server></server>");
    
    $users        = $newXML->addChild ('users');
    
    $newIp        = $users->addChild ('ip', $ip);
    $ewVisit    = $users->addChild ('visit', $visit);
    
    
    Header ("Content-type: text/xml");
    
    echo $newXML->asXML ();
    
    
    
?>


Ik heb het veder niet getest, maar het is een schop in de goede richting denk ik.


Hier kom ik all een heel eind mee.

Aleen met visit moet ik de tijd/datum van het bezoek van de website hebben.
Zodat ik daaruit kom opmaken hoelang gelden hij er is geweest want na 1 uur krijg je er weer een view bij als je de pagina bezoekt!

Toevoeging op 11/02/2014 07:49:16:

- Aar - op 10/02/2014 22:41:28:
Mijn excuus, ik zag de rest van de titel niet in de tracker aan de linker kant. Het is nu wel goed zo, zoals je het hebt gedaan. Sorry voor de onduidelijkheid.

heb je al eens gekeken naar SimpleXML?



Met php kan ik goed overweg maar dat xml/php snap ik echt geen bal van.
Ja ik heb eens naar SimpleXML gekeken maar kom er niet uit :$
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.