hulp met een website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy de Wit

Roy de Wit

13/01/2016 13:57:21
Quote Anchor link
Als ik op deze website bijvoorbeeld boven in het woord 'view cart' wil veranderen in 'winkelwagen' Wie kan mij vertellen in welk bestand ik moet zijn en hoe ik dat kan aanpassen?

url website: http://goo.gl/8A0cbT

groetjes
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 04:12:34
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/01/2016 14:12:57
Quote Anchor link
Bij OpenCart staan deze strings in één apart taalbestand per view.
Die voor de cart in het Engels (en-GB) vind je onder:

opencart / upload / catalog / language / en-gb / common / cart.php

Voor het Nederlands (nl-NL) moet je een vergelijkbaar bestand vinden of aanmaken op hetzelfde niveau onder:

opencart / upload / catalog / language / nl-nl /

Wat verder altijd wel handig is: gebruik een editor zoals Notepad++ die naar strings kan zoeken in alle PHP-bestanden in een bepaalde directory inclusief subdirectory's.
 
Roy de Wit

Roy de Wit

13/01/2016 14:21:53
Quote Anchor link
Maar hij staat ergens anders, want er is een theme geinstalleerd.

Toevoeging op 13/01/2016 14:29:46:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php if($this->registry->has('theme_options') == true) {
$theme_options = $this->registry->get('theme_options');
$config = $this->registry->get('config'); ?>

<!-- Cart block -->
<div id="cart">
    <div class="cart-heading dropdown-toogle" data-hover="dropdown" data-toggle="dropdown">
        
        <span><p style="float: left;margin:0; margin-right: 30px;" class="hidden-sm hidden-md"><?php if($theme_options->get( 'mycart_text', $config->get( 'config_language_id' ) ) != '') { echo html_entity_decode($theme_options->get( 'mycart_text', $config->get( 'config_language_id' ) )); } else { echo 'View Cart'; } ?></p> <span id="cart-total" style="float: right;"><?php echo $text_items; ?></span></span>
        
    </div>
    <div class="dropdown-menu" id="cart_content"><div id="cart_content_ajax">
        <?php if ($products || $vouchers) { ?>
        <div class="mini-cart-info">
            <table>
                <?php foreach ($products as $product) { ?>
                <tr>
                    <td class="image">
                        <?php if ($product['thumb']) { ?>
                        <a href="<?php echo $product['href']; ?>"><img src="<?php echo $product['thumb']; ?>" alt="<?php echo $product['name']; ?>" title="<?php echo $product['name']; ?>" /></a>
                        <?php } ?>
                    </td>
                    <td class="name">
                        <a href="<?php echo $product['href']; ?>"><?php echo $product['name']; ?></a>
                        <div>


                            <?php foreach ($product['option'] as $option) { ?>
                            - <small><?php echo $option['name']; ?> <?php echo $option['value']; ?></small><br />
                            <?php } ?>


                            <?php if ($product['recurring']): ?>
                            - <small><?php echo $text_payment_profile ?> <?php echo $product['profile']; ?></small><br />
                            <?php endif; ?>


                        </div>
                    </td>
                    <td class="quantity">x&nbsp;<?php echo $product['quantity']; ?></td>
                    <td class="total"><?php echo $product['total']; ?></td>
                    <td class="remove"><a href="javascript:;" onclick="cart.remove('<?php echo $product['cart_id']; ?>');" title="<?php echo $button_remove; ?>"><img src="catalog/view/theme/<?php echo $config->get('config_template');?>/image/tg-remove.png" alt="<?php echo $button_remove; ?>" title="<?php echo $button_remove; ?>"/></a></td>
                </tr>
                <?php } ?>
                <?php foreach ($vouchers as $voucher) { ?>
                <tr>
                    <td class="image"></td>
                    <td class="name"><?php echo $voucher['description']; ?></td>
                    <td class="quantity">x&nbsp;1</td>
                    <td class="total"><?php echo $voucher['amount']; ?></td>
                    <td class="remove"><img src="catalog/view/theme/<?php echo $config->get('config_template');?>/image/tg-remove.png" alt="<?php echo $button_remove; ?>" title="<?php echo $button_remove; ?>" onclick="(getURLVar('route') == 'checkout/cart' || getURLVar('route') == 'checkout/checkout') ? location = 'index.php?route=checkout/cart&remove=<?php echo $voucher['key']; ?>' : $('#cart').load('index.php?route=module/cart&remove=<?php echo $voucher['key']; ?>' + ' #cart > *');" /></td>
                </tr>
                <?php } ?>
            </table>
        </div>
        <div class="mini-cart-total">
            <table>
                <?php foreach ($totals as $total) { ?>
                <tr>
                    <td class="right"><b><?php echo $total['title']; ?>:</b></td>
                    <td class="right"><?php echo $total['text']; ?></td>
                </tr>
                <?php } ?>
            </table>
        </div>
        <div class="checkout">
            <a href="<?php echo $cart; ?>" class="button"><?php echo $text_cart; ?></a>
            <a href="<?php echo $checkout; ?>" class="button"><?php echo $text_checkout; ?></a>
        </div>
        <?php } else { ?>
        <div class="empty"><?php echo $text_empty; ?></div>
        <?php } ?>
    </div></div>

<?php } ?>



Dit is de cart.tpl van het geinstalleerde Theme, maar hij haalt de taal ergens op maar deze veranderd die niet goed.
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 13/01/2016 15:17:42 door - Ariën -
 
L deB

L deB

13/01/2016 14:40:19
Quote Anchor link
Opgelost zie ik?
 
Roy de Wit

Roy de Wit

13/01/2016 14:54:49
Quote Anchor link
Ja het is opgelost, maar waar kan ik dan de taal veranderen van "add to cart" als je over een product gaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2016 15:24:50
Quote Anchor link
Ik ben zelf geen Opencart gebruiker, maar heb je al op die tekst gezocht met je editor?
 
Roy de Wit

Roy de Wit

13/01/2016 15:28:47
Quote Anchor link
Ja, kan het nergens vinden
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/01/2016 16:50:13
Quote Anchor link
Dan zit de vertaling mogelijk in je database, deze moet ergens vandaan komen eh?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.