hulp met php en jquery nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky Hilgers

Nicky Hilgers

16/10/2014 17:09:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nieuw op dit forum, maar ik heb hulp nodig omdat de leraren niet willen helpen met dit probleem.
Ik moet voor mijn stage opdrachten maken die ik nog nooit heb gehad, namelijk de PREG_MATCH_ALL en JQUERY.
dit is het:
Ook zouden we graag willen zien of jij de PREG_MATCH_ALL functie van PHP
begrijpt.
We willen graag dat je uit een zin alle worden tussen de hashtags uit de
tekst haalt.

De zin:

Ik ben #Nicky# ik werk bij de #McDonald's# en ik bak daar de #kip nuggets#
en de #kip burgers# en morgen heb ik een #training#.

Dus je krijgt uiteindelijk een array terug die alle woorden tussen de hekjes
pakt. In dit geval: #Nicky# #McDonald's# etc.

JQUERY

We willen ook graag dat je een HTML pagina maakt met het volgende:

1 text input veld enabled
1 text input veld disabled
1 button

En dan met JQUERY er voor gaat zorgen dat zodra je veld 1 invult en op de
button klikt dat input veld 2 gevuld word met de waarde van input veld 1

De zin is door het bedrijf bedacht.

Alvast bedankt voor alle hulp.

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:07:39
 
- SanThe -

- SanThe -

16/10/2014 17:24:57
Quote Anchor link
En wat wil je nou precies weten?
 
Henk de Vriep

Henk de Vriep

16/10/2014 17:31:48
Quote Anchor link
Wat heb je tot nu toe op papier staan? Wil niet lullig doen maar een forum is er niet om je huiswerk opdrachten te doen, hier leer je ook niks van. Zoek documentatie op over deze 2 dingen en ga prutsen. Maak wat en als het niet werkt post je de broncode hier en dan zijn er genoeg die je verder kunnen helpen :)
 
Nicky Hilgers

Nicky Hilgers

16/10/2014 20:02:18
Quote Anchor link
Ik sta al een week aan de leraar te vragen voor hulp om hoe je begint, maar hij wil het niet uitleggen.
Het is niet dat jullie het maken, maar het een beetje uitleggen hoe zoiets werkt.
Dus met voorbeelden zonder de opdracht daadwerkelijk te maken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/10/2014 20:05:11
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar http://php.net/preg_match_all ?
 
Peter K

Peter K

16/10/2014 20:07:56
Quote Anchor link
Je kunt al veel terugvinden op php.net over PREG_MATCH_ALL: http://php.net/manual/en/function.preg-match-all.php

Het andere stuk zul je moeten afhandelen met javascript/jquery.
Je kunt op de <input type="button"> een javascript zetten met een functie, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="button" onClick="enable_field2();">


In een script stuk zul je dan met javascript/jquery nog de functie moeten maken en vullen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function enable_field2()
{
// Code
}
</script>


Hier moet je toch wel al mee van start kunnen.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

16/10/2014 21:03:02
Quote Anchor link
Om heel eerlijk te zijn maak je op mij een erg luie en weinig initiatief tonende indruk. Dit motiveert zeker niet om jouw huiswerk te gaan maken.

Toen ik op school zat had ik geen andere mogelijkheid dan op mijn fietsje te stappen en naar de gemeentelijke bibliotheek te gaan en daar de antwoorden op te zoeken. Nee, internet had niemand nog van gehoord, het bestond ook nog niet.

Tegenwoordig heb je door middel van internet werkelijke alle antwoorden in huis en jij verlangt dat je alles op een presenteerblaadje krijgt, dat anderen alle antwoorden aanleveren zonder dat je zelf ook maar enige moeite doet om een antwoord te vinden. Heel erg zwak om het probleem dan bij je leraren neer te leggen.

Ik weet heel erg zeker dat ik binnen 5 minuten tenminste 100 voorbeelden kan vinden betreffende het gebruik van PREG_MATCH.
 
Nicky Hilgers

Nicky Hilgers

16/10/2014 22:42:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$subject
= "Ik ben #Nicky# ik werk bij de #McDonald's# en ik bak daar de #kip nuggets#
en de #kip burgers# en morgen heb ik een #training#."
;
$pattern = '/^#/';
preg_match($pattern, substr($subject,5), $matches, PREG_OFFSET_CAPTURE);
print_r($matches);
?>


zelf heb ik nu dit, maar hij laat dit zien: Array ( ).
Moet hij geen # # laten zien?
ik probeer het te leren.
 

16/10/2014 23:34:04
Quote Anchor link
Ben zelf ook nog geen pro met regex maar het werkt wel zo te zien :D

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$subject
= "Ik ben #Nicky# ik werk bij de #McDonalds# en ik bak daar de #kip nuggets#
en de #kip burgers# en morgen heb ik een #training#."
;
$match = preg_match_all('/#+([a-zA-Z0-9 ])+#/', $subject, $matches, PREG_PATTERN_ORDER);

echo '<pre>';
print_r($matches[0]);
echo '</pre>';
?>
Gewijzigd op 16/10/2014 23:36:54 door
 
Tim S

Tim S

17/10/2014 00:59:52
Quote Anchor link
op deze site kan je makkelijk regexen totdat je het goed hebt ;)
http://www.phpliveregex.com/p/7uj

En onderin staan de meeste mogelijkheden redelijk goed uitgelegd.
Gewijzigd op 17/10/2014 01:00:58 door Tim S
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2014 01:14:31
Quote Anchor link
En hier kan je reg-ex'en ontleden:
http://rick.measham.id.au/paste/explain.pl
 

17/10/2014 10:45:08
Quote Anchor link
Dit is waar ik het mee hebt gemaakt.
Wordt live geupdate + comments kan je zien en de output
http://www.regexr.com/
 
Nicky Hilgers

Nicky Hilgers

17/10/2014 11:18:01
Quote Anchor link
dat is een hele goede site, bedankt, sorry dat ik mijn vraag niet zo goed stelde, zodat het leek of jullie het deden, maar ik zocht een hulp site om het te begrijpen zoals de sites die jullie stuurden.
bedankt.
 
Toy Mendes

toy Mendes

17/10/2014 14:23:53
Quote Anchor link
mysql_query() expects parameter 2 to be resource

hello ik ben toy deze is mij problem
here is de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
<?php
    // This file is the place to store all basic functions

    function mysql_prep( $value ) {
        $magic_quotes_active = get_magic_quotes_gpc();
        $new_enough_php = function_exists( "mysql_real_escape_string" ); // i.e. PHP >= v4.3.0
        if( $new_enough_php ) { // PHP v4.3.0 or higher
            // undo any magic quote effects so mysql_real_escape_string can do the work

            if( $magic_quotes_active ) { $value = stripslashes( $value ); }
            $value = mysql_real_escape_string( $value );
        }
else { // before PHP v4.3.0
            // if magic quotes aren't already on then add slashes manually

            if( !$magic_quotes_active ) { $value = addslashes( $value ); }
            // if magic quotes are active, then the slashes already exist
        }
        return $value;
    }

    function
redirect_to( $location = NULL ) {
        if ($location != NULL) {
            header("Location: {$location}");
            exit;
        }
    }

    function
confirm_query($result_set) {
        if (!$result_set) {
            die("Database query failed: " . mysql_error());
        }
    }
    
    function
get_all_subjects() {
        global $connection;
        $query = "SELECT *
                FROM subjects
                ORDER BY position ASC"
;
        $subject_set = mysql_query($query, $connection);
        confirm_query($subject_set);
        return $subject_set;
    }
    
    function
get_pages_for_subject($subject_id) {
        global $connection;
        $query = "SELECT *
                FROM pages
                WHERE subject_id = {$subject_id}
                ORDER BY position ASC"
;
        $page_set = mysql_query($query, $connection);
        confirm_query($page_set);
        return $page_set;
    }
    
    function
get_subject_by_id($subject_id) {
        global $connection;
        $query = "SELECT * ";
        $query .= "FROM subjects ";
        $query .= "WHERE id=" . $subject_id ." ";
        $query .= "LIMIT 1";
        $result_set = mysql_query($query, $connection);
        confirm_query($result_set);
        // REMEMBER:
        // if no rows are returned, fetch_array will return false

        if ($subject = mysql_fetch_array($result_set)) {
            return $subject;
        }
else {
            return NULL;
        }
    }

    function
get_page_by_id($page_id) {
        global $connection;
        $query = "SELECT * ";
        $query .= "FROM pages ";
        $query .= "WHERE id=" . $page_id ." ";
        $query .= "LIMIT 1";
        $result_set = mysql_query($query, $connection);
        confirm_query($result_set);
        // REMEMBER:
        // if no rows are returned, fetch_array will return false

        if ($page = mysql_fetch_array($result_set)) {
            return $page;
        }
else {
            return NULL;
        }
    }

    function
find_selected_page() {
        global $sel_subject;
        global $sel_page;
        if (isset($_GET['subj'])) {
            $sel_subject = get_subject_by_id($_GET['subj']);
            $sel_page = NULL;
        }
elseif (isset($_GET['page'])) {
            $sel_subject = NULL;
            $sel_page = get_page_by_id($_GET['page']);
        }
else {
            $sel_subject = NULL;
            $sel_page = NULL;
        }
    }

    function
navigation($sel_subject, $sel_page) {
        $output = "<ul class=\"subjects\">";
        $subject_set = get_all_subjects();
        while ($subject = mysql_fetch_array($subject_set)) {
            $output .= "<li";
            if ($subject["id"] == $sel_subject['id']) { $output .= " class=\"selected\""; }
            $output .= "><a href=\"edit_subject.php?subj=" . urlencode($subject["id"]) .
                "\">{$subject["menu_name"]}</a></li>";
            $page_set = get_pages_for_subject($subject["id"]);
            $output .= "<ul class=\"pages\">";
            while ($page = mysql_fetch_array($page_set)) {
                $output .= "<li";
                if ($page["id"] == $sel_page['id']) { $output .= " class=\"selected\""; }
                $output .= "><a href=\"content.php?page=" . urlencode($page["id"]) .
                    "\">{$page["menu_name"]}</a></li>";
            }

            $output .= "</ul>";
        }

        $output .= "</ul>";
        return $output;
    }


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2014 14:26:12
Quote Anchor link
Toy, Dan raad ik aan om een ander topic aan te maken i.p.v. een topic van iemand anders ervoor te kapen. Lees ook even je PM met meer duidelijkheid.
Gewijzigd op 17/10/2014 14:46:54 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.