Hulp met Zend Framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

01/08/2011 15:28:11
Quote Anchor link
Ik zit een beetje vast met Zend Framework. Hieronder zie je een afbeelding van mijn werk. Het zou in princiepen moeten werken, maar helaas geeft hij een error. Kan iemand helpen?

De error die ik terug krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (error)' in /home/allard/domains/.../public_html/library/Zend/Controller/Dispatcher/Standard.php:248 Stack trace: #0 /home/allard/domains
/.../public_html/library/Zend/Controller/Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 /home/allard/domains/.../public_html
/index.php(19): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 {main} thrown in /home/allard/domains/.../public_html/library/Zend/Controller/Dispatcher/Standard.php on line 248


Mijn index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
//full error reporting
error_reporting(E_ALL);

set_include_path( '.' . PATH_SEPARATOR . './library/' .
PATH_SEPARATOR . get_include_path() );

//include zend loader
include_once('Zend/Loader.php');

//load the classes
Zend_Loader::loadClass('Zend_Controller_Front');

//configure the front controller
$controller = Zend_Controller_Front::getInstance();
$controller->setControllerDirectory('./application/controllers');

//run the conroller
$controller->dispatch();

//show te renderer
$controller->setParam('noViewRenderer' , true);
?>


Mijn IndexController.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class IndexController extends Zend_Controller_Action
{
    public function indexAction()
    {

        echo "Dit is de indexAction.";
    }

    
    public function infoAction()
    {

        echo "Dit is de infoAction.";
    }
}
Gewijzigd op 01/08/2011 15:43:25 door
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 22:21:42
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2011 15:35:42
Quote Anchor link
Kan je de relevante code ook in dit topic tonen, want straks doet je image het niet meer en is dit topic hopeloos geworden.
 

01/08/2011 15:39:16
Quote Anchor link
Oke, ik heb de aanpassingen doorgevoerd. Nu graag nog een oplossing.

Edit:
Ik heb weer een andere error. De bovenstaande is al weer weg. Deze is wel wat korter, maar weet iemand de oorzaak? En misschien ook een oplossing?

De error die ik terug krijg:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Class 'Zend_Controller_Action' not found in /home/allard/domains/.../public_html/application/controllers/IndexController.php on line 2


IndexController.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
class IndexController extends Zend_Controller_Action
{
    public function indexAction()
    {

        echo "Dit is de indexAction.";
    }

    
    public function infoAction()
    {

        echo "Dit is de infoAction.";
    }
}
Gewijzigd op 01/08/2011 20:20:29 door
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/08/2011 20:29:27
Quote Anchor link
Welke versie ZF gebruik je? Want ik kan je sterk de laatste release aanraden met de Zend_Application class.
 

01/08/2011 22:55:00
Quote Anchor link
Ik gebruik de meest recente versie. Wel gebruik ik de minimal versie. Kun je me misschien verder helpen?
 
The Force

The Force

01/08/2011 23:00:18
 

02/08/2011 13:04:41
Quote Anchor link
Oke, dank je. Maar helaas werkt het nog niet. Kan iemand helpen?

Edit:
Ik heb hem al werkend gekregen, toch bedankt allemaal. Tip, het lukte me met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
// load the classes
Zend_Loader::loadClass('Zend_Controller_Front');
Zend_Loader::loadClass('Zend_Loader_Autoloader');

// set up autoloader instance
$autoloader = Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
$autoloader->registerNamespace('Zend_');
Gewijzigd op 02/08/2011 17:51:39 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.