Hulp nodig bij een simpel probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Burak Speedy

Burak Speedy

07/10/2012 21:12:21
Quote Anchor link
Hallo,

Ben vandaag bezig met een script alleen :) ik kom tegen iets aan waar ik niet meer uit kom:)

Kan misschien iemand mij helpen?

Ik wil een li class met 2 kleuren omwisselen per onderwerp alleen ik weet niet wat ik fout doe.

Graag voor meer info. een prive bericht dan kan je je de link laten zien..

dit is mijn script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?
                $sql
    = "SELECT topicid FROM reply ORDER BY id DESC";
                $query     = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
                $topics    = "";
                
                
                while($reply = mysql_fetch_assoc($query))
                {

                    $needle = "-".$reply['topicid']."-";
                    
                    if(!preg_match($needle, $topics))
                    {

                        $topics .= $needle;                
                        $sql    = "SELECT id, titel, aantal_replys FROM topic WHERE id = ".$reply['topicid'];
                        $queryx    = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
                        $topic    = mysql_fetch_assoc($queryx);
                        
                    if ( $i == 0 ){
                        echo "<li><a href=\"forumbericht.php?tid=".$topic['id']."\">".inkorten(trim(ucfirst(stripslashes($topic['titel']))), 50)."</a><span class=\"float_right\"> (".$topic['aantal_replys'].")</span></li>";
                
    }
else if( $i == 10 ){
                        
                        echo "<li class=\"beige\"><a href=\"forumbericht.php?tid=".$topic['id']."\">".inkorten(trim(ucfirst(stripslashes($topic['titel']))), 50)."</a> <span class=\"float_right\">(".$topic['aantal_replys'].")</span></li>";
    }
                
                        
                    }
                }

            ?>
Gewijzigd op 07/10/2012 21:12:53 door Burak Speedy
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:23:31
 
Roel -

Roel -

07/10/2012 21:20:04
Quote Anchor link
Je zit denk ik in de war met lussen.
Je hebt een for-lus die je vooraf moet definiëren met bijvoorbeeld $i.

Die heb je nu nergens aangemaakt omdat je een while-lus gebruikt.
Wellicht dat je hier wat aan hebt: Om en Om Kleuren

Succes!
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

07/10/2012 21:24:49
Quote Anchor link
} else if( $i == 10 ){

bedoel je niet elseif?
 
Burak Speedy

Burak Speedy

07/10/2012 21:31:19
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?
                $sql
    = "SELECT topicid FROM reply ORDER BY id DESC";
                $query     = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
                $topics    = "";
                
                $i = 0;
                while($reply = mysql_fetch_assoc($query))
                {

                    $needle = "-".$reply['topicid']."-";
                    
                    if(!preg_match($needle, $topics))
                    {

                        $topics .= $needle;                
                        $sql    = "SELECT id, titel, aantal_replys FROM topic WHERE id = ".$reply['topicid'];
                        $queryx    = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
                        $topic    = mysql_fetch_assoc($queryx);
                        
                        echo "<li><a href=\"forumbericht.php?tid=".$topic['id']."\">".inkorten(trim(ucfirst(stripslashes($topic['titel']))), 50)."</a> (".$topic['aantal_replys'].")</li>";
                    }
elseif{
    
                        
                        echo "<li class=\"beige\"><a href=\"forumbericht.php?tid=".$topic['id']."\">".inkorten(trim(ucfirst(stripslashes($topic['titel']))), 50)."</a> (".$topic['aantal_replys'].")</li>";
                        
                        $i++;
                        if($i == 10)
                        {

                            break;
                        }
                    }
                }

            ?>


wat is hier dan fout??
Gewijzigd op 07/10/2012 21:31:54 door Burak Speedy
 
- SanThe -

- SanThe -

08/10/2012 09:15:07
 
Remco nvt

Remco nvt

08/10/2012 09:24:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
for($i=0;$i<10;$i++)
{
  if($i % 2)
  {
   // I'm in an even row
  }else{
   // I'm in an odd row
  }
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.