Hulp nodig bij een (simpel) script met SMS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

N Granaio

N Granaio

28/12/2010 01:54:14
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb ten eerste 0,01 verstand van PHP. Ik ken alleen echt de basis der basisheden, dus excuses daarvoor.

Ik wil een, mij lijkend, simpel script opzetten dat als volgt gaat:

Op de website staat een numeriek getal (0,00).
Zodra een SMS wordt verzonden, zal het SMS-systeem een URL aanvragen. Die aanvraag zorgt ervoor dat het numerieke getal (0,00) op de website met een x aantal omhoog gaat.

Ik hoop dat het een beetje duidelijk is.
Hoe krijg ik dit het beste voor elkaar?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:13:34
 
- Mark -

- Mark -

28/12/2010 09:27:45
Quote Anchor link
Die 0,00 staat in een database of waar hebben we het over?
 
Aad B

Aad B

28/12/2010 11:24:12
Quote Anchor link
Ik heb net een SMS verzonden maar ik zie verder geen URL aanvraag verschijnen?
Waar gaat dit over?? Wat doet het php programma en gaat er fout, foutmeldingen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

28/12/2010 11:29:56
Quote Anchor link
een betaalsysteem bedoelje

met een saldo

heb je 0,00 saldo moet je opwaarderen

sms je word het 1,30 saldo


is dit wat je bedoeld?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2010 11:46:20
Quote Anchor link
Moet je wel een float gebruiken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/12/2010 11:59:17
Quote Anchor link
Als het een betaalsysteem is, zorg dan vooral dat het systeem goed in mekaar steekt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2010 12:01:10
Quote Anchor link
....
Met name met roll-backs als een betaling niet goed kan worden uitgevoerd.
 
N Granaio

N Granaio

28/12/2010 13:51:46
Quote Anchor link
Nou, het zit zo.

De numerieke waarde (0,00) is de prijs van een product.
Zodra de URL wordt aangevraagd door het SMS-systeem
wordt die waarde verhoogd met bijvoorbeeld 0,01.

Het werkt als een soort veiling.
 
Aad B

Aad B

28/12/2010 13:57:25
Quote Anchor link
welk url ??
Heb je enig idee, hoe werkt de koppeling van het verzenden van een sms en een url?
Bijvoorbeeld ik stuur via SMS OKEE naar 9999 en dan?
Gewijzigd op 28/12/2010 13:59:32 door Aad B
 
N Granaio

N Granaio

28/12/2010 17:31:01
Quote Anchor link
Ik zal het SMS-systeem uitleggen:

- Iemand stuurt een sms naar een bepaald nummer.
- Het SMS-systeem roept een URL aan op mijn server d.m.v. een HTTP GET.

Voorbeeld URL:
http//mijnsite.nl/smshandler.php?SendTo=31612345678&Message=SIMPEL+SCRIPT+MET+SMS&ShortCode=5555& MO_MessageId=534048699&operator=02F480&MO_ShortKey=SIMPEL+SCRIPT

Hierbij zijn de vetgedrukte variabelen.
Gewijzigd op 28/12/2010 17:44:57 door N Granaio
 
Mike Smit

Mike Smit

28/12/2010 17:43:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    
    if(isset($_GET['update']))
    {

    
        $query = mysql_query("UPDATE berichten SET aantal = aantal + 1", $connectie) or die(mysql_error());
        
    }

    
?>


Zo iets dergelijks?
Gewijzigd op 28/12/2010 17:43:29 door Mike Smit
 
N Granaio

N Granaio

28/12/2010 17:44:06
Quote Anchor link
Mike Smit op 28/12/2010 17:43:07:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    
    if(isset($_GET['update']))
    {

    
        $query = mysql_query("UPDATE berichten SET aantal = aantal + 1", $connectie) or die(mysql_error());
        
    }

    
?>


Zo iets dergelijks?


Sorry, ik ben een 100% nono. Een beetje uitleg a.u.b.?
B.v.d.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

28/12/2010 17:46:21
Quote Anchor link
@mike
leg het hem dan goed uit ipv or die te gebruiken
waar haal je al die variabelen vandaan als je niet weet waar het over gaat

@n granaio
als je het nou heel specifiek uitlegd kunnen wij je helpen graag met details
als je zelf geen php kan scripten moet je het gaan leren

gebruik sites als php.net om te leren
wij kunnen je alleen maar helpen
Gewijzigd op 28/12/2010 17:48:22 door Jordi Kroon
 
Mike Smit

Mike Smit

28/12/2010 17:49:52
Quote Anchor link
Je zegt zelf gebruik te maken van een programma dat de mogelijkheid bied om bepaalde gegevens mee te verzenden naar een webpagina. Hetgeen jij moet doen is een script schrijven dat de gegevens welk jou programma verzend opvangt en verwerkt.

Hiervoor heb je nodig een MySQL server en PHP basis kennis.



Toevoeging op 28/12/2010 17:51:45:

Jordi kroon op 28/12/2010 17:46:21:
@mike
leg het hem dan goed uit ipv or die te gebruiken
waar haal je al die variabelen vandaan als je niet weet waar het over gaat


Het was enkel een voorbeeld bij deze een wijziging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    
    if(isset($_GET['update']) && $_GET['update'] == true)
    {

    
        $query = "UPDATE berichten SET aantal = aantal + 1";
        $result = mysql_query($query, $connectie);
            
        if($result)
        {

        
            echo 'Gelukt.';
        
        }

        else
        {
        
            echo 'Er is een fout opgetreden.';
        
        }
        
    }

    
?>


Wanneer je nu de pagina update.php?update=true gaat zal het script automatische de database gaan updaten.

Ik begrijp natuurlijk wat je bedoelt en dat je meerdere $_GET waardes mee wilt geven dit zal er dus ongeveer zo uitzien: update.php?update=true&id=1&aantal=1. Je moet hiervoor zelf nog een afhandeling maken. Ik controleer enkel of $_GET['update'] word aangeroepen en of deze true is.

Een verdere uitwerking kun je vinden door te googlen op MySQL update PHP $_GET.
Gewijzigd op 28/12/2010 18:03:02 door Mike Smit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.