Hulp Nodig bij het uploaden van meerdere bestanden in een database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Xsence

xsence

27/01/2008 15:32:00
Quote Anchor link
Ik heb hulp nodig bij het uploaden van meerdere bestanden naar een mysql database, uiteraard maar ik geen gebruik van blobs etc maar gebruik ik onderstaande code, ik heb hiervoor een script gepakt waarbij er maar 1 file geupload werd, echter wil ik dat er maximaal 5 bestanden geupload kunnen worden en deze later ook gewoon te verwijderen zijn etc.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//This is the directory where images will be saved
$target = "images/";
$target = $target . basename($_FILES['foto[]']['name']);


//This gets all the other information from the form

$street=$_POST['street'];
$type=$_POST['type'];
$foto1=($_FILES['foto']['name']);
$foto2=($_FILES['foto']['name']);
$foto3=($_FILES['foto']['name']);
$foto4=($_FILES['foto']['name']);
$foto5=($_FILES['foto']['name']);


// Connects to your Database
mysql_connect("localhost", "root", "root") or die(mysql_error()) ;
mysql_select_db("test") or die(mysql_error()) ;

//Writes the information to the database
mysql_query("INSERT INTO `test` VALUES ('$street', '$type', '$foto1','$foto2','$foto3','$foto4','$foto5')") ;

//Writes the photo to the server
if(move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $target))
{


//Tells you if its all ok
echo "The files ". basename( $_FILES['foto']['name']). " has been uploaded, and your information has been added to the directory";
}

else {

//Gives and error if its not
echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:56:46
 
Crispijn -

Crispijn -

27/01/2008 15:35:00
Quote Anchor link
edit:

doh! te snel gelezen

edit2:
je moet dmv een foreach al de $_FILES uitlezen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
Xsence

xsence

27/01/2008 15:43:00
Quote Anchor link
Crispijn schreef op 27.01.2008 15:35:
edit:

doh! te snel gelezen

edit2:
je moet dmv een foreach al de $_FILES uitlezen...


Hehe? ik heb op de php site eens gekeken naar het uploaden van een array of files maar kom daar echtniet uit.

Zou je een voorbeeldje kunnen geven?

alvast bedankt
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

27/01/2008 17:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
HTML:
<input name="bestand[]" type="file" />
<input name="bestand[]" type="file" />
<input name="bestand[]" type="file" />
<input name="bestand[]" type="file" />

PHP:
<?php
// Het aantal velden
$aantal = 4;

for($i = 0; $i < $aantal; $i++){
    if(!empty($_FILES['file']['name'][$i])){
        // Doe je upload
    }
}

?>
 
Xsence

xsence

27/01/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Oke bedankt maar hoe krijg ik de ingevoerde waarde in de database? in de database heb ik dus wel 5 verschillende foto velden waar de paths in komen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.